SK Hanácká Slavia KroměřížFC Zlínsko, spolekFK Třinec1.SC Znojmo FKSK UničovMFK Karviná BFC HlučínFK HodonínFK Frýdek-MístekFC Zlín BTJ Start BrnoFC Slovan Rosice1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FK BlanskoČeský SK Uherský Brod, spolekFC Zbrojovka Brno BFC StráníTJ Union Hlubina
 

Nepříznivá série pokračuje, devatenáctka podlehla Opavě

Nepříznivá série pokračuje, devatenáctka podlehla Opavě Z n o j m o - Devatenáctka bohužel neprožívá šťastné období. Delší čas čeká na bodový přísun a tuto situaci chtěla změnit v zápase s Opavou. Domácí zápas však podle představ nevyšel, hosté se ujali ve první půli těsného vedení, která se nám nepovedlo dorovnat. Soupeř naopak své skóre ještě navýšil.

 
 
10.kolo, neděle 9.10.2022
1.SC Znojmo-mládež, spolek - Slezský fotbalový club Opava  0:4  (0:1)
Branky: 26., 61. a 89. Hranoš, 87. Vladař.
ŽK: A. Ryška, P. Železný (oba ZNO).
Rozhodčí: Dorotík - Bělák, Rehberger.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: J. Ryšavý - Navrátil, Marek Krontorád, Valášek, A. Ryška (c), Pav. Šuba, Martin Krontorád, P. Železný (82. V. Koukal), Durda (61. Štola), Bakaj (63. Dúcký), O. Čížek.
Slezský fotbalový club Opava: Thimel - Wehowský, Buchta, Pejša, (c), Hranoš, Šrek, Blatný, Krömer (82. Kokeš), Cileček, Vladař, Hendrych (66. Kovárník).

Komentář k zápasu

I v tomto duelu se podařilo jít soupeři do vedení jako prvnímu, od čehož se vše odvíjelo. Ve 26. minutě se prosadil Hranoš a načal tako svoji cestu za hattrickem. Úvodní gól Opavy nás ale k zemi neposlal a snažili jsme se o vyrovnání. „Především ve 2. poločase jsme za stavu 0:1 srovnali krok a tlačili se za vyrovnáním. Tady je ovšem aspekt, který je naším obrovským problémem – koncovka. Soupeř na této úrovni vám povolí pouze omezené množství šancí, takže platilo klasické, nedáš-dostaneš, aneb Bakaj břevno-hosté gól,“ popsal náš trenér František Havlík.

Klíčovou pojistku přidali Slezané v 61. minutě, závěrečné minuty už byly tradičně o tom, zda se nám z risku a nějakého nákopu povede snížit a ještě zápas zdramatizovat. To se však nestalo a Opavští z dvou brejků skórovali. „85 minut hrajeme tempo fotbal, a přestože se nedaří, tak dřeme, máme touhu dát gól a pak si necháme dát v posledních minutách 2 góly ze situací, které střídající hráče takzvaně vysvléknou donaha (deficit rychlostní, práce s prostorem, prohrané souboje v klíčovém prostoru našeho velkého vápna), takže utkání skončí 0:4,“ smutně konstatoval a naťukl tak to, že klíčoví hráči hledají formu. „Je třeba říct, že v naší současné formě, kdy je na hráčích vidět „deka“ z několika prohraných utkání po sobě, jsme na soupeře prostě nestačili.“

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Prohra 0:4 v domácím prostředí mě hodně mrzí a štve zároveň. Jedním z aspektů byla kvalita soupeře, druhým aspektem, který je naším velkým problémem, je koncovka. Dále je to ztráta a sebevědomí našich klíčových hráčů. S čímž souvisí to, že nemáme tak široký a kvalitní kádr, abychom byli schopni výpadky těchto hráčů nahradit, což se projevilo na konci zápasu.

David Sedlář (asistent trenéra Opavy): Utkání ve Znojmě jsme velmi dobře začali a brzy se ujali vedení. Poté ale naše hra postrádala přesnost a odvahu. Ve druhém poločase kluci působili sebevědomým dojmem a jednoznačně zápas rozhodli. Mohli jsme si tak dovolit vystřídat a dát do hry všechny kluky ze soupisky, za což jsme rádi.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies