FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Devatenáctka střelecky tápe, z Třince ale veze cenný bod

Devatenáctka střelecky tápe, z Třince ale veze cenný bod T ř i n e c / Z n o j m o - (Foto: fotbaltrinec.cz) První jarní bod ukořistila naše devatenáctka na "válečném" poli v Třinci. Zápas s absencí gólů nakonec skončil zaslouženou remízou. V první půli jsme měli více ze hry my, ve druhém dějství, kdy se dramaticky změnilo počasí, to byli naopak domácí.

 
 
19. (UT Tyrš.), sobota 25.3.2023
FK Třinec - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  0:0  (0:0)
ŽK: Mieszek - Bakaj, F. Štěpánek.
Rozhodčí: Jurajda - Písečný, Poledník.
FK Třinec: Benedik - Klocek, Mieszek (c), Klimek, Buryan, Niselanik, Ballon, Jeź (65. Klocek), Čmiel, Kadura, Skupień (32. Horniak).
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Navrátil, Marek Krontorád (16. F. Štěpánek), A. Ryška (c), Martin Krontorád, P. Železný, Durda, Žižka, Bartoněk, Bakaj, O. Čížek.

Komentář k zápasu

Kdo vstřelí gól, to je pro naše borce zatím na jaře zapeklitá otázka, branku jsme totiž nedali ani ve třetím jarním utkáním. Brali jsme však první jarní bod, navíc na třinecké půdě, odkud se body vozí velmi těžko. O to těžší to bylo i kvůli faktu, že Třinci se podzim nepovedl a v tabulce je až třetí od konce, každý zápas je tak pro něj v nadsázce bojem o život. Pro nás bylo klíčové, aby se k nám soupeř nepřiblížil a odstup zůstal osmibodový, a to se povedlo. V první půli jsem byli aktivnějším týmem, ovšem jak už bylo v úvodu zmíněno, koncovka na jaře není to, čím bychom se mohli chlubit. Největší šanci jsme měli v podobě nepřímého kopu po odpískané malé domů, ale bohužel, gólově zapršelo.

Zapršelo až ve druhém dějství, ovšem ne gólově, ale z nebes a pořádně. Průtrž mračen a silný vítr vyhovovala více Třinci, který si vytvořil tlak i jednu velice dobrou šanci, proti které se ale vyznamenal Kuba Ryšavý. S přihlédnutím k oběma poločasům se tak zrodila spravedlivá remíza. V dalším kole nás čeká v neděli 2. dubna od 11:00 na Čafce předposlední Šumperk. Nechceme plýtvat silnými slovy, ale půjde o jeden z klíčových zápasů jara. Výhra by nás posunula do klidnějšího středu, prohra značně znervózněla do dalších klání.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Remíza je z mého pohledu spravedlivá a bereme ji. V 1. poločase jsme měli trochu více ze hry my, kdy jsme zahodili naši největší šanci v utkání po odpískané malé domů domácího týmu. Druhý poločas ovlivnila průtrž mračen a silný vítr, který nás dostal pod optický tlak a dělal nám v obranné fázi velké starosti. Sice jsme byli směrem nahoru neustále nebezpeční, ale více ze hry měl domácí tým a více nebezpečných situací si vytvářeli hráči soupeře. V té největší nás ale výborným zákrokem podržel Kuba Ryšavý v brance a utkání tak skončilo vcelku spravedlivou remízou.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies