SK Hanácká Slavia KroměřížFC Zlínsko, spolekFK Třinec1.SC Znojmo FKSK UničovMFK Karviná BFC HlučínFK HodonínFK Frýdek-MístekFC Zlín BTJ Start BrnoFC Slovan Rosice1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FK BlanskoČeský SK Uherský Brod, spolekFC Zbrojovka Brno BFC StráníTJ Union Hlubina
 

U19: Pár vteřin od klidu, závěr sezóny nám zkomplikoval gól v nastavení

U19: Pár vteřin od klidu, závěr sezóny nám zkomplikoval gól v nastavení J i h l a v a / Z n o j m o - Účastníky Moravskoslezské dorostenecké ligy příliš nepotěšil fakt, jak dopadla situace v tabulce I. Dorostenecké ligy. Sestupují totiž Karviná a Frýdek-Místek. Sestup dvou moravskoslezských týmů tak znamená, že z MSDL sestupují tři celky místo dvou. S touto variantou jsme samozřejmě na jaře počítali a také pracovali. V Jihlavě nám v sobotu pro úplný klid stačil bod, který byl velmi blízko. Přišli jsme o něj bohužel až v nastaveném čase a v závěru sezóny nás tak ještě čeká tuhý boj.

 
 
28.kolo, neděle 2.6.2024
FC Vysočina Jihlava B - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  1:0  (0:0)
Branky: 90+3. Novák.
ŽK: Puzrla, Holec - Bernát, V. Koukal, Ryšavý.
Rozhodčí: Nápravník - Soukupová, Pojezný.
FC Vysočina Jihlava B: Nevěčný - Kryštof (65. Holec), Lovětinský, Novák, Čejka (c), Šubert, Pivnička, Ficek, Puzrla, Šerý (76. Torner), Rais (65. Palán).
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Bernát (90. Brzobohatý), Drozd, Čížek (c), V. Koukal, Kosmák (42. Žižka), Řepa, Durda, Pet. Šuba, Prycl, F. Štěpánek.

Komentář k zápasu

Béčko Jihlavy bylo před zápasem nejvíce ohroženým týmem. Právě jemu patřil Černý Petr. Domácí tak museli bezpodmínečně zvítězit, nám naproti tomu stačil k jistotě pouhý bod. Kýžený stav jsme drželi prakticky až do samotného závěru, nastavený čas ale otočil kolečko osudu jinam. „Prohrát gólem v 93. minutě nás obrovsky mrzí a komplikuje závěr sezóny,“ uvědomuje si trenér František Havlík. Jeho svěřenci předvedli opět organizovaný výkon, doplatili jsme však na neproměňování šancí. „Můžeme být naštvaní sami na sebe, že nedořešíme situace po zisku míče ve 2. poločase, kdy má soupeř otevřenou obranu, nebo že neproměníme svoje šance v 1. poločase, kdy zvláště ta Durdova prostě musí být uklizena do prázdné brány,“ věděl kouč.

Pokud by se nám některou ze šancí povedlo proměnit, byla by to pochopitelně vzpruha, jelikož Jihlava ve druhé půli stupňovala tlak. „Ve 2. poločase byli domácí jednoznačně lepším týmem, byli jsme pod velkým tlakem, kterému jsme odolávali s vypětím všech sil. V posledních minutách jsme ale nebyli schopni pořádně odkopnout míč, natož ho udržet nahoře, propadali jsme v soubojích a poslední střelou na bránu domácí rozhodli,“ komentoval hořké vyústění Havlík, který navíc přišel o Matyho Bernáta, který se na konci duelu zranil. Čeká nás tak ještě perný konec soutěže navzdory tomu, že máme v tabulce 36 bodů. Situace je stále v našich rukou, los ale nemáme vůbec příjemný. Ve středu jsme měli zamířit do Karviné a sezónu uzavřít doma proti osmnáctce Baníku Ostrava. I vzhledem k regulérnosti soutěže však Řídící komise pro Moravu rozhodla, že vzhledem k regulérnosti soutěže některé ze zápasů 29. kola se odehrají ve stejný den a čas. S Baníkem Ostrava se tak utkáme už tuto neděli 9. června a v Karviné budeme hrát až příští středu 12. června. „Jsme unavení, pokopaní a momentálně máme hlavy dole, budeme ale muset sebrat všechny fyzické a psychické síly a jet ve středu do Karviné pro body, pokud se nechceme spoléhat na výsledky ostatních týmů.“ Jak nastínil trenér, k úplné jistotě nám stačí získat v posledních dvou zápasech dva body. Jihlava má před sebou už jen zmíněný zápas v Opavě a musí zvítězit. Ohroženy jsou také Slovácko B, Prostějov a Hlučín. Poslední dva zmíněné týmy mají ve svém programu utkání s předposlední Porubou, což by pro ně měly být papírově tři body.

Situace v tabulce

Znojmo (10. místo 36 bodů) - Baník Ostrava doma, Karviná B venku,
Slovácko B (11. místo 36 bodů) - Třinec venku, Líšeň doma
Prostějov (12. místo 35 bodů) - Poruba doma
Jihlava B (13. místo 34 bodů) - Opava venku
Hlučín (14. místo 33 bodů) - Zlín B doma, Poruba venku

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Prohrát gólem v 93. minutě nás obrovsky mrzí a komplikuje závěr sezóny. Zápas byl soubojový, s nasazením, na doraz. Můžeme být naštvaní sami na sebe, že nedořešíme situace po zisku míče ve 2. poločase, kdy má soupeř otevřenou obranu, nebo že neproměníme svoje šance v 1. poločase, kdy zvláště ta Durdova prostě musí být uklizena do prázdné brány. Ve 2. poločase byli domácí jednoznačně lepším týmem, byli jsme pod velkým tlakem, kterému jsme odolávali s vypětím všech sil. V posledních minutách jsme ale nebyli schopni pořádně odkopnout míč, natož ho udržet nahoře, propadali jsme v soubojích, zranil se Maty Bernát a poslední střelou na bránu domácí rozhodli.

Jsme unavení, pokopaní a momentálně máme hlavy dole, budeme ale muset sebrat všechny fyzické a psychické síly a jet ve středu do Karviné pro body, pokud se nechceme spoléhat na výsledky ostatních týmů.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies