FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Patrik Hrošovský reprezentoval a nyní už se soustředí na Baník

Patrik Hrošovský reprezentoval a nyní už se soustředí na Baník Z n o j m o - Patrik Hrošovský v ligové přestávce reprezentoval znojemský klub i na mezinárodní scéně. Talentovaný záložník se totiž objevil v nominaci slovenského výběru do jednadvaceti let na kvalifikační zápasy proti Skotsku a Lucembursku. Našim východním sousedům se dařilo z poloviny. Ve Skotsku prohráli a s Lucemburskem doma vyhráli. Právě ve druhém zmiňovaném utkání odehrál Patrik celých 90 minut. V rozhovoru ale přišla řeč i na blížící se ligové utkání s Baníkem.

 
 
 

Patriku vy jste jako jediný ze znojemského kádru plnil v ligové přestávce reprezentační povinnosti. Jak se vám se slovenskou jednadvacítkou dařilo?
Hráli jsme dva zápasy, ve Skotsku a doma S Lucemburskem. Ve Skotsku se nám zápas výsledkově nepodařil, i když myslím, že herně jsem druhou půli na remízu měli (Skotsko zvítězilo 2:1 pozn. red.). Doma s Lucemburskem jsem zvládli povinné tři body.

Ve Skotsku jste nehrál, ale utkání proti Lucembursku jste odehrál celé. Jaký to byl zápas?
To co jsme očekávali, se splnilo. Lucemburčané bránili v podstatě v deseti lidech na vlastní polovině, což je těmto týmům vlastní. Bylo těžké se dostat přes jejich obranu, i proto skončil první poločas 0:0. Ovšem ve druhé půli jsme dokázali dovést do konce pár nadějných akcí a nakonec vyhráli 3:0.

Leckdo si může říct, že Lucembursko je slabým soupeřem a je to vhodný adept pro vylepšení skóre. V reálu to však asi jednoduché nebylo?
Právě proti takovým soupeřům se někdy hraje vůbec nejhůře. Všichni hráči se zatáhnou na svoji polovinu a dobýváte obranný val, to se pak hraje těžko.

Prohra ve Skotsku ale vzhledem k situaci v tabulce musí mrzet?
Určitě mrzí, máme sice v tabulce devět bodů stejně jako Holandsko, ale to má ještě zápas k dobru. Kdybychom uhráli ve Skotsku alespoň bod, tak by to bylo určitě lepší.

Jaký je vůbec cíl Slovenska v této kvalifikační skupině. Je to první místo, nebo se spíše zaměřujete na druhou pozici, která by vám zajistila baráž?
Samozřejmě každý by chtěl skončit první, ale pokud se podíváme na sílu Holandska, tak ji musíme respektovat. Příští zápas s ním hrajeme doma a tam se uvidí.

V reprezentaci plníte na hřišti stejnou roli jako ve Znojmě?
Podobnou roli jako ve Znojmě, uprostřed zálohy a plním i podobné úkoly.

Od reprezentace nyní přejdeme k věcem příštím. V sobotu vás čeká po delší době ligové utkání - zajíždíte k zápasu s Baníkem Ostrava. Co od tohoto soupeře očekávat?
Bude to těžký zápas. Ostrava se umí doma před vlastními fanoušky vybičovat k dobrým výkonům, což dokumentuje výhra nad Libercem. Bude to tedy velice těžké utkání, ale zase na druhou stranu Baník je v podobné situaci jako my - na spodku tabulky. Má sice o pár bodů více, ale určitě se s ním dá hrát.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies