FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Devatenáctka odehrála s Jihlavou dramatický zápas

Devatenáctka odehrála s Jihlavou dramatický zápas Z n o j m o - V rámci 21. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy přijela do Znojma Jihlava, která si brousí zuby na postup do první ligy. Favorit to ale rozhodně na Čafce neměl jednoduché, byť nakonec bral výhru 2:0.

 
 
21. (Čafka), neděle 10.4.2022
1.SC Znojmo-mládež, spolek - FC Vysočina Jihlava  0:2  (0:1)
Branky: 7. Och, 65. Jiřík.
ŽK: 54. Vocilka, 68. Bartůněk - 60. Jiřík, 75. Janota.
Rozhodčí: Rosický - Pavlas, Černý.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Hamza - Vocilka, Navrátil (c), Bartůněk, P. Šuba, Březina, Železný (76. D. Pokorný), Synek, Špalek (82. A. Škopek), Bakaj, Jarý.
FC Vysočina Jihlava: Janota - Křehlík, Homola (c), Haala, Procházka, Miška (89. Štancl), Jiroušek, Vítek, Chytrý (87. Smejkal), Och, Jiřík.

Komentář k zápasu

Znojemská U19 má za sebou hodně těžký double v podobě soupeřů těžkých vah - nejprve hrála na Baníku Ostrava a posléze doma s Jihlavou. V Ostravě to byla těsná prohra a stejný scénář se bohužel opakoval i ve Znojmě. Naši mladíci totiž opět rychle inkasovali. Už v 7. minutě se prosadil Och a na vývoj utkání to mělo samozřejmě velký vliv. „Do utkání jsme vstoupili úplně stejně jako na Baníku, a to inkasovaným gólem v prvních minutách utkání po hrubé individuální chybě v našem vápně. Opakujeme stejné chyby, které si s takto kvalitními soupeři prostě nemůžeme dovolit,“ zlobil se náš trenér František Havlík.

Jeho svěřenci však chtěli chybu z úvodu zápasu napravit a rvali se, seč jim síly stačily. Jenže efektivita v zakončení nebyla taková, jakou by si představovali. „Za nasazení a způsob hry, kterým jsme se následně prezentovali, musím a hlavně chci kluky pochválit. Zápasy se ale většinou rozhodují ve velkých vápnech a tam byl soupeř kvalitnější a tudíž efektivnější. My jsme si také dokázali vytvořit svoje situace, ale bez gólového efektu,“ komentoval Havlík. Jak zmínil znojemský lodivod, Jihlava byla efektivnější a v 65. minutě přidala pojistku. Utkání jsme mohli ještě zdramatizovat, ale Březinu brankář Janota vychytal a v nervózním závěru utkání se až na několik tvrdších soubojů nic podstatnějšího neudálo. Trenér Havlík však uvažuje vzhledem k posledním výkonům pozitivně. „Jak na Baníku, tak doma s Jihlavou jsme sehráli vyrovnaná utkání, hráči pracují dobře – musíme pracovat pořád dál, věřit tomu, co děláme a odměna zase přijde.“

A jak byl zápas viděn z pohledu hostujícího trenéra Josefa Vrzáčka. „Za třemi body jsme šli od úvodu utkání, proti silově vybavenému domácímu mužstvu jsme dobře kombinovali a v defenzivní činnosti jsme si pohlídali jejich klíčové hráče, naopak jsme napadali rozehrávku a tím získali spoustu míčů. Chtěli jsme napravit nepovedené utkání ve Zlíně a to se nám týmovou soudržností podařilo.“ V tabulce jsme na desátém místě, Jihlava je druhá. Další zápas čeká Znojmo na Vršavě, kde se utkáme proti Zlínském B.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies