FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Závěr podzimu zastihl devatenáctku ve skvělé formě, proti Prostějovu třetí výhra v řadě

Závěr podzimu zastihl devatenáctku ve skvělé formě, proti Prostějovu třetí výhra v řadě Z n o j m o - Devět vstřelených gólů, ale především devět bodů, to je bilance naší devatenáctky v posledních třech utkáních. Naposled jsme si vyšlápli doma na tabulkového soupeře z Prostějova. Kvůli nepříznivému počasí jsme jej museli odehrát na umělce v Tasovicích, kde jsme přežili ve větrném počasí rychlý nástup soupeře. Do poločasu bylo skóre otočeno a ve druhém dějství jsme přidali v posledním domácím duelu podzimu dvě pojistky.

 
 
14., sobota 5.11.2022
1.SC Znojmo-mládež, spolek - 1. SK Prostějov  4:1  (2:1)
Branky: 12. a 58. Pav. Šuba, 33. Štola, 57. O. Čížek - 1. Karásek.
ŽK: Kostelníček, Karásek (oba PRO).
Rozhodčí: Fabeš - Holub, Rehberger.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: J. Ryšavý - T. Navrátil, Marek Krontorád (85. Žižka), Pav. Šuba (88, V. Koukal), Martin Krontorád (90. Josef Simonyi), P. Železný, Durda, Štola, Bartoněk, Bakaj, O. Čížek (c).
1. SK Prostějov: Pařížek - Morávek (63. Mitana), Bartoš, Čermák, Kohoutek, Karafiát, Kostelníček (80. D. Navrátil), Zbožínek (c), Karásek (80. Kaštyl), Kalvoda (63. Zezula), Racek (63. Burget).

Komentář k zápasu

To je panečku forma. Znojemští fotbalisté proměnili pošmourný podzim, kdy delší dobu čekali na výhru, na slunné období. Jeho závěr jim zkrátka sedl. Výhra nad Zbrojovkou nás nastartovala, což jsme potvrdili i v sobotu proti Prostějovu. Klání jsme zvládli i přesto, že nám chyběla jedna z opor. Adam Ryška se zranil v zápase osmnáctky proti Svratce Brno. Start utkání byl přitom hrozivý, hosté se totiž už v 1. minutě ujali vedení. „Do utkání jsme vstoupili nekoncentrovaně, kdy jsme hned v první minutě nechali vyjet hostující hráče ze zhuštěného prostoru na naší levé straně hřiště, nenabrali jsme hráče v našem vápně a inkasovali tak hodně brzkou branku,“ komentoval trenér Znojma František Havlík. Aktuální pohodu našich hráčů to ale nerozhodilo. „Pro další vývoj utkání bylo stěžejní, že jsme se okamžitě dokázali dostat do hry, vytvářeli jsme si šance a do konce poločasu se nám povedlo otočit skóre,“ oddechl si kouč. Ve 12. minutě nás vyrovnáním uklidnil Pavel Šuba a obrat dokonal Radim Štola.

Ve druhé půli se Prostějov vydal na výpravu za vyrovnáním. „Byli jsme pod tlakem, soupeř hrál s větrem a dokázal nás zatlačit,“ popisoval znojemský lodivod. Z tlaku ale hosté vyrovnání vytěžit nedokázali, postupně vzrůstala i jejich frustrace a my přidali dvě pojistky. „Po zisku míče jsme měli slušnou přechodovou fázi, hráči si dobře vyhodnocovali práci s prostorem, měli jsme náběhy krajních hráčů. Z této aktivity jsme si následně vytvářeli standardní situace, kdy z jedné z nich Ondra Čížek uklidil míč do sítě soupeře. Když se pak podruhé v utkání prosadil Pavel Šuba, tak jsme se dostali do komfortní situace náskoku tří branek, který jsme už nepustili,“ pochvaloval si Havlík, kterému nezkazil náladu ani ošemetný závěr. Další přísun tří bodů nás v tabulce posunul na desátou pozici, na kontě máme dohromady 18 bodů. Podzim zakončíme zrádným zápasem na půdě posledního HFK Olomouc.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Vážím si toho, že jsme dokázali zápas otočit a odčinit tak náš nedůraz a nekoncentrovanost v úvodu utkání. Tým to nepoložilo, kluci nezmatkovali a šli si za vyrovnávací a nakonec i vítěznou brankou. Nespokojený jsem naopak se závěrem utkání – tam jsme soupeři umožnili několik velmi nebezpečných situací v našem velkém vápně. Jinak nás ale hodně těší, že jsme tento důležitý zápas zvládli.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies