FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Tři penalty v zápase jsem ještě nezažil, říká po remíze znojemský útočník Klíma

Tři penalty v zápase jsem ještě nezažil, říká po remíze znojemský útočník Klíma Z n o j m o - Dramatický pondělní zápas v Opavě zaujal i Znojemský deník, který si vybral pro rozhovor našeho mladého útočníka Jirku Klímu. Vzhledem k třem pokutovým kopům se diskutovalo právě o těchto okamžicích. A prozradil i, jak to bylo s určením střelce při znojemské penaltě, kterou nakonec proměnil Kuba Teplý.

 
 
 

Bývalý mládežnický reprezentant do devatenácti let zajistil Jihomoravanům v první půli penaltu, když při centru nastřelil ruku soupeře. „Viděl jsem, že před bránu nabíhají dva spoluhráči, tak jsem se snažil přihrát. Z prvního pohledu jsem nastřelení neviděl, ale kluci začali zvedat ruce a rozhodčí pískl penaltu," popisuje.

Šanci skórovat využil při prvním soutěžním utkání ve znojemském dresu útočník Jakub Teplý. „Určili jsme, že Kuba půjde na penaltu jako první, já jsem na druhém místě. Věřil si a naštěstí proměnil," povídá vytáhlý fotbalista.

Ke dvěma penaltám se v prvním jarním kole postavili i domácí, kteří však zužitkovali pouze druhý pokus, jímž v závěru utkání srovnali na 2:2. „Tři penalty v zápase jsem snad ani nezažil. Poslední byla jasná, ale předchozí dvě byly sporné," říká letní posila z prvoligové Jihlavy.

Za klíčový okamžik duelu označil snížení Slezanů na 1:2 ve chvíli, kdy brankář Jiří Doleček ležel na zemi po střetu se soupeřem. „Dostal do nosu, byl otřesený a mlžily se mu oči. Naštěstí se mu nic vážného nestalo, ale když hráč dostane do hlavy, měla by se přerušit hra," zlobí se.

CELÝ ROZHOVOR NA WEBU ZNOJEMSKY.DENIK.CZ

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies