FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jiří Doleček o penaltách a Varnsdorfu

Jiří Doleček o penaltách a Varnsdorfu Z n o j m o - Běžela šestá minuta utkání 7. kola Fotbalové národní ligy Znojmo - Pardubice a Jiří Doleček dost možná zažil jeden z nejlepších momentů dosavadní seniorské kariéry. Lapil totiž penaltu pardubickému Jeřábkovi. Jedinou vadou na kráse byla konečná remíza 1:1. Zajímavostí také je, že to byla čtvrtá penalta ve třetím zápase za sebou, které musel náš brankář čelit. Nyní už se ale plně soustředí a nedělní zápas s Varnsdorfem.

 
 
 

Zažil jsi někdy v kariéře, že by jsi čelil ve třech zápasech v řadě čtyřem penaltám? (dvě Táborsko, jedna Třinec a Pardubice pozn. red.)
Tak to jsem ještě nezažil, aby ze tří zápasů proti nám kopaly čtyři penalty. Bohužel jsem chytl jen jednu.

Až na jednu výjimku jsi vždy vystihl směr, při těch předchozích tak chybělo trochu štěstí.
Třikrát jsem vystihl stranu, dvakrát mi chyběl zhruba půl krok, abych míč vyrazil. Při jedné z penalt jsem ale tipl špatnou stranu. Nejlepší by ale bylo, kdyby žádné penalty nebyly. Jsme natolik zkušený tým, abychom si na to dávali pozor. I kvůli tomu ztrácíme body.

Pomohly ti v něčem ti předchozí penalty, které skončily gólem. Měl jsi už dopředu promyšlené, co uděláš?
Dopředu jsem to ani moc promyšlené neměl, všiml jsem si, že ze při penaltách, které doposud byly, kopal většinou pravák. Pouze v jednom případě šel míč po mé pravé straně, jinak pokaždé po levé. Před zápasem jsem se bavil s bráchou a říkal mi, že když bude penalta, tak dej na mě a skoč doleva. Tak jsem ho poslechl. (s úsměvem)

Věnujete se na tréninky penaltám nějak více?
Tolik to neřešíme, někdy si na tréninku penalty vyzkoušíme, ale nic speciálního.

Chytit doma penaltu za stavu 1:0, to musí být skvělý zážitek?
Určitě. Byl jsem strašně rád, že jsme neinkasovali, i když bohužel Pardubice stejně o pár chvil později vyrovnaly.

Pojďme teď k nedělnímu soupeři. Varnsdorf by měl být papírově lehčí soupeř, ovšem liga se zatím vyznačuje obrovskou vyrovnaností. Čekáš i z tohoto hlediska nevyzpytatelné utkání?
Myslím si, že papírově slabší nebude. Liga je vyrovnaná a každý tým dokáže být velmi nebezpečný. Možná na tom budeme o chlup lépe my, každopádně chceme si odvézt z Varnsdorfu tři body.

Cestuje se vám ven klidnější, když víte, že se vám na hřištích soupeřů daří?
Asi ano. Máme v zádech to, že jsme ze čtyř zápasů udělali deset bodů. Ovšem nemůžeme stále spoléhat na to, že budeme z venku vozit body, musíme zabrat i doma.

Minulou sezónu si chytal proti Varnsdorfu za juniorku. Může to být pro tebe výhoda?
Myslím, že to mít vliv nebude. Pár kluků znám, ale nevím, jestli budou hrát.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies