FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Potlučený, ale spokojený střelec Tonda Růsek: Byl to nervák, ale ubojovali jsme to

Potlučený, ale spokojený střelec Tonda Růsek: Byl to nervák, ale ubojovali jsme to S o k o l o v - Do sedmého kola čekal Tonda Růsek na premiérový zásah v druhé lize a ve znojemském dresu. V utkání proti Sokolovu pak vstřelil rovnou dva. První po parádním ťukecu s Rosťou Šamánkem, druhý po překvapivé střele. Tonda tak mohl být s výkonem nad míru spokojený, dle něj to však vůbec nebyl jednoduchý zápas a stál nás hodně sil.

 
 
 

Tondo, výhra v Sokolově, první venkovní, ty jsi dal dva góly. Čítám, že panuje spokojenost?
Asi ano. (s úsměvem) Může se zdát, že to bylo lehké utkání, ale až do konce to by nervák a měli jsme i štěstí. Myslím si však, že to bylo dobře ubojovaný a zasloužený.

Ptal jsem se i trenéra, byl pro utkání důležitý okamžik, kdy nás hned v první minutě podržel dobrým zákrokem Vlasta Veselý?
Samozřejmě, protože kdyby dal Sokolov gól takhle brzy, tak bychom se z toho nemuseli vzpamatovat. Kdo ví, jestli bychom tu teď seděli s výhrou 3:2.

Za stavu 3:0 to vypadalo, že si bez nějakých komplikací dokráčíme pro výhru. Přišlo mi, že první gól Sokolova nás znervózněl?
Myslím si, že se to lámalo, když jsem mohl dát za stavu 3:0 na 4:0. Sokolov by to dle mého už potom zabalil. Celkem nám pak docházely síly, nevím, čím to bylo, jestli cestováním. Síly ubývaly rychle.

Tvůj přínos pro tým nebyly jen dva góly, ale svedl si na hrotu útoku také řadu těžkých soubojů...
Nebylo to jednoduché. Nějaký šrámy jsem si odnesl, koňara na lýtku, ale to k tomu patří.

Mrzí tě, že jsi nezkompletoval hattrick?
Mrzí mě to, ale na druhou stranu jsem nemohl čekat, že proměním každou šanci v utkání. Jsem rád i za ty dva góly a především za to, že vedly ke třem bodům.

Dva góly proti Sokolovu byly pro tebe první ve znojemském dresu i ve druhé lize. Byl jsi do té doby nervózní z čekání na gól?
Nervózní jsem nebyl, ale jelikož jsem útočník, tak se ode mě góly očekávají. Jsem rád, že to teď přišlo, doufám, že jsem to prolomil, a že to takhle půjde pořád.

Tvůj druhý gól byla pořádná kulišárna. Brankáře Bolka si překonal takřka z nulového úhlu. Kde se zrodila myšlenka zvolit překvapivou střelu místo centru?
Už když jsem míč dostával, tak jsem nad tím přemýšlel, že bych to zkusil hned střelou na přední tyč. Protože jsem věděl, že když budu centrovat, tak by tam byl maximálně Šami a toho dobře kryl stoper. Takže jsem to zkusil...a vyšlo to. (s úsměvem)

Během dvou utkání jsme se dostali ze spodních pater tabulky na šesté místo....
Myslím, že nám to dodá hlavně klid na další práci. Nahnali jsme si nějaké body, nemusíme se strachovat, že jsme někde dole jako na začátku. Dle mého jsme body získali i proti těžkým soupeřům. Neměli jsem totiž úplně lehký los. Samozřejmě, také jsme body poztráceli jako třeba ve Vítkovicích, kde jsme mohli vyhrát. Když zvládneme zápas v Pardubicích, tak budeme na dobrý vlně a můžeme být ještě výš.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies