FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Kalvoda počítá před Příbrami možné ztráty

Trenér Kalvoda počítá před Příbrami možné ztráty Z n o j m o - Jedna zdravotní potíž za druhou, tak by se dala charakterizovat situace před sobotním utkáním s Příbrami. Hned nad několika hráči visí otazník a problémy se začínají rýsovat především na stoperské dvojici. Hnaníček je vykartovaný, Odehnal zraněný a Hudce trápí viróza. Před zapeklitou hádankou tak je před sobotou trenérské duo Kalvoda, Duda.

 
 
 

Leží vám ještě v hlavě výsledek z Baníku, kdy jste v podstatě přišli v samotném závěru o tři body?
Ne, okamžitě to pouštím z hlavy a začínám se věnovat dalšímu utkání. Teď náš čeká Příbram. Tu jsem právě sledoval, když hrála s Olomoucí. Byl to první zápas pod novým trenérem Čuhelem. Byl jsem zvědavý na to, jak budou hrát a musím říct, že podali velice kolektivní, agresivní a odpovědný výkon s velkým nasazením. To jsou právě zápasy, kde bude bojovnost a nasazení rozhodovat, samozřejně také to, co se uhraje fotbalově. Příbram prohrávala s Olomoucí 0:2 a právě tou vůli a nasazením a touhou po vítězství dokázala utkání otočit.

Ještě se vrátím k výsledkům z minulého kola, ty vám asi velkou radost neudělaly?
My se nemůžeme dívat na ostatní týmy, samozřejmě je to vždy plus, kdyby nám některé výsledky nahrály, ale na to se nemůžeme spoléhat. Musíme se dívat sami na sebe, jít zápas od zápasu a chtít vyhrát každé utkání.

Takže se nezvýšil před Příbramí tlak na vítězství?
To bylo i před Ostravou, před Brnem, to je pořád. To si nevyberete. My musíme jít do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, že chceme bodovat. Hrajeme doma, i když v Brně, ale přesto doma a připádná ztráta by tak byla citelnější.

Měl jstem třeba nějaké informace o Příbrami z Olomouce?
Já jsem Příbram viděl na DVD. Musím říct, že Olomouc neměla za první půli ani jednu šanci a dala náhodný gól na 1:0 v 45. minutě. Druhý poločas byl herně prakticky stejný, akorát Příbram ještě zvýšila agresivitu, hráči začali napadat už vysoko na polovině soupeře. I díky tomu se Příbrami podařilo utkání otočit z 0:2 na 3:2. Olomouc prakticky dostala všechny tři góly ze standardních situací.

Změnil se nějak styl hry Příbrami po výměně trenéra?
Za těch čtrnáct dní ani herní styl tolik změnit nejde. Hráči jsou tam stejní, akorát Příbram nastoupila v trochu pozměněné sestavě. Byla na ní ale vidět velká touha po vítězství. Zodpovědněji bránila, což jsem byl překvapený, ale nevytvořila si až tolik šancí směrem dopředu. Hodně akcí bylo zastaveno ofsajdem, protože Řezník hraje na samé hraně ofsajdového postavení. V průběhu utkání ještě přišel Švancara, a tak hrála Příbram na dva útočníky.

Drtivou většinu dosavadních bodů získala Příbram doma, venku se ji až tolik nedaří (2 body). Na to vy ale asi brát příliš ohled nebudete?
Já jsem viděl Příbram, když hrála ještě pod Strakou v Mladé Boleslavi a na Slovácku a vždy odvedli hráči poctivý výkon. Příbram má hlavně nebezpečné brejky, hraje z hlubokého bloku a vyráží k rychlým protiútokům.

Josef Hnaníček je vykartovaný, Daniel Odehnal se v pondělí zranil při zápase za juniorku. Jak to s ním nyní vypadá?
Dan Odehnal nehrál kvůli zranění už na Baníku. Řekl nám, že by si chtěl zahrát v pondělí za juniorku, tak to zkusil. Ovšem znovu se zranil takovou svou chybou, stoupl na balón a udělal si výron kotníku. Úplně sám, nikdo ho neatakoval. To se mu klidně mohlo stát i tréninku. Navíc Martin Hudec je nemocný, viróza nebo něco takového. Matúš Lacko má vytržený zub, takže uvidíme, jak na tom ještě bude. Dnes ráno mu ho trhali, protože měl velké bolesti. Nepožitek má problémy s kyčlí. Cihlář se nejspíše podrobí artroskopii kolene i ramene, zatím ale stále trénuje a bude hrát, co vydrží. Má v koleni nějaký úlomek, který mu tam putuje a hrozí, že se mu koleno zablokuje. Což se mu někdy stane, ale do druhého dne je to v pořádku. Dlouhodobě jsou zranění Zeba (třísla) a Hříbek. Pro žluté karty nemůže nastoupit do utkání Hnaníček.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies