FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Věříme, že nás lidé přijdou podpořit a vytvoří nám domácí atmosféru, přeje si trenér lvíčat Vítězslav Lavička

Věříme, že nás lidé přijdou podpořit a vytvoří nám domácí atmosféru, přeje si trenér lvíčat Vítězslav Lavička Z n o j m o - Trenér Vítězslav Lavička povede v pátek ve Znojmě současnou fotbalovou jednadvacítku k desátému mistrovskému zápasu. Šest výher, dvě remízy a jediná porážka ale znamenají, že ani s dvacetibodovým ziskem nemají jeho svěřenci postup na ME v Polsku v červnu 2017 zajištěn. Trenér lvíčat doufá v důležitém boji o postup v podporu fanoušků na Městském stadionu v Horním parku.

 
 
 

Převládá s dosavadní bilancí v kvalifikaci spíše spokojenost, nebo je tu zklamání, že na postup to zatím nestačí?
Spokojen budu, až se nám podaří postoupit na evropský šampionát. Toto jsou jen dílčí čísla a ukazatele kvality mužstva. Je pravda, že z herního projevu mužstva mám stále lepší pocit, ale to nejpodstatnější nás teprve čeká. Naše pozice je jasná, potřebujeme plně bodovat s Moldavskem a pak budeme čekat, jak dopadnou zbývající zápasy ve skupině.


KVALIFIKAČNÍ MEZISTÁTNÍ UTKÁNÍ
Pátek
7. října
18:00 hod.
FOTBAL.CZ

ČESKÁ REPUBLIKA U21

MOLDAVSKO U21

STADION V HORNÍM PARKU

Nominace se musí poprvé obejít bez střelce Patrika Schicka, který se posunul do seniorské reprezentace. Jak probíhala jednání s trenérem Karlem Jarolímem o jeho zařazení?
Toto téma průběžně probíráme na našich pracovních poradách v širším okruhu s áčkem. Hodnotíme hráče a bavíme se o tom, kam je nominovat. U Patrika Schicka se to zákonitě vyvinulo tak, že si svými výkony a efektivitou, především v dresu jednadvacítky, vydobyl nominaci do áčka.

Patrik Schick vstřelil deset branek a na čtyři nahrál, což znamená, že má podíl na většině z pětadvaceti branek lvíčat. Jak se dá nahradit?
Není jednoduché nahradit hráče, který je touto bilancí lídrem soutěže na celoevropské úrovni. Ale taková je realita a naším úkolem je, abychom našli vhodné řešení.

Utkání v Belgii ukázalo, že české mužstvo umí hrát kvalitní a moderní fotbal. Mělo dost šancí na vítězství, pak ale v 88. minutě inkasovalo gól, znamenající porážku. Jak Vám v tom okamžiku bylo?
Cítil jsem obrovskou frustraci. Stejně jako všichni z našeho kolektivu, hráči i realizační tým. Bylo to herně povedené, ale to samo k úspěchu nestačí. Je třeba dobrý výkon korunovat tím, že šance využijeme a že nebudeme chybovat v obraně. A nám se další branky vstřelit nepodařilo a v závěru, kde soupeř věděl, že nutně potřebuje vyhrát a musí jít na riziko, jsme chybovali a soupeř nás potrestal.

Jaké poučení z tohoto „nešťastného“ souboje plyne?
Pokud chcete pomýšlet na dobrý výsledek, nejde to postavit jen na dobrém výkonu, ale je potřeba být úspěšný i v těch klíčových detailech.

Čtyři dny po utkání ve Znojmě se bude hrát ještě zápas Belgie s Lotyšskem. Jak je možné, že při sudém počtu týmů ve skupině může k takové „nekorektnosti“ dojít?
Toto nechci soudit. Když jsem přicházel k týmu, bylo již rozhodnuto o programu této kvalifikační skupiny. Ta jednání o termínech jsou obtížná, nebyl jsem u toho, tak to nemohu komentovat.

Ve Znojmě jste byl se Spartou jako trenér, měl jste možnost hrát zde i jako hráč?
Nevzpomínám si, že bych zde hrál. Naopak si velmi dobře pamatuji na pohárové utkání Sparty v roli trenéra. Hrálo se ještě před rekonstrukcí stadionu. Byla zde velmi dobrá atmosféra, diváci povzbuzovali, a i když jsme to výsledkově zvládli, nebylo to snadné. Máme i reference od kolegů, kteří zde byli s reprezentační dvacítkou, ti si také pochvalovali početnou diváckou kulisu a povzbuzování. Byli jsme se zde podívat na obhlídce a našli jsme nově zrekonstruovaný stadion, udělalo se tu kus práce a nacházíme zde vše, co potřebujeme. To vše nás vedlo k rozhodnutí sehrát tento důležitý zápas s Moldavskem zde. Věříme, že nás lidé přijdou v hojném počtu povzbudit a že nám vytvoří opravdovou domácí atmosféru v boji o klíčové tři body.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies