FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Devatenáctka splnila ve zrádném utkání v Holici roli favorita

Devatenáctka splnila ve zrádném utkání v Holici roli favorita Z n o j m o - Naši starší dorostenci jeli do Holice k poslednímu podzimnímu utkání se skvělou formou a třemi vyhranými zápasy v řadě v zádech. HFK Olomouc je v tabulce na chvostu tabulky s jedním bodem a v utkání jsme tak byli papírovým favoritem. Tuto nelehkou roli jsme nakonec splnili a uzavřeli podzim výhrou 4:0.

 
 
15.kolo, sobota 12.11.2022
1. HFK Olomouc - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  0:4  (0:2)
Branky: 21. Bartoněk, 25. Durda, 83. Navrátil, 90. Simonyi.
ŽK: Žajgla, Lenhart - Pav. Šuba.
Rozhodčí: Brázdil - Čampišová, Čásek.
1. HFK Olomouc: Urbančík - Hudec (c), Frantík, D. Šuba (46. Vlček), Nguyen (80. Hartmann), Zeman, Lenhart, Pícha, Žajgla, Macháň, Drábek.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: J. Ryšavý - T. Navrátil, Marek Krontorád, Pav. Šuba (88. V. Koukal), Martin Krontorád, P. Železný, Durda, Štola, Bartoněk (76. Žižka), Bakaj (89. Simonyi), O. Čížek (c).

Komentář k zápasu

HFK Olomouc je v Moravskoslezské dorostenecké lize v letošní sezóně v roli otloukánka a s pouhým jedním bodem v tabulce je nejvážnějším kandidátem na sestup. Zdánlivě to tak pro nás tedy měla být v Holici snadná práce, ale tyto utkání bývají nejzrádnější. Jsou to zápasy, kdy můžete jen ztratit, výhra se totiž rovná splnění povinnosti. Naši hráči klání výsledkově zvládli, herně už to však bylo s výhradami. „Přestože jsme po 1. poločase vedli o 2 góly, tak jsem byl velmi nespokojený především s přístupem k utkání – v soubojích jsme byli pozdě a nedůrazní, hráče soupeře jsme nedostupovali, nebyla ochota a touha pracovat na maximum, komunikace při přebírání protihráčů nulová, Navíc jsme přehrávali situace na naší obranné polovině, čímž jsme sami sebe dostávali pod zbytečný tlak. Kvalitnější soupeř by nás za takový přístup nemilosrdně potrestal,“ byl po první po půli, kterou jsme vyhráli po brankách Bartoňka a Durdy 2:0, kritický znojemský trenér František Havlík.

A tak možná přišla o přestávce i rozmluva v kabině, náskok 2:0 byl sice solidní, stále jsme se však museli mít na pozoru. „V poločase druhém už jsme měli hru pod kontrolou, daleko dříve jsme ale měli utkání definitivně zlomit třetí brankou – situací jsme si k tomu vypracovali dostatek,“ narážel kouč na to, že definitivní pojistka v podobě třetího gólu přišla až v 83. minutě zásluhou Navrátila. V 90. minutě pak upravoval na konečných 4:0 po pouhé minutě na hřišti střídající Simonyi. Povedeným závěrem podzimu jsme si zajistili příjemné přezimování. Deváté místo v tabulce se ziskem jednadvaceti bodů nám dává dostatečný klid na práci a kvalitní přípravu na jarní část soutěže.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Výsledkově jsme utkání zvládli – v herním projevu a nastavení hlavy na utkání to ale hodně drhlo. Vím, že jsou taková utkání pro hráče těžká - především po emocionální stránce. Výsledek nám dává klid na práci v zimní přípravě. Kluci odvedli v závěru sezóny výbornou práci, nechtěl jsem tedy, abychom to pokazili posledním zápasem, který jsme, vzhledem k postavení obou týmů v tabulce, nutně potřebovali zvládnout.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies