FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Fantastický obrat! Výhru na rezervě Slovácka režíroval debutant Pohanka!

Fantastický obrat! Výhru na rezervě Slovácka režíroval debutant Pohanka! K U N O V I C E - Znojemští hráči se dočkali druhé výhry v řadě. Po cenném vítězství nad MFK Frýdkem-Místkem uspěli také na hřišti Slovácka „B“, kde sice po poločase prohrávali 0:2, v posledních dvaceti minutách však vstřelili tři branky. Na třech bodech se výraznou měrou podílel Radim Pohanka, který během necelé půlhodiny vsítil dva góly. Po úspěšném zápase s MFK Frýdkem-Místkem se Milan Volf nemohl spolehnout na vykartovaného Oleksiy Cheredeu. Do základní sestavy se tak poprvé od poloviny srpna vrátil Patrik Pacula. Mezi třemi tyčemi nechyběl Jiří Koukal.

 
 
8.k. Fortuna MSFL, neděle 22.9.2019
1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště) - 1.SC Znojmo FK  2:3  (2:0)
Branky:36.Jamný, 38.Janša – 70. a 90+3.Pohanka, 72.Avdić z pen.
ŽK: 48.Janša – 60.Yanata
Rozhodčí: Vostrejž Ivan - Slabý Jiří, Silný Zdeněk
Delegát: Briksa Václav
1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště): Daněk – Řihák, Jamný, Srubek, Olšanský (C), Baran, Krejčík, Pernica, Janša (66. Řehola), Peričevič, Pek
1.SC Znojmo FK: Koukal – Yanata (89. Martinek), Avdić (C), Moravec, Kolařík (65. Pohanka), St Hillaire, Malár, Garčic, Demjan, De Carvalho Serra, Pacula (85. Kaššai)
Počet diváků: 95
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Naši fotbalisté začali dopolední zápas aktivně. Chvíli po polovině úvodní půle se ke všemu mohli dostat k vedení. Štěpán Kolařík vystihl rozehrávku soupeře, v útočné akci pokračovali Róbert Demjan a Lucas Carvalho De Serra. Druhý jmenovaný utíkal sám na brankáře, ten však jeho pokus vyrazil na rohový kop. Vzápětí se osmělilo Slovácko, na Jiřího Koukala nevyzrál Peričevič. Další šance Znojma přišla v pětatřicáté minutě, po faulu na Kathona St. Hillaireho kopal standardní situaci Muamer Avdič, brankář Daněk byl ale připravený. V závěru půle branky již padly, obě však skončily ve znojemské síti. Nedůrazné obrany nejprve využil Jakub Jamný - 1:0. Chvíli poté se o navýšen náskoku postaral Marek Janša, ten využil velký tlak domácích - 2:0.

Začátek druhého dějství příliš vzruchu nepřinesl, na obou stranách byly k vidění nepřesnosti. Vše se změnilo až střídáním v čtyřiašedesáté minutě, když si svůj soutěžní debut mezi muži připsal Radim Pohanka. Osmnáctiletý kapitán staršího dorostu o sobě dal vědět o šest minut později, po nahrávce Michala Garčice zavěsil pod břevno. - 2:1. Za další dvě minuty znojemští kopali pokutový kop, který střelou do středu brány proměnil Muamer Avdič. - 2:2.

Naši hráči byli při chuti a snažili se o velký obrat, neuspěl však Kathon St. Hillaire ani Lucas Carvalho De Serra. K výhře mohli být blíže domácí, horní tyč trefil Martin Řehola. Již to vypadalo na remízu, skvostnou premiéru však ve třiadevadesáté minutě dovršil Radim Pohanka, který po chybě Michala Daňka otočil na 3:2!

Ohlasy

Pavel Němčický, trenér 1.FC Slovácko B: "Zápas měl skončit nerozhodně. Bohužel vlastní naivitou a nezkušeností jsme to nezvládli. Áčko hraje v úterý pohár, takže šanci dostali mladí kluci. Byla to pro ně výzva, ale utkání nezkušeností nezvládli. Za stavu 2:0 by mančaft měl zápas ukočírovat. Je to pro ně obrovská škola, lámat hůl nad nimi ale nebudu. Snad se z toho poučí. Třicet vteřin před koncem jsme drželi míč u jejich rohového praporku. Místo toho, abychom tam zápas dohráli, přišly čtyři hrubé chyby a pak lehká střela, která proletěla Michalu daňkovi pod rukama."

Milan Volf, trenér 1.SC Znojmo FK: "Obě výhry jsou cenné. Doma kvůli našim fanouškům to byla více povinnost, teď jsme získali plusové body. Nerozlišuji, která je cennější. Každý bod je cenný, protože jsme se potřebovali dostat ze spodu. Díváme se před sebe. Do konce podzimu se potřebujeme dostat do nějaké klidnější části tabulky, abychom měli klid na zimní přípravu."

 
Zápasový servis

Reportáž

Další

Video

  • Sestřih zápasu Slovácko B - 1.SC Znojmo FK 2:3 | přehrát
  • Muamer Avdić hodnotí obrat na Slovácku | přehrát
  • Milan Volf hodnotí obrat na Slovácku | přehrát
  • Radim Pohanka hodnotí obrat na Slovácku | přehrát
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies