FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

JUN: S lídrem statečný boj, proti Spartě prohra s hlavou nahoře

JUN: S lídrem statečný boj, proti Spartě prohra s hlavou nahoře Š a t o v - Zřejmě nejtěžší kalibr měl náš tým proti sobě v této sezóně Juniorské ligy. V Šatově jsme hostili suverénní Spartu, který přijela na jih Moravy například i s Manuelem Pamićem. Na naší straně vyběhla do boje opět velice mladá sestava a trenér Aleksijević musel improvizovat i ve stoperské dvojici. I přesto jsme však se Spartou sehráli velice dobrou bitvu. Nebýt neproměněných šancí mohli se Pražané bát o výsledek.

 
 
8. (Šatov), čtvrtek 18.9.2014
1.SC Znojmo FK - AC Sparta Praha fotbal  0:2  (0:1)
Branky: 17. Špaček, 48. Matějka
Rozhodčí: Zdeněk Dobrovolný - Petr Caletka, Josef Černý
1.SC Znojmo FK: Andrejko – Honz, Hrazdílek (C), Nehyba, Janák (75. Šálek) – Janák (75. Šálek), Le Minh, Lama (56. Sokol), Kirschner (78. Landšperský) - Bogner, Ledecký
AC Sparta Praha fotbal: Pellegrini – Kadlec, Matějka, Pamić, Toml, Kulhánek, Špaček (77. Sulovský), Pešek (89. Kitanović), Jurdík (84. Vokoun), Čavoš (C) (66. Surmaj), Miskovič (77. Mejdr)

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili svěřenci trenéra Aleksijeviće nebojácně, Sparta však dle předpokladů začínala získávat rychle převahu. První opravdu velkou šanci si vytvořil v 11. minutě Pešek, ovšem Andrejko byl důrazně proti tomu, aby se měnilo skóre. To už však neplatilo v 17. minutě, kdy se prosadil Jan Špaček. Znojemský gólman se pak blýskl proti střele Čavoše, který to zkoušel spíše razancí.V 37. minutě pak ani nemusel zasahovat, protože Jurdík ve velké šanci trestuhodně překopl bránu.

Znojmo sice místy čelilo tlaku Sparťanů, ale i ono mělo v útoku nadějné možnosti. Nejvíce zaměstnával obranu Ledecký, který ve 43. minutě nastřelil přízemní střelou tyč sparťanské brány! Ještě před ním měl pak po drobném zaváhání brankáře Pellegriniho Lama, hostující gólman však svoji chybu napravil a znojemského záložníka vychytal.

V druhé půli už převaha Sparty nebyla zdaleka taková, přesto skóp skóre narostlo již v úvodu druhého dějství, kdy se prosadil hlavou po rohovém kopu David Matějka. V 61. minutě byla Sparta blízko třetímu gólu. Jurdík si ale vylámal zuby na skvělém Andrejkovi. Ten pak už ve zbývajícím průběhu utkání musel řešit pouze střely ze střední vzdálenosti, které pro něj nebyly problémy. Hra se naopak začala poměrně vyrovnávat a Znojmo dokázalo Spartu výrazněji trápit. Zrazovala jej ovšem finální fáze.

Ohlasy

Petar Aleksijević: Prohrálo se, což nikdy není důvod ke spokojenosti. Klukům ovšem nemůžu nic vytknout, odvedli své maximum. Kvalita byla před zápasem jasně na straně Sparty. Přesto, pokud bychom za stavu 0:0 a 0:1 vyřešili lépe možnosti, které jsme měli, mohl výsledek vypadat jinak.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies