FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Byla to velká zkušenost a zážitek, říká o debutu za A-tým kapitán U19 Milan Moravec

Byla to velká zkušenost a zážitek, říká o debutu za A-tým kapitán U19 Milan Moravec Z n o j m o - Znojmo ze své mládežnické líhně vyprodukovalo několik talentů, můžeme zmínit třeba Kubu Pokorného, který aktuálně sbírá prvoligové starty v Baníku Ostrava. Jednou z vycházejících hvězd znojemského fotbalu je i záložník Milan Moravec. Opora, a kapitán, staršího dorostu absolvovala ještě před prvním mistrovským utkáním U19 debut za A-tým. A ne ledajaký, trenér Jiří Balcárek dal osmnáctiletému mladíkovi v pohárovém utkání proti Petřkovicích, které jsme porazili na pokutové kopy, šanci rovnou v základní sestavě. Naše povídání se ale netočilo jen kolem tohoto zápasu, tématem byla i kapitánská páska ve starším dorostu a také úspěšný vstup do Moravskoslezské dorostenecké ligy.

 
 
 

Když jsem viděl, že míč míří do brány, měl jsem husí kůži

Milane, byl jsi překvapený, když přišla pozvánka do A-týmu na pohárový zápas s Petřkovicemi a rovnou místo v základní sestavě
Určitě. Dva dny předtím jsem ještě vůbec nevěděl, že budu za A-tým hrát. Absolvoval jsem dva tréninky, už na prvním jsem ale věděl, že nastoupím v základní sestavě.

Nastoupil si jako podhrotový hráč s poměrně velkou svobodou pohybu. Byl to pro tebe nezvyk jakožto záložníka?
Jak zmiňuješ, můj obvyklý post je ve středu zálohy. Ale podhrotová pozice mi nevadila, byl jsem hlavně rád, že můžu hrát. Byla to pro mě velká zkušenost a zážitek.

Nepůsobíš na mě dojmem někoho, kdo by byl nervózní z toho, že nastoupí poprvé za áčko. Nebo se pletu?
Před zápasem jsem trochu nervózní byl, ale trenér Paul mě uklidňoval. Při příchodu na hřiště ze mě vše spadlo a bylo to v pohodě.

Při svém prvním startu za Áčko si mohl vstřelit i gól, asi tě mrzelo, že když ti parádní volej tak sedl, nebyla z toho branka?
Dostal jsem zpětnou přihrávku od Alexe, dal mi to vzduchem, tak jsem se to snažil trefit z jedničky, což se povedlo. Viděl jsem, že míč letí do brány, gólman ale dobře zasáhl.

Už si měl nachystanou gólovou oslavu?
Ne, to ne. (s úsměvem) Ale měl jsem husí kůži, kdyby to spadlo do brány, byl bych samozřejmě rád.

Byl pro tebe zápas těžší vzhledem k tomu, že jsme od osmé minuty prohrávali?
Mrzelo mě, že jsme prohrávali. Trenér mě musel kvůli tomu po poločase i vystřídat, protože změnil formaci na 4-4-2 a na mé místo šel útočník. Hlavně, že se vyhrálo.

Čítám, že věříš i v další šance u A-týmu?
Doufám, budu připravený kdykoliv nastoupit, zapojit se do tréninků. Budu makat.

Jsem rád, že můžu vést tým do boje s kapitánskou páskou

Pojďme ke staršímu dorostu, jehož si novým kapitánem. Je to v nadsázce i proto, že můžeš více diskutovat s rozhodčími?
(s úsměvem) O mě je známo, že s rozhodčími diskutuju, i když nejsem kapitán. Ale kvůli tomu samozřejmě pásku nemám. (s úsměvem) Chci pomoci týmu, podpořit a vést kluky na hřišti. Kapitánem mě jmenoval trenér, kluci s tím souhlasili. Jsem rád, že to můžu být zrovna já, kdo vede tým do boje s kapitánskou páskou.

První zápas jsi v roli kapitána zvládl, byl jsi lídrem, vstřelil si gól. Slovácko B jste doma porazili 2:1. Byl to ale velice kvalitní protivník...
Den předtím jsem se dozvěděl, že proti nám budou nastupovat zbylí hráči z devatenáctky a osmnáctky Slovácka, protože A-tým U19 hrál ve stejný den proti Zlínu. Pro mě to nic neznamenalo, kvalitní soupeř to ale opravdu byl, šlo to vidět, v držení míče, taktice. Na míči byli lepší než my, ale my jsme se dokázali prosadit, počítá se výhra.

Jak ze svého pohledu vidíš ambice naší U19?
Každý zápas chceme uhrát dobrý výsledek a co nejvíce bodů, ať už je to doma nebo venku.

👍⚽Úspěšný vstup U19 do sezóny s novým kapitánem. Výhra nad Slováckem B. #dobrý #start #kápo #milan #moravec

Příspěvek sdílený 1.SC Znojmo FK (@1scznojmofk),

Každý fotbalista má rád, když se na něj spoléhá

Vyhovuje ti role opory? Máš rád, když se na tebe spoléhá?
Mám. Jsem rád, když můžu utkání zlomit. Každý fotbalista má rád, když se na něj spoléhá a on ukáže, že může být oporou týmu.

Možná i proto máš sedmičku...
(s úsměvem) Sedmičku mám odjakživa, hraju s ní už od přípravky, je to moje oblíbené číslo.

Jako jsou tvoje cíle v této sezóně, ať už směrem k devatenáctce, počtu gólů nebo směrem k A-týmu?
V devatenáctce je mým cílem, abychom vyhráli co nejvíce zápasů a prát se o přední příčky. Co se týče Áčka, chtěl bych se co nejdříve propracovat do kádru. Například mít možnost nastoupit do zimní přípravy nebo i během podzimu trénovat s A-týmem. Chci udělat dobrý dojem, aby si mě trenéři všimli. Chci se posouvat dál.

Takže osobní statistiky úplně řešit nebudeš? Jestli dáš pět gólů nebo deset gólů?
To ne, hlavně ať vyhráváme. Samozřejmě pokud vstřelím nějaký gól, zlobit se nebudu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies