FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jihomoravské derby skončilo lépe pro juniorku Zbrojovky

B r n o / Z n o j m o - Znojemská juniorka zajížděla v 17. kole na půdu favorizované Zbrojovky Brno, která byla před tímto utkáním na druhém místě. Náš tým držel se Zbrojovkou krok, byť byli domácí na šance lepší. Gólu se však dočkali až v 71. minutě. Vůbec tato pasáž byla klíčová, o tři minuty později totiž skórovalo Brno podruhé a vypracovalo si stěžejní náskok. Znojmo dokázalo už jen korigovat výsledek Kirschnerem.

 
 
17.kolo, pondělí 28.10.2013
FC Zbrojovka Brno - 1.SC Znojmo FK  2:1  (0:0)
Branky: 71. Dvořák D., 74. Šembera – 77. Kirschner.
ŽK: 23. Černý, 86. Kunc.
Rozhodčí: Mikel - Pochylý, Fojt.
FC Zbrojovka Brno: Veselý – Černý, Hanuš (46. Sedlák), Drbal (C), Pospíšil – Kunc, Dvořák D., Fall, Krška (88. Pazourek), Šural (62. Šembera) – Vávra (80. Přichystal).
1.SC Znojmo FK: Doleček (C) - Šrámek, Simerský, Jurić, Melecha - Stáňa, Hnaníček (75. Hrazdílek) - Reljić, Juhaňák (69. Hověz), Tomeček (36. Uchenna) - Kirschner.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

V první půli se hrál poměrně vyrovnaný fotbal. Mírněji více ze hry však měl domácí tým. Ve 20. minutě se k první velké šanci dostal Vávra, který po Krškově centru nebezpečně hlavičkoval. Na připraveného Dolečka si však nepřišel. Zbrojovka nebyla úspěšnější ani o šest minut později. Byl u toho opět Krška, k němuž se odrazil centrovaný míč a domácí hráč pálil z hranice pokutového vápna. Doleček si připsal další skvělý zákrok a střelu konečky prstů vytěsnil.

Znojmo nezůstávalo herně pozadu, ale na velké šance bylo jasně v pozadí. Ve 34. minutě to totiž bylo opět Brno, které výrazně zahrozilo. Vávra ovšem hlavičkoval pouze vedle tyče, a tak mohl nakonec skončit první poločas úplně jinak. Stáňa se dobře uvolnil a předložil míč Kirschnerovi. Ten ale neuspěl v souboji jeden na jednoho proti brankáři Veselému. Do kabin se tedy odcházelo ze bezbrankového stavu a s jednou ztrátou na straně hostů. Kvůli zranění totiž musel střídat v 36. minutě Tomeček.

Druhé dějství se dlouho obcházelo bez nějakých výraznějších šancí. Čekalo se až do 71. minuty a hned z toho byl gól. Za znojemskou obranu si seběhl Dalibor Dvořák a přízemní střelou na zadní tyč překonal Dolečka. Jednalo se o klíčové okamžiky, protože už o tři minuty později to bylo 2:0. Vávra posla pas do vápna na Michala Šemberu, který lehkou tečí poslal míč do sítě. Náš tým ale rozhodně nesložil zbraně, bláznivou sekci zápasu totiž prodloužil svým gólem Petr Kirschner, jenž využil chyby domácí obrany a zdramatizoval tak utkání. Závěrečné minuty už si ovšem Zbrojovka pohlídala a Znojmo do žádné velké šance na vyrovnání nepustila.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo) - Myslím, že to byl oboustranně vyrovnaný zápas. Bylo jasné, že kdo dá gól, tak vyhraje. Bohužel se to podařilo dříve Zbrojovce, kdy jsem byli dvakrát nedůslední. Podařilo se nám sice dát kontaktní gól, ale už bylo pozdě. Takže asi zasloužená výhra soupeře, protože dal více gólů.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies