FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Důležité tři body se Šumperkem, první jarní trefa přinesla první jarní výhru

Důležité tři body se Šumperkem, první jarní trefa přinesla první jarní výhru Z n o j m o - Náš starší dorost rozhodně může tvrdit, že je efektivní. Na jeden jediný gól ve čtyřech jarních utkáních jsme získali čtyři. Největší porci jich logicky přinesla právě přesná trefa v posledním domácím utkání proti Šumperku. Důležitý zápas proti předposlednímu Šumperku nás v deštivém počastí stál hodně úsilí, ale hubená výhra 1:0 po zasahu Adama Bartoňka nám dodal klidnější spaní do dalšího průběhu jara.

 
 
20. (Čafka), neděle 2.4.2023
1.SC Znojmo-mládež, spolek - FK Šumperk  1:0  (0:0)
Branky: 46. Bartoněk.
Rozhodčí: Denev - Svoboda, Elis.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Navrátil, A. Ryška (c), Pav. Šuba, P. Železný, Durda, Žižka, Bartoněk, Bakaj, O. Čížek, F. Štěpánek (88. Martin Krontorád).
FK Šumperk: Panin - Thun, Kűhnel (86. Černoch), Vicenec (c) (86. Havlíček), Jiroš (72. Luběna), Vaněk, Matura, Kočí (79. Kucharčuk), Sroka, Minář, Karger.

Komentář k zápasu

Trpělivost, trpělivost, trpělivost. Tak by se dal označit nedělní zápas proti Šumperku, kdy jsme sice měli po většinu zápasu územní převahu, opět jsme však bojovali s koncovkou a pokud bychom ztratili nervy, snáze by mohl zápas vykolejit k nevítanému scénáři, to se ale nestalo. V prvních minutách úvodní půle si ještě mohli aktéři na obou stranách užít počasí bez jediné kapky, poté následoval pravý opak. Nás ale hlavně zajímalo dění na hřišti. „Větší část utkání jsme byli silnější na míči, kdy nám i vcelku fungovala přechodová fáze. Co nám ale pořád schází je kvalita, efektivita a důraz v předfinální a finální fázi,“ zoufal si trenér František Havlík. Je pravdou, že v první půli jsme si i navzdory převaze moc tutovek nevypracovali, právě naopak. „Trápí nás řešení situací na posledních 20 metrech na polovině soupeře – tady nejsme efektivní,“ konstatoval známý fakt kouč.

Než se ale přítomní diváci ve druhé půli stihli dostat z útrob stadionu na výhledová místa, kde je déšť tolik neohrožoval, bylo to 1:0. Adam Bartoněk prolomil dlouhatánské znojemské čekání na gól, trvalo 306 minut. Každopádně byla to ta správná uklidňující injekce, byť jsme zbytečně nechávali zápas dojít do dramatických chvilek. „Po vedoucím gólu jsme opět měli dostatek situací po zisku míče či kvalitně vyřešené přechodové fázi, abychom přidali druhý gól a utkání tak mohli dohrát ve větším klidu. Herně povedené fáze zápasů (2. poločas na Baníku, herní převaha a spoustu vytvořených standardních situací v domácím utkání s Porubou) pak nedokážeme přetavit v góly, a to nás pak stojí ztracené body a herní sebevědomí našich hráčů,“ uvědomuje si znojemský lodivod. Vše každopádně dobře dopadlo, Šumperk neměl sílu dostat nás pod tlak a jediné potenciální nebezpečí jsme svým chybným řešením v rozehrávce nabízeli soupeři sami.

Po výhře nad Šumperkem jsme aktuálně v tabulce na pětadvaceti bodech a patří nám desátá pozice. Na nedělního soupeře jsme si vytvořili již osmnáctibodový náskok, na poslední HFK Olomouc je to už bodu dvacet, což ale stále nemusí nic znamenat, ve hře je stále 33 bodů. V dalším kole nás čeká cesta na půdu lídra druholigové tabulky - Frýdku-Místku.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Důležité domácí utkání proti týmu ze spodku tabulky jsme zvládli výsledkově i herně. Větší část utkání jsme byli silnější na míči, kdy nám i vcelku fungovala přechodová fáze. Co nám ale pořád schází je kvalita, efektivita a důraz v předfinální a finální fázi. Spokojeni jsme s obrannou činností celého týmu - kluci měli dobrý pohyb do postavení pod míč po jeho ztrátě, nepropadali jsme ani v osobních soubojích, měli jsme aktivní a včasný přístup k protihráčům a soupeři jsme tak toho mnoho nepovolili.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies