FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Prokletí série bez výhry prolomeno. Ze Slezska vezeme tři body!

Prokletí série bez výhry prolomeno. Ze Slezska vezeme tři body! D O L N Í B E N E Š O V - Po šesti odehraných kolech (a navíc od 29.března) první výhra. Zápas byl bojovný, oba celky chtěli uspět. My jsme byli úspěšnější a získali první tři body za výhru, když jedinou branku zápasu vstřelil Demjan v nastavení. Dolní Benešov po výhře Zlína B klesl na poslední příčku.

 
 
17.k. Fortuna MSFL, středa 4.9.2019
FC Dolní Benešov - 1.SC Znojmo FK  0:1  (0:0)
Branky: 90.+2.Demjan
ŽK: 20.Blahuta, 84.Romaněnko - 83.Serra
Rozhodčí: Popelák Luboš - Antoníček Petr, Tomanec Josef
Delegát: Vontroba Karel
FC Dolní Benešov: Chvěja – Rychnovský, Romaněnko, Moravec, Haas – Blahuta, Trajkovski (80.Gebauer), Karčmář, Pecuch (70.Skroch) – Gomola (76.Baránek), Labuda (60.Býma)
1.SC Znojmo FK: Koukal – Avdić, Malár, Garčic – Martínek (65.Doublette), Cheredea, Moravec, Kolařík, Janata – Demjan, Serra (84.Krula)
Počet diváků: 112
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Ve vloženém 17. kole, které se celé odehrálo ve středu, narazil Dolní Benešov na náš tým. Domácí slezský tým doposud získal jediný bod za remízu s Blanskem. V sestavě našeho celku se objevila nová posila z Brazílie. Byl ním 24letý záložník Lucas De Carvalho Serra.

Do naší první větší šance se v 8.minutě dostal Róbert Demjan, který však ve slibné situaci pouze nastřelil domácího golmana Chvěju. Hra se hodně přelívala, také Slezané se dostali do akce, ze které ale nebylo víc než roh a navíc míč vytáhl gólman Koukal, který dostal v brance přednost před Filipem Jíchou, aby se oba gólmani v náročném anglickém týdnu prostřídali. Posila Serra měl i světlé chvilky, ale někdy je zastínilo porušení pravidel v podobě odpískaného faulu či ofsajdu. V 32.minutě měli Dolnobenešovští k dispozici roh. Na hlavičku si vysoko naskočil Labuda, míč však příliš nadzvedl, tudíž branka nepadla. Svěřenci trenéra Kroupy měli ještě několik příležitostí, žádná ale v síti neskončila. Do kabin tak oba celky odcházeli za stavu 0:0.

Do druhé poloviny zápasu lépe vstoupili naši borci. Minutu po začátku se dostal Milan Moravec na hranici šestnáctky, jeho střela šla příliš vysoko. Také domácí nezaháleli a o dvě minuty později se po faulu Serry před velkým vápnem dostali ke standartní situaci. Z té nic ale nic nevymysleli. V 50.minutě se výrazný brazilský záložník dostal do další akce, střela ale přišla příliš pozdě, hráči Dolního Benešova ji zblokovali. V 56.minutě mohli naši hráči vsítit první branku. Serra prošel přes bránícího Romaněnka, střelu, která šla po zemi do brány, musel zastavovat hráč domácích, dorážku Moravce zvládl vytěsnit brankář Chvěja. V 64.minutě se rozhodl trenér Milan Volf vystřídat Patrika Martínka za Kennyho Doubletteho, který byl v minulém utkání dost vidět. Naše áčko, ale také domácí celek se dopouštěli jednoduchých chyb jak na polovině soupeře tak na té vlastní. Jedné takové chyby mohl využít zmíněný Kenny Doublette, jeho pokus ale zastavil praporek asistenta, který signalizoval ofsajd. V 76.minutě se do hry dostal zkušený Jan Baranek, ze standardky se hned dostal do hlavičky, která však nemířila přesně. Vzápětí se mohl blýsknout záložník z Brazílie. Prošel přes domácí obranu, obešel i gólmana, jeho krkolomná střela však jen proskákala kolem vzdálenější tyčky. Pet minut před koncem se František Malár dopustil hrubky, kdy mohli jít dva domácí fotbalisté na gólmana sami. Jeden z nich se však rozhodl pro střelu, která mu nesedla a míč odskákal mimo tři tyče. V závěru jsme byli i pod velkým tlakem. Skroch mířil vysoko nad. Moravec se z dobrého výkopu svého golmana dostal až v tváří tvář brankáři na druhé straně. Ten byl z brány včas venku a míč mu z kopaček sebral. Slezané se dostali k několika dalším střelám, vše ale hasil Koukal dobrými zákroky. Doublette pak mohl v samotném závěru vše rozhodnout, zastavil ho ale opět ofsajd. V nastaveném čase však střeleckou smůlu prolomil v 90+2 Róbert Demjan, když po zmatku v malém vápně dokázal míč dotlačit až za záda domácí gólmana.

Poprvé v tomto ročníku MSFL jsme tak získali 3 body za výhru a posunuli jsme se tak na 15.místo. Dolní Benešov naopak zůstal na posledním místě.

Ohlasy

Dominik Kroupa, trenér FC Dolní Benešov: "První poločas byl vyrovnaný, měli jsme podle mě více ze hry. Na obou stranách byly šance. Začátek druhého poločasu jsme nechytli a to se s námi táhlo po celý zbytek zápasu. V závěru jsme selhali, když jsme v nastavení dostali branku."

Milan Volf, trenér 1.SC Znojmo FK: "Moc jsem už v závěru nevěřil, že by se nám podařilo vyhrát. V průběhu zápasu jsme měli tři tutové šance, které jsme neproměnili a naopak jsem se bál, abychom třeba nějak smolně neinkasovali, což jsme mohli. Ale ustáli jsme tu střelu, kterou měl jeden ze střídajících domácích hráčů a nakonec míč do branky dotlačili a prolomili tak smůlu, která nás provázela."

 
Zápasový servis

Reportáž

Video

  • Róbert Demjan hodnotí výhru 1:0 v Dolním Benešově | přehrát
  • Milan Volf hodnotí výhru 1:0 v Dolním Benešově | přehrát
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies