FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Čekání na výhru u konce, pomohl k ní proti Zbrojovce i gól přímo z rohu

U19: Čekání na výhru u konce, pomohl k ní proti Zbrojovce i gól přímo z rohu Z n o j m o - Před derby se zbrojováckou osmnáctkou jsme při pohledu do našich výsledků bohužel našli šest proher v řadě, to už je ale minulostí. V důležitém utkání jsme Brno porazili 3:1. Na úvod jsme přestáli tlak soupeře a k výhře nakročili dvěma góly do poločasu, včetně trefy Petra Železného přímo z rohu. Hosté sice v druhé půli snížili, ale sami si situaci zkomplikovali vyloučením.

 
 
12.kolo, sobota 22.10.2022
1.SC Znojmo-mládež, spolek - FC Zbrojovka Brno B  3:1  (2:0)
Branky: 35. Marek Krontorád, 45. Železný, 77. Williams vlastní - 65. Hübel.
ŽK: Martin Krontorád, Bartoněk, Čížek, Železný - Williams.
ČK: 75. Sádecký (BRN).
Rozhodčí: Budovič - Petrucha, Růžička.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: J. Ryšavý - Navrátil, Marek Krontorád, A. Ryška (c), Pav. Šuba (90. Žižka), Martin Krontorád, P. Železný, Durda, Bartoněk (80. Štola), Bakaj, O. Čížek.
FC Zbrojovka Brno B: Štěpánek - Osvald, L. Kříž, Srba (85. B. Ryšavý), T. Kříž (46. Williams), Kučera (c), Hübel (73. Jahůdka), Klimovič (46. Sádecký), Čejka, Kopr (85. Sznapka), Kolečkář.

Komentář k zápasu

Přežít, to byl hlavní cíl prvních třiceti minut zápasu, hosté nás totiž dokázali dostat pod tlak a někdy i na notnou dobu zamknout na vlastní polovině. Až na jednu dvě, situace, které vyřešil brankář Ryšavý se však Zbrojovka do vyložených šancí nedostala. „Pro vývoj utkání bylo klíčové, že jsme tuto fázi zápasu přestáli bez inkasované branky, Zbrojovka nás dokázala zatlačit na naší polovinu hřiště a vytvářela si nebezpečné situace,“ potvrdil náš trenér František Havlík. Ve 35. minutě jsme pak Brno dokonale zaskočili, když do brány dostal míč po standardní situaci z dorážky Marek Krontorád a poslal nás do vedení. Ostatně na standardky tradičně spoléháme a vyšla nám i ta ze závěru půle. Petr Železný zakroutil loptu z rohového kopu přímo do brány, lišácký gól byl navíc ukázkovou brankou do šatny, což vždy ochromí soupeře ještě více. „Standardky jsme sehráli výborně, dodaly nám další energii do druhého poločasu,“ pochvaloval si kouč.

Hosté se ale pochopitelně vzdát nechtěli a do druhé půle vlétli aktivně s cílem dát kontaktní gól, což se jim také povedlo, když se v 65. minutě parádní střelou z vnitřku prosadil Hübel. Pověstná Csáplarova past, kdy tým vede po půli 2:0 a nakonec prohraje, se však nekonala. V 75. minutě viděl červenou kartu brněnský Sádecký a o dvě minuty později jsme přesilovku se štěstím využili. Střelu zpoza vápna si do vlastní brány srazil Williams. „Ceníme si toho, že tým nepoložila kontaktní branka soupeře, za což jsme pak byli odměněni třetím gólem, který společně s červenou kartou pro hostujícího hráče utkání definitivně zlomil,“ konstatoval znojemský lodivod, který ocenil i touhu derby zvládnout. „Konečně jsme to byli my, kdo zvládl klíčové okamžiky v obou vápnech, z týmu byla cítit velká touha toto prestižní utkání zvládnout – pak se k nám přiklonilo i to sportovní štěstí, kdy se míče odrážely k nám, či si dal soupeř vlastní gól.“ I pohled na tabulku je nyní příjemnější. Aktuálně jsme na 12. místě se stejným počtem bodů. V dalším zápase jedeme na půdu čtvrtého zlínského béčka.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Pro vývoj utkání bylo klíčové, že jsme přestáli prvních 30 minut, kdy si Zbrojovka vypracovala tlak. Do konce poločasu jsme pak výborně sehráli standardní situace, což nám dodalo energii do 2. poločasu. V něm jsme hlavně nechtěli dostat soupeře do tempa a hrát s ním otevřený fotbal. Ceníme si toho, že nás nepoložila kontaktní branka soupeře. Brněnská červená karta a náš třetí gól pak zápas definitivně zlomily. Z týmu byla cítit velká touha toto prestižní utkání zvládnout, přiklonilo se k nám i štěstí.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies