FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Přibrzdíme na Andrově stadionu před televizními kamerami olomouckou mašinu?

Přibrzdíme na Andrově stadionu před televizními kamerami olomouckou mašinu? Z n o j m o - Pořádně zapeklitý oříšek nás čeká ve středeční den na Andrově stadionu v Olomouci. Domácí Sigma totiž ještě v aktuální sezóně neprohrála a osmkrát za sebou zvítězila. Duel prvního s pátým před televizními kamerami tak pro nás bude jasný cíl, potrápit Olomouc, překazit její úspěšnou sérii a třeba i navázat na výhru z roku 2014. Utkání startuje ve 17:00 a bude jej přímým přenosem vysílat ČT sport.

 
 
 

Sestup, postup, sestup. Taková je bilance Sigmy Olomouc z posledních sezón. Dva sestupy z první ligy byly pochopitelně pro Sigmu velkou ranou. Nicméně vypadá to, že ani tohle Hanáky nezlomí. Vedení nechalo důvěru trenéru Jílkovi a ten se svými svěřenci ve FNL doposud ještě neprohrál. Jasně, Olomoučtí začali rozporuplně třemi remízami, pak ovšem osmkrát v řadě vyhráli a v tabulce mají 27 bodů! Doslova snová pozice. Pokud by byl loňský prvoligista do konce podzimu stoprocentně úspěšný, mě by na svém kontě rekordních 42 bodů! To už ale zacházíme pouze do hypotéz. Co zpochybnit nelze, je to, že na třetí Opavou mají Hanáci náskok šesti bodů.


12. k. FNL (ČT Sport)
Středa
19. října
17:00 hod.
On-line Twitter

FK SK SIGMA OLOMOUC

1.SC ZNOJMO FK

ANDRŮV STADION

Když se podíváme do statistik, zjistíme, že Olomouc disponuje nejlepší defenzivou v lize. V domácím prostředí navíc neinkasovala potřetí v řadě. Naposled na Andrově stadionu skórovaly Pardubice, a to se psal ještě srpen. Není tedy divu, že brankář Buchta vévodí s opavským Vaškem statistice vychytaných čistých kont - 5 Nejlepší střelcem týmu je s pěti góly Jakub Plšek.

Sigma však nemusí spoléhat jen na góly Plška, gólově produktivní je v posledních zápasech i Tomáš Chorý, který má na svém kontě čtyři přesné zásahy. V kádru Hanáků je i historicky nejlepší střelec Znojma v druhé lize Václav Vašíček, ten se ale momentálně teprve vrací do tréninku po zranění. Chybět pro karty bude trenéru Jílkovi Jakub Petr.

Mnozí fanoušci si jistě ještě pamatují na vzájemné souboje z prvoligové sezóny 2013/14. V domácím azylu na Srbské v Brně jsme Olomouc porazili 2:1, na jaře naopak zvítězila Sigma 2:0. Sestoupila však nakonec i Sigma, a tak jsme se s Hanáky potkali i v následující sezóně Fotbalové národní ligy. A úspěšnost si prohodili. Na Andrově stadionu jsme zvítězili 2:0, doma pak podlehli Olomouci 1:2. Se Sigmou jsme se potkali i minulou zimu v rámci Tipsport ligy. Olomoučtí zvítězili 4:2.

V našem kádru bude utkání speciální hned pro několik hráčů. V Olomouci působili Radim Nepožitek, Jarda Svozil, Honza Javůrek, Míchal Holub a v mládežnických kategoriích Dominik Urbančok. Největší stopu pak zanechal v Sigmě náš trenér Radim Kučera.

Trenéři před zápasem

RADIM KUČERA (ZNOJM0): Olomouc má lauf. Budu se do Olomouce těšit. Jedeme tam samozřejmě s cílem uhrát dobrý výsledek a domácí potrápit. Chtěl bych sestavu nějakým způsobem ustálit, ale zatím to nejde, protože jeden zápas jsou výkony výborné a druhý horší. Hráči si svými výkony o základní sestavu říkají sami. Pořád hledám optimální jedenáctku, vždy myslím, že se mi vykrystalizovala a potom přijde například zranění, špatný výkon.

VÁCLAV JÍLEK (SIGMA OLOMOUC): Chceme se prezentovat takovou kvalitou výkonu, aby nám to dávalo předpoklad utkání kontrolovat a dotáhnout do vítězného konce. Spíš než překvapit soupeře chceme využít našich silných stránek, což se nám třeba v posledním utkání tolik nedařilo. Chceme být v utkání dominantnější, než v předchozím. (zdroj: sigmafotal.cz)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies