FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Je to o trpělivosti a psychice, říká o rehabilitaci po zranění kolene Dan Odehnal

Je to o trpělivosti a psychice, říká o rehabilitaci po zranění kolene Dan Odehnal Z n o j m o - Co je pro fotbalistu nejhorší? Samozřejmě, když nemůže hrát. S tím se bohužel potýká v posledních měsících i stoper Daniel Odehnal. Kvůli těžkému zranění si od 18. dubna nekopl do míče. Zranění kolena ho tak připravilo nejen o závěr jarní části minulé sezóny, ale i podzimní část sezóny aktuální. Přímětický odchovanec, který nedávno oslavil pětadvacáté narozeniny už se však postupně začíná lehkými krůčky zapojovat do tréninku, samozřejmě v podobě posilovacích cviků a výklusu.

 
 
 

Dane, pozorní fanoušci ví, že se zotavuješ z dlouhodobého zranění. Nastiň jim, jaké povahy tvé zranění bylo?
Je to delší dobu, matně si na to vzpomínám. V utkání ve Vítkovicích se mi při špatném došlapu podlomilo koleno a vyvrátilo se mi do boku. Následná doktorská analýza byla, že mám natažené postranní vazy a utržený křížový vaz. Takže jsem prvně musel šest týdnů léčit postranní vazy, abych mohl jít následně na operaci s křížovým vazem.

Jak to vypadá aktuálně? Co ti koleno dovolí?
Teď je to od operace třetí měsíc, takže můžu začít lehce s výklusem. Samozřejmě posilování a věci okolo, abych co nejvíce koleno stabilizoval.

Podle odhadu by ses měl zapojit do zimní přípravy...
Na stoprocent se zimní přípravou počítám. Lepší prognózy by byly, kdyby byla možnost stihnout začátek listopadu. Ale vím, jak to s tímto zraněním je a není dobré to uspěchat. Bude důležité udržet nervy a nikam se nehnat, počkat si na zimní přípravu a být stoprocentně připravený.

Čítám, že to musí být hodně těžké, nemoci se zapojit do tréninku, zápasu a čekat? Asi už to byla hodně dlouhá chvíle...
Fotbal mi chybí hodně. Nejvíce mě mrzí ztracený čas, těch šest týdnů, kdy jsem léčil natažené postranní vazy a nemohl jít hned na operaci. Bohužel to jinak nešlo. S předchozího zranění kolene vím, jak to je, že rehabilitace je hodně dlouhá. Je to o psychice. Nebylo to jednoduché, teď už se dívám do budoucna a těším se, až se dostanu na hřiště.

Ačkoliv se ještě nemůžeš zapojit do plného tréninku, snažíš se být co nejvíce s týmem, absolvoval si třeba i teambuilding na lodích...
Co mi koleno dovolí, snažím se všeho zúčastnit. Nechci ležet doma na posteli, ani by to uzdravování nepomohlo. Co můžu s týmem podstoupit a zvládnout, do toho se snažím zapojit.

Máme za sebou 6. kol Fortuna národní ligy, jak hodnotíš naše výkony?
Nejsem úplně v pozici, abych to hodnotil. Řekl bych to takhle, držím klukům palce, snažím se být s nimi, vím, že chtějí vyhrávat.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies