FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dobrý part U19 ve Frýdku-Místku, kousek od skalpu lídra

Dobrý part U19 ve Frýdku-Místku, kousek od skalpu lídra F r ý d e k - M í s t e k / Z n o j m o - (Foto: Tomáš Smichovič) Zatímco ve Znojmě sněžilo, vydala se naše devatenáctka na těžký bojový úkol do Frýdku-Místku. Proč těžký? Valcíři totiž vládnou Moravskoslezské dorostenecké lize. Podzimní vzájemné utkání ve Znojmě bylo vyrovnané, přesto jsme prohráli, o to více se chtěli naši hráči na půdě soupeře vytáhnout. A povedlo se.

 
 
21. (Stovky), sobota 8.4.2023
Městský FK Frýdek-Místek - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  1:1  (0:1)
Branky: 74. Berek (pen.) - 27. Ryška (pen).
ŽK: Vykopal, Šponer - Pav. Šuba, Havlík (trenér).
ČK: Pav. Šuba.
Rozhodčí: Ganaj - Tvardek, Bartek.
Městský FK Frýdek-Místek: Dragon - Míček, Vykopal, Ševčík, Rek (82. Žáček), Křížek, Berek, Šponer (c), Kohut, Maléř (46. Jedlička), D. Němec.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Navrátil, A. Ryška (c), Pav. Šuba, P. Železný, Durda, Martin Krontorád, Bakaj, O. Čížek, F. Štěpánek (87. M. Svoboda), Bartoněk.

Komentář k zápasu

Už od první minuty bylo vidět, že jsme na utkání velmi dobře naladěni. Zatímco sedmnáctka svůj zápas odehrála na umělé trávě, devatenáctka měla ten "komfort", že mohla hrát na přírodním trávníku. A v kleci, jak se přezdívá druhému travnatému hřišti na stadionu ve Stovkách, jsme favorita utkání trápili. Ba co víc, kapitán Adam Ryška nás z pokutového kopu dostal do vedení. „Velmi dobře jsme si vyhodnocovali situace, kdy jsme z bránění ve středním bloku dokázali soupeři zapresovat rozehrávku a po zisku míče pracovat směrem k soupeřově brance. Přesně po takové situaci jsme si vybojovali penaltu, kterou s přehledem proměnil Ryška,“ komentoval dobrý start trenér František Havlík. A nemuselo zůstat jen u jednobrankového vedení, Peťa Bakaj využil po chybě domácích své rychlosti a pelášil sám na brankáře, rozvlnit síť se mu ale nepodařilo. „Považuji to za jednu z klíčových situací v utkání,“ řekl náš kouč. A rozhodně nebyl daleko od pravdy.

Ve druhé půli totiž po dalším stěžejním momentu začalo "peklo", které mělo příčinu v druhé žluté pro Pavla Šubu, který musel pod sprchy. Domácí pak logicky vyvinuli velký tlak, kterému jsme i díky skvělému Kubovi Ryšavému v bráně odolávali. Na jeden moment jsme ale byli krátcí, i Frýdek totiž zahrával penaltu. Přísně odpískaný pokutový kop proměnil v 75. David Berek. „Vyrovnání z pokutového kopu mě mrzí a štve - dále tuto situaci a některé další nebudu komentovat,“ bylo jasné, že některá rozhodnutí rozhodčích leželo znojemskému lodivodu v žaludku. Závěr utkání bohužel zakončilo nepříjemné zranění střelce vyrovnávající branky - Berka.

Ohlasy

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Nikdo dnes nemyslel po zápase na výsledek. Ošklivě se nám zranil David Berek a myšlenky všech směřují na jeho uzdravení. Přejeme Davidovi brzké uzdravení.

František Havlík (trenér Znojma): Od začátku utkání bylo vidět, že klukům zápas chutná – emoční nastavení, koncentrace, odhodlanost, pracovitost. Velmi dobře jsme si navíc vyhodnocovali situace, po jedné z nich jsme si vybojovali penaltu, kterou s přehledem proměnil Ryška. Za jednu z klíčových situací v utkání pak považuji náš neproměněný samostatný nájezd na brankáře. Ta další přišla v 65. minutě, kdy nám byl vyloučen Pavel Šuba. V obranné fázi jsme pak pracovali s hlubším blokem a směrem nahoru už jsme nebyli nebezpeční. Za obrannou fázi v posledních třech utkáních ale musím kluky pochválit – od brankáře až po útočníky. Mrzí a štve mě vyrovnání z pokutového kopu. Bodu ze hřiště vedoucího týmu tabulky si velmi vážíme – utkání bylo náročné jak po fyzické, tak emoční stránce. Navíc jsem přesvědčený, že jsme si v kontextu celého utkání tento bod zasloužili a že nebyl náhodný.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies