FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kuba Ryšavý penaltovým hrdinou, devatenáctka ze Zlína dovezla tři body

Kuba Ryšavý penaltovým hrdinou, devatenáctka ze Zlína dovezla tři body Z n o j m o - Vypadá to, že závěr podzimu kápl devatenáctce do noty. Po domácí výhře nad béčkem Zbrojovky si naši chlapci poradili i venku se čtvrtým týmem tabulky - Zlínem B. Soupeře jsme zaskočili už v úvodu, kdy se rychle prosadil Filip Durda. Domácí však srovnali a měli blíže k vedení, Kuba Ryšavý ale zlikvidoval penaltu a v nastaveném čase šokoval Zlín Martin Krontorád.

 
 
13.kolo, čtvrtek 27.10.2022
FC Zlín B - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  1:2  (0:1)
Branky: 67. Antolák - 4. Durda, 90.+3 Marek Krontorád.
ŽK: P. Železný, trenér Havlík (oba ZNO).
Rozhodčí: Vlk - Večeřa, Bartoň.
FC Zlín B: Vystrčil – Navrátil, Koňařík, Kojecký, Maleňák (70. Kresa), Malenovský, Petruta, Michalík (46. Hargaš), Zbranek (c) (46. Antolák), Kvasnička (46. Hordiienko), Grygera.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: J. Ryšavý - Navrátil, Marek Krontorád, A. Ryška (c), Pav. Šuba (83. Žižka), Martin Krontorád, P. Železný, Durda, Bartoněk, Bakaj, O. Čížek.

Komentář k zápasu

Netradičně už ve čtvrtek jsme vyrazili do Zlína. Proti týmu z TOP 5 jsme byli v roli outsidera, ovšem posilněni předchozím cenným vítězstvím nad Zbrojovkou Brno. Už v úvodu utkání se nám navíc povedlo využít naší nejsilnější zbraně - standardní situace. Po rohovém kopu se prosadil Filip Durda. „Dál jsme pokračovali v aktivitě a vytvořili si tak několik zajímavých situací ve vápně soupeře,“ pochvaloval si kouč. Domácí se však z brzkého inkasování postupně začali oklepávat, což dokumentovali především ve druhé půli. „Výkon domácích gradoval na začátku 2. poločasu, kdy nás zatlačili do hluboké defenzivy, z čehož plynul i vyrovnávající gól.“

A mohlo být ještě hůře, Zlín měl totiž možnost zahrávat v 80. pokutový kop. „Penalta byla velmi přísně odpískaná, naštěstí nás podržel Kuba Ryšavý,“ oddechl si znojemský lodivod. Bod z venku by byl pro naše barvy fantastický, přišel však nečekaný bonus. „Týmy poznaly, jak je fotbal krutý a krásný zároveň. V 93. minutě, když jsme utkání chtěli dohrát do remízy držením míče na soupeřově polovině, skončil vysoký nakopnutý míč v brance domácího týmu,“ konstatoval Havlík. Dvě výhry v řadě a situace v tabulce vypadá hned veseleji. Se ziskem patnácti bodů jsme aktuálně na 11. pozici. Do konce podzimu nás čekají dvě veledůležitá utkání - nejprve doma s tabulkovým sousedem z Prostějova, venku pak z posledními Holicemi. Netřeba zmiňovat, že to budou náročná klání a to i mentálně.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Byli jsme šťastnějším týmem. Myslím, že u domácího týmu došlo hlavně v 1. poločase k určitému podcenění, my jsme se naopak brzkým gólem dostlali do pohody. Postupem času se hra vyrovnala a výkon domácích gradoval na začátku 2. poločasu, kdy nás zatlačili do defenzivy, z čehož pramenil vyrovnávací gól. Jak je fotbal krutý a krásný zároveň, poznaly oba týmy na konci utkání – v 80. minutě měli domácí po přísně odpískané penaltě, na dosah vyrovnání, Kuba Ryšavý nás ale v bráně výrazně podržel. V 93. minutě, když jsme utkání chtěli dohrát do remízy držením míče na soupeřově polovině, skončil vysoký nakopnutý míč v brance domácího týmu. Vydřené a šťastné výhry si nesmírně ceníme.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies