FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vítězný vstup do soutěže, čtrnáctka zvládla přestřelku ve Ždáru

Vítězný vstup do soutěže, čtrnáctka zvládla přestřelku ve Ždáru Z n o j m o - Kluky z U14 čekalo ve Žďáru nad Sázavou první mistrovské utkání v kategorii starších žáků, takže takový malý křest ohněm. Zápas měl dvě roviny, ta pozitivní je, že jsem jej vyhráli, trenér Olda Helebrant ale s herním projevem příliš spokojený nebyl. Tři body se však pochopitelně počítají.

 
 
3.kolo, sobota 20.8.2022
FC Žďas Žďár nad Sázavou - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  4:6  (3:4)
Branky: 1. a 38. Toman, 19. Havlík, 54. Prokůpek - 70. a 74. Žůrek, 22. Šabata, 23. D. Železný, 28. J. Kříž, 39. Himal.
Rozhodčí: Holub - Terber, Bednář.
FC Žďas Žďár nad Sázavou: Navrátil - Havlík, Toman, Svoboda, Staněk (c), Chroustovský, Kotovic, Šiljeg, Irovský Pacal, Teplý. Náhradníci: Jašek, Odvárka, Bobula, Prokůpek, Breno.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Novák - F. Nahodil, D. Prukner, Jan Vorlický, J. Kříž, Štaffa, Baláž, J. Ryška (c), Křenecký, Himal, L. Drozd. Náhradníci: V. Nahodil, D. Železný, Vomočil, Žůrek, Šabata, Jakeš.

Komentář k zápasu

Ve Žďáru se v sobotu rozpoutala velká přestřelka, zatímco U15 urputně dobývala obranný val, v zápase čtrnáctek o góly nebyla nouze. Ostatně první branka padla už v 1. minutě, bohužel však do naší sítě. Domácí si vypracovali vedení 2:0, ještě do přestávky jsme však dokázali otočit na 4:3 v náš prospěch. Trenér Oldřich Helebrant byl však zasmušilý. „Nedokázali jsme být aktivní a dominantní na míči, soupeře jsme nedostupovali, nebyli jsme ochotni pracovat bez míče a díky tomu měl soupeř čas a prostor k jednoduché hře, kdy bez tlaku nakopnuli míč na naší polovinu a my jsme svojí nedůslednosti v osobních soubojích a strachem, že to bude bolet, nebyli schopni hráče včas dostoupit a konstruktivně odebrat míč,“ hodnotil. Přesto se nám ve druhé půli povedlo zápas dovést do vítězného konce.

Nebylo to však bez komplikací. Žďár srovnal a až dvě branky Žůrka v poslední desetiminutovce nám daly definitivně klid. „Pozitivum v zápase byla přechodová fáze naší hry a kvalita v poslední třetině hřiště, ale to bylo vše. Je to velmi málo oproti tomu, co chceme a kam se chceme posouvat,“ říká kouč. Na závěr však i chválil. „Kdo předvedl bezchybný výkon a zaslouží pochvalu, protože byl klíčem k vítězství našeho týmu, byl Oliver Jakeš. Odehrál zápas bez jediného zaváhání, byl důrazný v soubojích, bezchybný v rozehrávce a jako jediný ochotný pracovat na hranici sebeobětování v prostorech ve kterých fotbal prostě bolí.“

Ohlasy

Oldřich Helebrant (trenér Znojma): V prvním mistrovském utkání jsme nastoupili ve Žďáru nad Sázavou. Zápas se nám povedl výsledkově, ale ne herně. Chyběla aktivita, dominance na míči, dostupování hráčů. Pozitivum byla přechodová fáze, což je ale málo na to, kam se chceme posouvat.

 
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies