FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jan Mudra pro web gambrinusliga.cz

Jan Mudra pro web gambrinusliga.cz Z n o j m o - Oficiální web Gambrinus ligy má ve svém obsahu i tradiční rubriku o volném čase fotbalistů. Nyní padla volba na jih Moravy a konkrétně na znojemského obránce Jan Mudra. My vám nabízíme malou ochutnávku z tohoto rozhovoru a v článku najdete i odkaz na celý článek.

 
 
 

Na začátek jedna taková hypotetická otázka. Kdybyste se neživil fotbalem, co byste dělal?
To se sám sebe taky někdy ptám, co bych dělal, kdybych nehrál fotbal. Studoval jsem dopravní průmyslovku v Plzni a tam jsem měl obor požární prevence. Takže to bych nedělal (smích). To vím, protože jsem neměl nějaké potřebné zkoušky. Ale když jsme byli na tomto oboru, tak jsme s klukama přemýšleli o hasičině. To říkám tak nějak všude (s úsměvem), i když nevím, jestli bych na to měl. S určitostí však nevím, co bych dělat. Možná...možná bych hasiče dělal, kdybych nezačal s fotbalem.

Takže hasič druhým vysněným povolání?
Vysněné nevím, ale na škole mě to bavilo. Byli jsme s tím každý den v kontaktu. Bylo to zajímavé. Je to možné, třeba bych to dělal.

Kdy jste si poprvé řekl, že byste se mohl fotbalem živit?
Možná s první smlouvou, kdy jsem si říkal, že by stálo zato s fotbalem pokračovat a živit se jím. První smlouva to bylo zhruba někdy v sedmnácti, v osmnácti.

Někteří fotbalisté to mají tak, že volném čase nechtějí o fotbale ani slyšet. Jak to máte vy, podíváte se rád v televizi na nějaký fotbalový zápas?
Na fotbal se rád podívám. Nemyslím třeba jen zápasy Gambrinus ligy, i když teď to hodně sleduji také z hlediska toho, že ligu sami hrajeme. Rád se podívám na naše soupeře. Samozřejmě nesedím u toho celý den, že bych sjížděl fotbalové weby. Ale jak říkám, rád se podívám na zápasy zahraničních lig, i na tu naši domácí.

Jako divák preferujete jakou zahraniční ligu?
Hodně rád mám anglickou ligu a vždy jsem měl, protože fandím, nebo se mi líbí Arsenal. Líbil se mi už do mala, takže také z tohoto důvodu sleduji nejraději anglickou ligu. Samozřejmě ale nesleduji jen Arsenal, tam jsou všechny zápasy zajímavé. Mimo Anglie se mi také dost líbí německá Bundesliga.

Byl jste se někdy podívat přímo do hlediště? Líbí se vám Arsenal, tak třeba právě na něj?
V Anglii právě, že ne. Byl jsem v Londýně, ale na zápas jsme se nedostali. Říkal jsem si, že bych mohl zajít na Arsenal, ale v té době hráli zrovna venku. Co jsem byl přítomný na nějakém zápase zahraniční ligy, tak to bylo Portugalsko. S reprezentační devatenáctou jsme byli v Portu, kde nás ve volný den vzali na zápas.

Jak se vám utkání líbilo?
Bylo to super. Bylo to něco jiného, protože jsme dosud chodili jen na českou ligu. Je to vždy svátek, když vidíte zápas nějaké zahraniční ligy. Porto má pěkný stadión, byla skvělá atmosféra. Abych se přiznal, už si nevzpomínám, jak se soupeř Porta jmenoval, ale vím, že to byl tým ze spodu tabulky.

CELÝ ROZHOVOR NAJDETE NA WEBU GAMBRINUSLIGA.CZ

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies