FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Čekání na domácí výhru prolomeno, Juniorka porazila Liberec

Š a t o v - Až změnit své hřiště musela znojemská juniorka, aby se dočkala prolomení čekání na domácí vítězství. Kvůli rekonstrukci znojemského stadionu je novým zápasovým domovištěm Šatov. A hned při první příležitosti se zde povedlo získat tři body. Navíc to bylo proti třetímu Liberci. Jediný gól utkání vstřelil Uchenna.

 
 
18.kolo, pondělí 4.11.2013
1.SC Znojmo FK - FC Slovan Liberec  1:0  (0:0)
Branky: 67. Uchenna.
ŽK: 60. Jurić, 88. Minh – 78. Bouška, 88. Pokorný.
Rozhodčí: Jana Adámková - Ondřej Pelikán, Gabriela Hanáková.
1.SC Znojmo FK: Drobisz (C) – Hrazdílek, Jurič, Simerský, Melecha – Šrámek, Stáňa – Hověz, Juhaňák (46. Le Minh), Uchenna – Sanusi (87 Janák).
FC Slovan Liberec: Zoul – Pokorný, Beníšek (C), Soběslav, Dydowicz, Kaiser, Novotný, Bouška, Lukes, Frimmel (75. Linhart), Káva.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Oba týmy přijely k utkání poměrně v hubeném složení. To platilo hlavně pro Liberec, který měl na střídání pouze tři hráče, z nichž dva usedli na lavičku náhradníků z nouze. Jednalo se o velezkušené veterány Tomáše Janů a Zbyňka Hauzra. Hosté vstupovali do utkání jako favorit a od začátku byli aktivnějším týmem a měli poziční převahu. Ovšem recept na znojemskou obranu v drtivé většině případů nenašli. Výjimkou byla pouze šance Kávy z 19. minuty. Po narážečce se dostal liberecký útočník do vápna. Udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři Drobiszovi, z nepříznivého úhlu už ale mířil pouze do boční sítě.

Přes dobře bránící domácí tým se Slovan dostal v závěru půle k ještě jedné velmi dobré možnosti. Dydowiczovu střelu ale zlikvidoval brankář Drobisz. Znojmo se v úvodním dějství k vážnější šanci nedostalo, přesto mohlo být z bezbrankovým stavem spokojeno.

Druhá část nabídla ve velmi větrném počasí lepší podívanou. Jihomoravané stále dobře bránili, ovšem dokázali se více dostávat i do útoku, a to výrazně. Nejprve ale zahrozili hosté, s Dydowiczovou přízemní střelou si ale Drobisz dokázal poradit. Pak už ale byli na řadě domácí. Stáňa poslal do šance velmi dobře hrajícího Uchennu. Ten se řítil na brankáře Zoula z levé strany sám, ale nepřekonal ho. Liberecký gólman předvedl skvělý zákrok.

V 67. minutě už se ovšem Ugwu Uchenna dočkal. Stáňa orazítkoval střelou z vápna tyč, od které sice míč do brány nezamířil, ale doputoval právě k nigerijskému hráči. Ten poté v pohodě dorazil míč do prázdné brány. Liberec samozřejmě inkasovaný gól zaskočil, a to ještě o chvíli později z dálky dobře pálil Sanusi. Hosté se sice snažili Znojmo zatlačit, ale svůj proferský výkon z dosavadního průběhu utkání nikterak nevylepšili. Naopak domácí měli k dispozici několik nadějných brejků, které ovšemale neskončily úspěchem. Liberec už tedy srovnat nedokázal a Jihomoravané se tak dočkali po šesti zápasech konečně domácí výhry.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): Po delší době spokojenost s výsledkem. Hráli jsem proti silnému Liberci, takže výhra se určitě počítá. Myslím si, že jsme si dnes zasloužili vyhrát. Kluci to odbojovali, byli agresivní, důrazní. Ne všechno samozřejmě bylo v pořádku, ale Liberec jsme až na výjimky do žádných šancí nepustili. My jsme měli nějaké náznaky a jeden z protiútoků nám vyšel.

David Vavruška (Liberec): Gratuluji Znojmu k vítězství. Za nasazení a za vůli si vítězství zasloužilo. My jsem dnes hráli profesorsky a s málem pohybu. Byli jsme sice hodně na míči a zápas opticky kontrolovali, ale na to se nehraje. Paradoxně takové zápasy, jaký dnes Znojmo vyhrálo, vyhráváme my. Že v některých utkáních taháme za kratší konec, ale vůli a bojovností a tím jak jsem do utkání vtaženi, tak ty zápasy vyhrajeme. Dnes to bylo v opačném gardu. Nebylo tam srdíčko, to bylo na straně Znojma, a i proto vyhrálo.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies