FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Dobrý výkon, ale prohra. Duel proti lídru tabulky rozhodla smolná standardka

U19: Dobrý výkon, ale prohra. Duel proti lídru tabulky rozhodla smolná standardka Z n o j m o - Jeden z nejambicióznějších týmů ligy čekal v pátek na naši U19. Na jih Moravy přijel lídr tabulky a jeden z kandidátů na postup - Frýdek-Místek. Jasná záležitost pro hosty se však nekonala, proti Valcířům jsme předvedli dobrý výkon a ve druhé půli dokonce udávali ráz zápasu. O osudu utkání ale nakonec rozhodla smolná standardka, ze které jsme inkasovali branku na 1:2.

 
 
6.kolo, pátek 9.9.2022
1.SC Znojmo-mládež, spolek - Městský FK Frýdek-Místek  1:3  (1:1)
Branka: 42. Navrátil - 17. Maléř, 71. Vykopal, 90+1. Maksymčuk.
ŽK: J. Ryšavý - Maléř, Berek, Hutyra.
Rozhodčí: Rosický - Terber, Dvořák.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: J. Ryšavý - Navrátil (c), Marek Krontorád, Valášek (79. Bartoněk), A. Ryška, Pav. Šuba, Martin Krontorád (85. D. Žižka), P. Železný, Durda (73. Bakaj), Štola, O. Čížek
Městský FK Frýdek-Místek: Pracuch - Míček, Vykopal, Ševčík, Rek, Jedlička (63. Žáček), Berek (90+1. Hutyra), Šponer (c), Kohut (84. Maksymčuk), Maléř, Němec D. (90+1. Kuboš)

Komentář k zápasu

Jak bylo psáno, Frýdek-Místek patří v této sezóně k nejsilnějším týmům v Moravskoslezské dorostenecké lize a netají se ambicemi postoupit do Dorostenecké ligy. Tým, jehož velká část kádru hraje MSDL již třetím rokem, sice přišel o údernou ukrajinskou sílu z minulé sezóny, i tak disponoval velkou kvalitou a sehraností. Ta se také v prvních dvaceti minutách projevila. Soupeř byl lepší a několikrát nás musel podržet brankář Ryšavý. Celkově vzato, mohli jsme být rádi, že jsem inkasovali pouze jednou v 17. minutě z kopačky Maléře. „Se silným soupeřem z čela tabulky jsme prvních 20 minut hráli otevřený tempo fotbal, což rozhodně nebyl náš záměr. Problém jsme měli především ve středu hřiště, kde jsme měli vyšší postavení defenzivních záložníků, nenavazovali jsme si hráče soupeře, byli jsme daleko od sebe. Soupeř nám tak chodil jedna na jedna do stoperů, vypracovával si brankové příležitosti, kdy tu třetí dokázal proměnit,“ hodnotil trenér František Havlík.

V dosavadních zápasech, pokud jsme inkasovali, body z toho nikdy nebyly. Tentokrát byla situace jiná. „Postupem času jsme se zklidnili, měli jsme několik zajímavých okamžiků ve vápně soupeře a na konci poločasu jsme díky důrazu a ochotě podstoupit tvrdý souboj s gólmanem soupeře dokázali vyrovnat,“ narážel kouč na srovnání skóre ze standardky, kdy míč ve 42. minutě protlačil do sítě kapitán Tomáš Navrátil.

První část druhé půle byla diametrálně odlišná od té první. Začali jsme totiž hrát prim a hosté vypadali při svých ofenzivních rejdech bezradně. Byli jsme to naopak my, kdo měl blíže k vedení. „Do 2. poločasu jsme vstoupili úplně jinak – hráči drželi systém, ve svých prostorech si nabírali protihráče, byli jsme u sebe, takže pro soupeře nebyl prostor ani pro individuální akce. Bylo vidět, že to protihráčům „nechutná“, směrem nahoru jsme navíc dokázali být neustále nebezpeční,“ kvitoval Havlík. Pak ale přišla 71. minuta. Brankář Ryšavý do té doby podával skvělý výkon a svými zákroky tým držel, tentokrát si bohužel vybral slabší chvíli a Frýdek s velkou porcí štěstí dopravil po standardní situaci míč do brány. „Udělali jsme fatální individuální chybu, která nás stála zápas. Kluky ale po tomto utkání nebudu kritizovat – chyby se stávají. Je třeba se z nich poučit, neopakovat je, pracovat v tréninku a jít do dalšího utkání jak s pokorou k soupeři, tak vírou v sebe a celý tým,“ měl znojemský lodivod pochopení.

Ve zbývající části zápasu už jsme nenašli recept na vyrovnání a Valcíři v závěru své vedení ještě pojistili. Celkově vzato je utkání velká škoda, minimálně bod jsme mohli uzmout a vzhledem k vývoji druhé půle to mohlo být možná i něco více, ale i takový je fotbal. Někdy dá, někdy vezme. Důležité je, jak zmiňuje trenér, nadále předvádět poctivý a týmový výkon. V tabulce se aktuálně nacházíme na osmém místě se ziskem devíti bodů. Tabulku vede Frýdek-Místek před Hlučínem, poslední je bez bodu HFK Olomouc. Příští zápas nás čeká na půdě jihlavského béčka v neděli 18. září od 10:30.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Se silným soupeřem z čela tabulky jsem prvních dvacet minut hráli tempo fotbal, což nebyl náš záměr. Hosté byli lepší a šli po jedné z několika šancí do vedení. Postupem času jsme hru zklidnili a ke konci půle se nám povedlo vyrovnat. Do 2. poločase jsme vstoupili úplně jinak, hráči drželi systém a soupeř neměl prostor pro individuální akce, navíc jsme byli nebezpeční směrem dopředu. V této fázi jsme ale udělali fatální individuální chybu, která nás stála zápas. Kluky ale po tomto utkání nebudu kritizovat – chyby se stávají. Je třeba se z nich poučit, neopakovat je, pracovat v tréninku a jít do dalšího utkání jak s pokorou k soupeři, tak vírou v sebe a celý tým.

Lubomír Macíček (FK Frýdek-Místek): Vítězství si hodně vážíme a jsme za něj rádi. V první půli jsme měli hru pod kontrolou a dostávali se do zakončení, ale jejich proměňování nebylo kvalitní. Následně nás domácí potrestali gólem do šatny. Ve druhém poločase se Znojmo snažilo dostat do hry, ale byli jsme to my, kdo využíval rychlých brejků, ze kterých jsme vstřelili dvě branky a zaslouženě zvítězili.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies