FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Prohra s hlavou nahoře, výrazně omlazená juniorka podala proti mistrovi srdnatý výkon

Prohra s hlavou nahoře, výrazně omlazená juniorka podala proti mistrovi srdnatý výkon P r a h a / Z n o j m o - Vůbec tu nejtěžší misi měla před sebou ve čtvrteční odpoledne naše juniorka. V Praze je totiž čekalo utkání proti již jistému mistrovi letošního ročníku Juniorské ligy. Do duelu jsme navíc nastoupili hned s pěti dorostenci, v průběhu utkání se do hry dokonce dostali Illek s Hambálkem, což jsou ročníky 99!. Byli jsme tak v roli jasného outsidera. Tu jsme ale průběhem zápasu důrazně odmítli. Po bezbrankové první půli jsme se do konce v jednu chvíli dostali do vedení, nakonec nám to ale nestačilo. Oba naše góly vstřelil Kubilay Yilmaz.

 
 
30.kolo, čtvrtek 19.5.2016
AC Sparta Praha fotbal - 1.SC Znojmo FK  3:2  (0:0)
Branky: 48. Císařovský, 77. Šíma, 80. Záviška – 53. a 76. Yilmaz
ŽK: 66. Špaček
Rozhodčí: Houdek - Koval, Kříž
AC Sparta Praha fotbal: Kabele – Kadlec (c), Köstl, Těžký, Sáček, Šíma, Špaček (67. Cabadaj), Záviška, Macek (63. Doupal), Matoušek (46. Císařovský), Čapek
1.SC Znojmo FK: Konvalina (83. Šurkala) – Garčic, Vavřík, Landšperský, Kolařík (c), Serenkov (79. Illek), Šmíd, Stehlík, Franc (63. Hambálek), Švejkar, Yilmaz
Počet diváků: 50

Komentář k zápasu

Pevná a soustředěná obrana, to byl náš hlavní cíl od první minuty a tento záměr nám v první půli vyšel skvěle. Ne, že by se Sparta nedostala do žádné šance, Pražané od úvodu utkání drželi míč na svých kopačkách a měli poziční převahu. Možná však čekali, že si vytvoří více šancí. V 16. minutě musel Konvalina konečky prstů likvidovat dalekonosnou ránu a v jedné situaci jej zachránilo břevno.

My jsme se do ofenzivy sice příliš nedostali, ovšem také jsme favorita pozlobili. Střelou z dvaceti metrů to zkoušel na zadní tyč Stehlík, leč bránu minul. Poté vymyslel Serenkov skvělou průnikovou přihrávku na Yilmaze, jehož následná střela z pokutového území ale byla ztečována. Po první půli se šlo do kabin za překvapivého, ovšem pro nás o to příjemnějšího stavu 0:0.

Celý první poločas branky nenabídl, v úvodních osmi druhého dějství padly hned dva góly. Sparta v 48. minutě potvrdila roli favorita a dostala se do vedení. Filip Císařovský dostal ve vápně míč proti noze a propálil vše, co mu stálo v cestě. Zdálo, že domácí nastartují gólostroj, ale nestalo se. Naopak, my jsme pokračovali v koncentrovaném výkonu a dočkali se i vyrovnání. Ve 49. minutě propálil brankáře ze strany Kubilay Yilmaz.

Po našem gólu se hra srovnala a dokázali jsem se Spartě vyrovnat i v ostatních herních aspektech. Pražané však s přibývajícími minutami jenom přece náš tým trochu zatlačili, po jedné ze střel olízli vrchní část břevna. Ale i my jsme soupeři dali varování, že si bude muset hlídat zadní vrátka. Střela Serenkova ovšem svoji cestu mezi tři tyče nenašla.

Závěru utkání byl ale ještě dramatický, bohužel s nešťastným koncem pro nás. Nejprve nás sice poslal do vedení svým druhým gólem Kubilay Yilmaz, Sparta však dokázal dvakrát kontrovat. Nejprve se prosadil skákavou střelou na přední tyč Ondřeje Šímy a konečnou výhru vystřelil Spartě Jan Záviška, byť si na jeho střelu Konvalina sáhl.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies