SK Hanácká Slavia KroměřížFC Zlínsko, spolekFK Třinec1.SC Znojmo FKSK UničovMFK Karviná BFC HlučínFK HodonínFK Frýdek-MístekFC Zlín BTJ Start BrnoFC Slovan Rosice1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FK BlanskoČeský SK Uherský Brod, spolekFC Zbrojovka Brno BFC StráníTJ Union Hlubina
 

U19: Na lídra tabulky jsme si nepřišli

U19: Na lídra tabulky jsme si nepřišli O p a v a / Z n o j m o - (Foto: sfc.cz) Dlouhá cesta nás čekala v sobotu v rámci 26. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy. Vyrazili jsme na půdu lídra tabulky - do Opavy. Papírový favorit měl dobrý vstup do utkání, z kterého v dalším průběhu těžil. Konečný výsledek se může zdát jednoznačný, proměnit však ve druhé půli své šance, mohli jsme to soupeři více ztížit.

 
 
26., sobota 18.5.2024
Slezský FC Opava - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  5:1  (3:0)
Branky: 10. Vladař, 33. Jančík, 44. a 89. Hendrych K., 66. Hendrych V. - 48. Durda.
ŽK: Hendrych V., Kokeš, Strnadel - Kosmák, Olšanský, Ryšavý, Bernát.
Rozhodčí: Schneider - Macrineanu, Láryš.
Slezský FC Opava: Kramář - Hendrych, Hejhal, Buchta (64. Dědík), Endrych, Hendrych K., Kokeš (c), Jančík, Vladař, Pawlik (64. Prohászka), Pecník (64. Strnadel)
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Kosmák (46. Pelán), Drozd, Koukal, O. Čížek (c), Bernát, Řepa, Pet. Šuba, Olšanský (85. Rolník) Durda, Dzhuhan (71. Malina)

Komentář k zápasu

Každý bodový přísun ze severu je vždy příjemným bonusem, v Opavě však tento scénář nenastal. „V 1. poločase to byla lekce z efektivity a produktivity, kdy nám vedoucí tým tabulky ukázal kvalitu v zakončení: 4 střely na bránu = 3 góly v naší síti,“ vypočítával trenér František Havlík. Zatímco vedoucí tým tabulky se svými šancemi naložil chladnokrevně, my se v koncovce trápili. Do kabin tak šla Opava s velmi příjemným náskokem 3:0. „Pro nás možná až krutý poločasový výsledek, ale my jsme za bezbrankového stavu svoji šanci neproměnili, domácí naopak nemilosrdně trestali naše chyby v defenzivní činnosti.“

Zápas ale ještě rozhodně nebyl ztracený. Filipu Durdovi se hned z kraje druhého dějství podařilo snížit. Pak však přišla výše zmíněná bolest. „Ve druhém poločase jsme se dokázali vrátit do zápasu, ale za stavu 1:3 neproměníme dvě gólovky a opět přichází trest,“ uvedl kouč. Trest o to více frustrující, že čtvrtý gól padl po přehlédnutém faulu na našeho hráče, protesty byly marné, našeho lodivoda to stálo i žlutou kartu. Čtvrtý gól domácích byl rozhodující. „Nemohu sice týmu upřít snahu a emoce, celkově to ale bylo málo a domácí tým vyhrál zaslouženě,“ konstatoval Havlík.

Ohlasy

František Metelka (trenér Opavy): Utkání jsme měli pod kontrolou do doby, než jsme inkasovali branku, takže vlastně celý první poločas. V začátku druhé půle jsme trochu vypadli z role, ale celkově mělo utkání slušné parametry, a to jak z naší, tak soupeřovi strany. Bylo k vidění hodně povedených akcí a pěkných branek.

František Havlík (trenér Znojma): Lekce z efektivity a produktivity v 1. poločase, kdy nám vedoucí tým tabulky ukázal kvalitu v zakončení: 4 střely na bránu = 3 góly v naší síti. Pro nás možná až krutý poločasový výsledek, ale my jsme za bezbrankového stavu svoji šanci neproměnili, domácí naopak nemilosrdně trestali naše chyby v defenzivní činnosti. Ve druhém poločase jsme se pak dokázali vrátit do zápasu, ale za stavu 1:3 neproměníme dvě gólovky a opět přichází trest.

Dnes jsme předvedli takový zvláštní výkon, kdy jsme byli po hřišti hodně rozlítaní, nepracovali jsme v dostatečné intenzitě s délkou a šířkou hřiště, až moc situací po zisku míče jsme chtěli řešit do průnikové přihrávky, nevěřili jsme si na mezihru a dotáčení hry do stran s následným tahem či centrem do boxu soupeře. Nemohu sice týmu upřít snahu a emoce, celkově to ale bylo málo a domácí tým vyhrál zaslouženě.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies