FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Buchta po Frýdku: Málo jsme riskovali a chybělo více zakončení

Buchta po Frýdku: Málo jsme riskovali a chybělo více zakončení F r ý d e k - M í s t e k - Po karetním trestu a dvou zápasech stop se Radek Buchta těšil, až opět vyběhne na hrací plochu. Jeho návrat na hřiště v utkání proti Frýdku-Místku však bohužel neměl veselého rozuzlení. Na hřišti soupeře jsme prohráli nejtěsnějším rozdílem. Zvláště druhý poločas se ale nesl v naší režii, vyrovnat se ale nepovedlo. Radkovi chybělo více odvahy a nějaký překvapující krok z naší strany, který by soupeře vykolejil.

 
 
 

Po karetním trestu jsi se vrátil do sestavy. Návrat to příliš veselý nebyl?
Bohužel jsme prohráli po ne moc dobrém výkonu v prvním poločasu. Netlačili jsme se moc dopředu a nevypracovali žádné šance. V druhé půli jsme se zvedli, více si věřili. Myslím, že ve druhém poločase jsme byli jasně lepší, ale nedokázali jsme se gólově prosadit.

Jak proběhl návrat do základu, nebyl žádný problém se zase dostat do rytmu?
Žádný, pořád jsem trénoval. Bylo to nějakých deset dní, takže s tím jsem problém neměl, ani s kondicí. Akorát jsem nastoupil na jiném postu, ale s tím problém také nebyl.

První minuty úvodu zápasu jsme soupeře takřka nepustili z vlastní poloviny. Čím to, že se pak zbytek první půle nevyvedl?
Myslím, že je to o sebevědomí. Sice začneme dobře, ale nevím, proč si více nedovolíme jeden na jednoho nebo nějakou riskantní přihrávku. Hráli jsme moc na jistotu. Bohužel tam nebyl žádný překavpivý pas, který by soupeře zaskočil a my jsme z toho mohli být nebezpeční.

Říkáš sebevědomí. To je možná trochu s podivem z toho hlediska, že jsme za sebou měli tři výhry v řadě?
Nic jiného mě nenapadá, když to druhý poločas jde bez problémů, tak nevím, čím jiným by to mělo být.

Nechyběl v druhé půli i kousek štěstí?
Štěstí...Jednak jsme tam měli hodně ofsajdů na hraně, což si musíme pohlídat, když jdeme do brejku. Minimálně tři situace tam byly. To je jedna věc, druhou věcí pak důraz ve vápně. Balónu tam létalo podle mě celkem dost a zakončení z naší strany moc nebylo. Heli (David Helísek pozn. red.) tam měl krásnou střelu, možná chybělo trochu štěstí. Brankář si s tím poradil dobře.

Vzpomínáš na obdobný zápas, kdyby o výhře rozhodla prakticky jediná šance soupeře?
Možná, kdybych zapátral, tak bych si na nějaký vzpomněl. Je to smůla, první poločas byl z obou stran takový nijaký. Druhý byl jednoznačně v naší režii. Zkrátka jsme z jediné střely soupeře dostali gól, bohužel, takový je fotbal.

Do Frýdku přijelo i několik znojemských fanoušků. Vnímali jste to na hřišti, byli slyšet?
My jsme strašně rádi, že se fanoušci vydali takovou dálku, aby nás v hojném počtu podpořili. Slyšet určitě byli, i když fanoušci ve Frýdku jsou také super, takže to měli těžké. Fanouškům děkujeme, že nás podporují doma i venku a budeme se jim to snažit splatit v utkání s Karvinou.

Teď s nadsázkou a humorem. Nebudou si tě kluci dobírat, protože předchozí dva zápasy, kdy jsi nehrál, jsme vyhráli?
To nevím (s úsměvem). Těžko říct, já už jsem to Lacimu (Matúš Lacko pozn. red.) po zápase říkal, že si asi zase sednu na tribunu, že to pak funguje. (s úsměvem) Ale teď vážně, zkrátka nevyšel zápas, myslím, že herně to především v druhé půli nebylo špatné, ale chybělo trochu štěstí.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies