FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bez bodu, ale s hlavou nahoře! Juniorka bojovala do roztrhání

Bez bodu, ale s hlavou nahoře! Juniorka bojovala do roztrhání Z n o j m o - Juniorka nastoupila proti obhájci titulu Slavii Praha v hodně oslabené sestavě. V utkání tak byli svěřenci trenéra Aleksijeviće jasnými outsidery, předvedli však v sestavě s několika mladíky takřka heroický výkon. Se favoritem drželi takřka do konce utkání vyrovnaný stav, právě v závěru ale přišel rozhodující gól Pražanů a krutá rána pro náš statečně bojující tým.

 
 
2. (Dobšice), pondělí 4.8.2014
1.SC Znojmo FK - SK Slavia Praha-fotbal  2:3  (2:2)
Branky: 20. Alaca (pen.), 33. Hrazdílek – 12. Hrubý, 38. Fotr, 88. Kodr.
ŽK: 52. Celik, 60. Alaca – 19. Soukup, 48. Salašović, 68. Zámečník.
Rozhodčí: Jana Adámková - Antonín Kordula, Gabriela Hanáková
1.SC Znojmo FK: Andrejko – Hrazdílek, Odehnal (C), Dobrovolný, Celik – Le Minh, Sokol (83. Honz), Vala – Janák, Landšperský (66. Šálek) Alaca
SK Slavia Praha-fotbal: Soukup – Kodr, Bejbl, Hrubý, Peterka (90. Veselý), Fotr, Prošek, Salašovič (64. Zámečník), Fialka, Kadavý (76. Möglich), Novák (C) (78. Pelikán)

Komentář k zápasu

Znojmo vstupovalo z důvodu zranění a jiných okolností do duelu ve značně oslabené sestavě. Zaskočit tak museli i hráči ročníku 97. Přesto se hrál hlavně na začátku vyrovnaný fotbal. Slavia byla sice o trochu aktivnější, ale nedostávala se do šancí. První úder přišel z čista jasna. Ve dvanácté minutě Pražané zahrávali standardku a Robert Hrubý i za přispění teče jednoho ze znojemských hráčů otevřel skóre. Vypadalo to, že tento gól favorita nastartuje.

To by však v 19. minutě nesměla přijít chyba hostující obrany. Alaca se dostal k úniku na brankáře Soukupa, který ho po kličce musel faulovat. Následoval pokutový kop, který proměnil sám faulovaný Ali Alaca. Znojmo gól povzbudil a dokonce se v 33. minutě dostalo do vedení. Na přesně zahraný rohový kop si naběhl Lukáš Hrazdílek a hlavičkou skóroval. Slavisté však nečekali na vyrovnání dlouho. Skvělou kolmici dostal Oskar Fotr a poradil si i se zakončením.

Ve druhé půli se dlouho nic nedělo. Slavia měla poziční převahu, ale šance přes pečlivou obranu Znojma nepřicházely. Do velké možnosti se dostali Pražané až v 56. minutě, kdy musel brankář Andrejko nejprve likvidovat střelu Nováka a následně i obrovskou možnost Hrubého. To bylo však na dlouho dobu vše.

Tlak obhájce titulu v posledních minutách vzrůstal, ale stále to bylo málo. Znojemští hráči hráli na maximum a doslova do roztrhání. Nakonec ale zápas pro naše barvy neskončil šťastným koncem. V 88. minutě se dostal ve vápně k míči Marek Kodr a překonal brankáře Andrejka. V závěru jsem mohli ještě vyrovnat. Na rohový kop šel i Andrejko, do šance se ale nakonec dostal Odehnal, Soukup si však poradil.

Ohlasy

Petar Aleksijević: Obrovská změna herního výkonu oproti zápasu s Brnem. Kluci si sáhli na dno a do poslední chvíle s bojovností a velkým sebeobětováním, z čehož mám velikou radost. Dneska navíc nastoupili v základní sestavě čtyři dorostenci. Klukům chci poděkovat a vidí, že se dá hrát s každým.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies