FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Ludevít Grmela odpovídal na dotazy fanoušků

Trenér Ludevít Grmela odpovídal na dotazy fanoušků Z n o j m o - Celý týden jste mohli, vy fanoušci a příznivci 1.SC, pokládat otázky trenéru A-týmu Ludevítu Grmelovi. Sešlo se několik zajímavých dotazů a nyní si můžete přečíst, jak na vaše zvídavé otázky znojemský lodivod odpověděl. Dotkli jste se rozličných témat - takže o pestrost nebylo nouze.

 
 
 

1/ Robert Knebl: Proč nedostává šanci Jiří Doleček, který chytal famózně v úvodu sezóny a rozhodně on nebyl strůjcem některých nevydařených zápasů?
To asi není přímo otázka na mě. Když jsem do Znojma přišel, tři zápasy chytal Kuba (Jakub Andrejko pozn. red). Ale tohle opravdu neumím zhodnotit, to je spíše otázka pro mého předchůdce.

2/ Robert Knebl: Jak vidíte perspektivu současného týmu tj. jaké má ambice a na jaké konkrétní umístění dle Vás má, a také jaký cíl máte od vedení s mužstvem?
Konkrétní cíle v této chvíli asi nejsou dané, ani by v této chvíli neměly smysl. Samozřejmě tam, kde jsme v současné chvíli, tam určitě nepatříme a nechceme být. Chceme se na jaře zlepšit a posunout se minimálně do klidného středu tabulky. To chtějí ale pochopitelně ostatní soupeři také. Úvodní los jara máme navíc velmi obtížný. Bohužel jsme měli tu smůlu, že jsme závěr roku odehráli v neúplném a oslabeném kádru s relativně slabšími soupeři. Bylo by lepší, kdybychom s nimi hráli na jaře v plné sestavě.

V téhle fázi je také skvělé, že se povedlo dostavět stadion. To je velké plus, dostaneme se mezi pár týmů v ČR, které toto zázemí mají a splňují podmínky. Na to pak můžeme navázat fotbalovými výkony.

3/ Robert Knebl: V čem vidíte sílu mužstva?
Mužstvo je hodně ofenzivní. Někdy možná až ke škodě, protože pokud vám nevychází kombinace, koncovka, tak to musíte uhrát vzadu, což se nám nedařilo. Nyní přišli dva stopeři z Olomouce (Dreksa, Svozil pozn. red.). Vím, že jsou mladí, přesto však zkušení, věřím, že nám pomohou, abychom se mohli věnovat více ofenzivě. Měli by obrannou fázi zvládnout relativně za ostatní. Samozřejmě musí bránit celé mužstvo, ale věřím, že na ně bude spolehnutí.

4/ Robert Knebl: Jste zastáncem ofenzivního fotbalu, ale prozatím se to moc výsledkově i herně nepotvrdilo, kde dle Vás byla chyba?
To je to, co už jsem zmiňoval na konci podzimu. Hodně hráčů bylo vykartovaných a kádr nebyl natolik široký. Chyběl nám Žondra, Okleštěk, velká úderná síla. Pokud vám takoví hráči vypadnou, pochopitelně se to někde odrazí.

5/ Robert Knebl: Na jakých postech dle Vás nás tlačí bota a je třeba posílit?
Ukázali jsme to tím, že vedení posílilo v obraně. Přišli stopeři z Olomouce. To ostatní už se dá nějakým způsobem seskládat, i když máme plno mladých hráčů, kteří mohou mít ve výkonech velké výkyvy. Nemůžeme očekávat, že budou hrát každý zápas skvěle. Ale určitě budou mít dobré okamžiky a je to perspektiva do budoucna.

6/ Robert Knebl: Co považujete za svůj největší trenérský úspěch?
V prvé řadě určitě záchranu se Zbrojovkou v sezóně 2012/13 ve velmi těžké situaci. Nakonec se nám podařilo porazit i Spartu a tím ji v podstatě připravit o titul. Pak určitě také zisk mistrovského titulu s juniorským týmem Zbrojovky.

7/ Jirka Sirka: Žádný zápas po Vašem příchodu mužstvo nevyhrálo. V čem vidíte hlavní příčiny? Na co budete klást zásadní důraz v zimní přípravě?
Na prvním část otázky už jsem odpovídal v předchozím dotazu. K druhé části otázky, jako všechny týmy - kondice, od které se vše vyvíjí. Zlepšit defenzivu a svým způsobem přibrzdit ofenzivní hráče, že musí pracovat i dozadu, ne jen dopředu.

8/ Jirka Sirka: S jakým umístěním budete po skončení sezony spokojen?
To je v tuto chvíli velmi složitá otázka. Jak už jsem říkal, určitě nepatříme na jedenácté místo. Budeme se snažit dostat co nejvýše, ale hlavně se budeme snažit vyhrávat doma, aby si fanoušci přišli na své a mohli se z naší hry radovat. Všichni soupeři ve FNL jsou ale kvalitní, nebude to jednoduché.

9/ Jirka Sirka: Odpovídá 19 podzimních bodů a až 11. místo síle znojemského kádru?
Ani nejde tolik o sílu znojemského kádru, spíše situaci, která byla. Nedisciplinovanost, kterou si mužstvo hodně uškodilo a nemohlo hrát v plné síle.

10/ Marek Janga: Počítáte s Honzou Hladíkem? dostane konečně šanci ukázat co v něm je? Děkuji.
Nejsem s tím obeznámen, to je otázka spíše pro vedení.

11/ Tony Maxera: Jak to vypadá s dalšími posilami?
Stačí se podívat na naše fotbalové stránky a tam informujeme neustále o všech hráčích, kteří se zde zkoušejí. Potřebujeme ještě nějaký čas, abychom věděli, kdo tady zůstane, a kdo se vrátí zpět. Samozřejmě nevylučuji ještě příchod nějakých hráčů na zkoušku, ale nebudu konkrétní.

12/ Michal Fučík: Bude hrát Libor Žondra v základní sestavě?
To záleží jen na něm. (s úsměvem)

13/ PavelŠ: Pan Grmela byl v hodnocení posledního utkání podzimu s Ústí nad Labem hodně kritický. Při rohu podle něho prý nedodrželi hráči pokyny. Nic pozitivního na dnešním zápasu neviděl (v rozhovoru) a přesto do 2. půlky naskočila sestava beze změny a první naše střídání navzdory tomu přišlo až 20 minut před koncem. Mohl by mi někdo povolaný osvětlit důvod?
Navázal bych na předešlé odpovědi. Kádr byl natolik úzký, když se podíváte, kdo seděl na lavici, mladí kluci. Určitě bychom jim nepomohli tím, že bychom je hodili do takové situace. Naopak bychom je tím mohli ještě srazit. Naším cílem je dostat je nahoru, aby naskakovali průběžně, když je mužstvo v pohodě a usnadnilo jim to cestu do vrcholového fotbalu, proto to bylo, jak to bylo.

14/ ZerekSU: Když chceme stavět na znojemském fotbale a mladých, proč v přípravě chybějí borci z juniorky jako Kirschner, Hrazdílek, Le Minh, Pokorný a další?
V přípravě chodí hodně hráčů na zkoušku, proto je potřebujeme co nejvíce vidět v tréninku, v zápasech. O hráčích z juniorky máme přehled a víme, co od nich můžeme čekat. V průběhu přípravy budou určitě trénovat i s námi a dostávat podle možností šanci. V této chvíli musíme vyzkoušet hlavně nové hráče, o kterých uvažujeme, že by tu mohli zůstat. Juniorka navíc začínala přípravu později než my, takže svým způsobem hráči ještě odpočívali.

15/ Jirka Sirka: Jediným hráčem, který v mistráku po Vašem příchodu za nás skóroval byl Yonov, který shodou okolností uzavřel skóre i v našem zatím posledním vítězném zápasu. Jste přesvědčen, že pro mužstvo už by na jaře nebyl na hřišti platný? Mrzí Vás, že odchází?
Toše to řekl i sám v rozhovorech v novinách, na webu, že se po zralé úvaze rozhodl, jak se rozhodl. Už má nějaké roky, a ty opravdu nikdo z nás nezastaví. Víme všichni, že tu deset let odváděl skvělé výkony. Klobouk dolů před ním, že se sám rozhodl. Cítil, že už je to na hraně a udělal místo mladým. Málokterý hráč to zvládne jako on, za to mu děkuji.

16/ Jirka Col: Dobrý den. Můžu se zeptat co stálo za odchodem Todora Yonova do SC Retz?
Zodpovězeno v předešlé otázce.

Děkujeme fanouškům za položené dotazy.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies