FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Mol Cup: Historie se opakuje. Skvělý Koukal nezabránil další prohře na penalty

Mol Cup: Historie se opakuje. Skvělý Koukal nezabránil další prohře na penalty L A N Ž H O T - Podruhé v řadě se znojemský klub nedostal přes penalty do druhého kola Mol Cupu. S výběrem divizního TJ Sokolu Lanžhota prohrál 1:2, během pokutových kopů neuspěli tři exekutoři. Jediným úspěšným byl do základní sestavy se navrátivší Oleksiy Cheredea. Znojemští hráči ve druhém poločase a v prodloužení dohrávali bez vyloučeného Patrika Martínka.

 
 
1.kolo Mol Cup, středa 14.8.2019
TJ Sokol Lanžhot - 1.SC Znojmo FK  3:1pen.  (1:1)
Branky: 66.Královič – 88.Okleštěk
Penaltový rozstřel:
1.série:
Královič ANO - Doublette NE - 1:0
2.série:
Dovhanyuk NE - Avdič NE - 1:0
3.série:
Mikúšek ANO - Okleštěk NE - 2:0
4.série:
Lapin NE - Cheredea ANO - 2:1
5.série: Bartoš ANO - 3:1
ŽK: 6.Královič, 7.Hílek, 72.Kieber, 102.Dobšíček – 75.Martínek, 98.Cheredea, 104.Koukal
ČK: 76. Martínek (po 2.ŽK)
Rozhodčí: Mikyska Jan - Vejtasa Simon, Sivera Jan
Delegát: Rabušic Radek
TJ Sokol Lanžhot: Klimeš – Bárta, Šenk, Mikúšek – Dobšíček, Hílek (K), Bartoš, Kieber (85.Lapin), Krejčí – Královič, Dovhanyuk
1.SC Znojmo FK: Koukal – Garčic (60.Martínek), Cheredea, Avdič (K), Yanata (116.Pacula) – Kolařík, Malár – Moravec, Okleštěk, Kvych (63.Krula) – Doublette
Počet diváků: 530
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Trenérský štáb se pro pohárový zápas rozhodl udělat dvě změny v základní sestavě. Poprvé v bráně se objevil Jiří Koukal, v zadních řadách své zkušenosti poskytoval Oleksiy Cheredea.

Opatrný úvod zápasu narušily dvě žluté karty domácího týmu. Lanžhot se však pomalu dostával k aktivní hře, kterou mohl zužitkovat v pětadvacáté minutě. Standardní situaci za vápnem však neproměnil po dvou zablokovaných střelách. Znojemská obrana v úvodních pětačtyřiceti minutách pracovala na výbornou, směrem do ofenzívy se náš výběr trápil.

Druhý poločas již jednoznačně patřil Lanžhotu. Téměř po hodině zápasu dal o sobě vědět kanonýr Pavlo Dovhanyuk, hlavičkoval ale nad bránu. V dalších minutách ještě přišla hlavička Kiebera na břevno, následně se fantasticky blýskl Jiří Koukal.

Milan Volf chtěl hru oživit, na hřiště poslal dvojici Patrik Martínek, Filip Krula. I přesto naši hráči obdrželi branku. V šestašedesáté minutě se krásnou akcí prezentoval Timotej Královič, jeden z nejlepších fotbalistů druhé poloviny zápasu fantasticky vystřelil pod břevno 1:0. Následujících dvacet minut bylo pro znojemské hráče krušných. Po přímém kopu Oklešťka k tyči se Lanžhot dostal k řadě šancí. Pomohlo tomu i vyloučení Martínka, mladý hráč obdržel dvě žluté karty v rozmezí minuty.

Následoval koncert zahozených šancí. Pro středeční zápas nepřesný Dovhanyuk se výborně propracoval ke střele, po zemi ale stoprocentní příležitost nedokázal využít. O pět minut později svoji druhou branku nevstřelil Královič, ten po centru Jana Bartoše mířil těsně vedle brány. Znojemské tak chvíli před koncem základní hrací doby vysvobodil Tomáš Okleštěk, který vstřelil první znojemskou branku v letošní sezóně.

Šlo se tak do prodloužení. Lanžhot v něm rychle získal převahu. Tři minuty po zahájení výborným zákrokem udržel naději Koukal, hlavičku Bárty vytěsnil nad břevno. Krátce na to se Bartoš prodral až k vápnu, obětavá obrana a štěstí stálo při našem výběru. Úvodní prodloužení mohlo lépe vyjít Lanžhotu, v závěru však skvělý Koukal zabránil nohou jasnému gólu. Ve druhém prodloužení to byl znovu mladý brankář, který držel šanci Znojma na penalty. Skvělou poziční hrou zastavil střelu Královiče.

Prodloužení vítěze nepřineslo. Rozhodly tak penalty. Podruhé v řadě jim ale v poháru nevyšly. V úvodních třech pokusech neuspěli Doublette, Avdič a Okleštěk. Výborný Koukal chytl dva kopy, naději vykřesal Cheredea. O definitivním postupujícím však v páté sérii rozhodl Jan Bartoš, domácí fotbalista nedal Koukalovi žádnou šanci.

Ohlasy

Milan Valachovič, trenér TJ Sokol Lanžhot: „Určitě jsme si zasloužili vyhrát, protože jsme byli po celý zápas jednoznačně lepší. Zahodili jsme osm stoprocentních šancí, v osmdesáté osmé to zbytečně zkomplikujeme. Byla to snad jediná šance, ze které nás mohli potrestat, a to se stalo. Nakonec Pán Bůh stál při nás při penaltách. Kuba Klimeš měl svůj den.

Milan Volf, trenér 1.SC Znojmo FK: „Zase jsme hráli špatně. Na můj vkus bez důrazu. V osobních soubojích jsme moc slabí, prohráváme je. Od toho se odvíjí, že balóny nevybojujeme, ztrácíme, pak se to na nás samozřejmě valí. Domácí měli více šancí. Jak jsme byli vyloučení, tak jsme to měli těžké. Zariskovali jsme, podařilo se nám vstřelit vyrovnávací branku. Prodloužení jsme se snažili ubránit, abychom došli na penalty. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Všechno bylo úplně špatné.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies