FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Hradec Králové připravil juniorce první porážku v sezóně

Hradec Králové připravil juniorce první porážku v sezóně Z n o j m o - V Juniorské lize doposud neporažené Znojmo přivítalo na svém stadiónu Hradec Králové, ten naopak první body získal až v minulém kole. Na trávníku to však nebylo příliš znát. Domácí sice měli poziční převahu, nebezpečnější v útoku ovšem byli hosté. Ti si také dvěma góly v první půli vypracovali solidní náskok. Našemu týmu se ale povedlo ve druhé půli vyrovnat díky brankám Simerského a Vašíčka. Jihomoravané ovšem remízu nakonec neudrželi a poprvé v sezóně zůstávají bez bodu.

 
 
5.kolo, pondělí 12.8.2013
1.SC Znojmo FK - FC Hradec Králové  2:3  (0:2)
Branky: 47. Simerský, 80. Tomeček – 17. Sixta, 43. a 83. Zec.
ŽK: 65. Tomeček – 41. Krčál.
Rozhodčí: Zdeněk Dobrovolný - Antonín Kordula, Jiří Hrůza
1.SC Znojmo FK: Doleček (K) – Melecha, Simerský, Odehnal, Hrazdílek – Stáňa, Šrámek (61. Le Minh) – Hověz (68. Holčapek), Juhaňák (46. Kirschner), Tomeček – Vašíček.
Trenér: Tibor Duda.
FC Hradec Králové: Jehlička – Zezula, Soukup, Zelený, Vobejda, Krčál (K), Sixta, Schwarz (46. Kučera), Zec (90. Langr), Hodas (81. Kraják), Bláha.
Trenér: Jaroslav Veselý.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Znojmo nastupovalo po předchozích výsledcích do utkání jako favorit a v úvodu utkání mělo více ze hry. Dobré náznaky možností však domácí nedokázali využít. To Hradec Králové byl v útoku daleko nebezpečnější a v 17. minutě dal o sobě vědět první brankou. Centr z pravé strany našel ve vápně hlavu Davida Sixty a ten usměrnil míč do sítě.

Branka dostala hosty na koně a ve 33. minutě by se nikdo nedivil, kdyby to už bylo 2:0 pro Hradec. Hodas dostal přihrávku před malé vápno a mohl si vybrat kam míč pošle. Doleček ale dobře vyběhl a Hodas napálil míč pouze do něj. I další možnost šla na vrub Hradeckých. Prudký centr do vápna tečoval těsně před Dolečkem opět Hodas a znojemský brankář měl co dělat, aby pokus zlikvidoval. Znojmo odpovědělo šancí Tomečka, který si narazil se spoluhráčem a dostal se s míčem až do vápna. Jeho střelu z úhlu však dokázal Jehlička zlikvidovat. Za stavu 0:1 se ovšem do kabin nešlo. Hradec totiž dokázal ještě udeřit. Znojmo dalo více prostoru Asimu Zecovi a ten vykouzlil krásnou ránu, za kterou se mohl Doleček pouze ohlédnout.

Druhou půli začali hosté velmi svižně. Hned v jejím úvodu totiž mohl zvyšovat na rozdíl již tří branek Zec ale tentokrát ho Doleček vychytal a za chvíli se potvrdilo známe pravidlo - nedáš, dostaneš. Ve 47. minutě totiž dokázalo Znojmo snížit. Hlavou se prosadil Dominik Simerský a vlil svým spoluhráčům novou krev do žil. Domácí poté dokázali soupeře zatlačit, ale Vašíčkovu střelu zlikvidoval Jehlička a Kirschnerova hlavička šla těsně vedle tyče.

Po této krátké pasáži však aktivita Znojma ustala a Hradec poměrně v klidu kontroloval hru. Navíc dokázal hrozit do otevřené obrany. V 67. minutě Zec ale technickou střelou k tyči prozatím svůj druhý gól nepřidal. Jihomoravané se dočkali vyrovnání v 80. minutě. Václav Tomeček rozjel krásnou akci, které byla protkána narážečkami, a na jejím konci dokázal míč usměrnit k pravé tyči. Zdálo se, že oba týmy se rozejdou smírně, ale nebylo tomu tak. Hosté se třech bodů nechtěli vzdát. Nejprve pohromě zabránil výborně chytající Doleček, který vytáhl hlavičku Zeleného po rohovém kopu. Takřka vzápětí už se ale znojemský brankář musel smutně ohlížet. Hradec Králové předvedl povedenou akci, na jejímž konci byl hrdina utkání Asim Aziz a angličanem zařídil svému týmu vítězství.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): S výsledkem nemohu být spokojený. První půli jsme zaspali. Soupeř byl aktivnější, běhavější, nechali jsme si dát dva góly. Druhý poločas už byl z naší strany trochu lepší a podařilo se nám srovnat. Nicméně pak se projevila nezkušenost mladých hráčů, udělala se chyba a soupeř ji potrestal. Prohrálo se, takže spokojený nejsem, mrzí mě hra v první půli. Ale co se dá dělat, takový je fotbal.

Jaroslav Veselý (Hradec Králové): Přijeli jsem sem s respektem z předchozích výsledků Znojma. Věděli jsme, že nás tu nečeká jednoduché utkání. Protože jsem sám za Znojmo před pár lety hrál, tak vím, jak to tu dokáže být bouřlivé. Nechtěli jsme se úplně vzdát naší hry, což znamená kombinační, aktivní fotbal. Myslím, že po první půli bylo naše vedení zasloužené, domácí jsme svojí hrou dokázali přehrát. Soupeř hrozil převážně agresivitou a nasazením, měl větší počet vyšších hráčů, takže standardky byly nepříjemné. Nicméně po první půli jsem mohli vést větším rozdílem než 2:0. Do druhého dějství pak vidím jako klíčovou šanci, kterou jsme v úvodu neproměnili a otřepané nedáš, dostaneš, se potvrdilo. Pak to byla bitva o každý metr, kde bylo jasné, že buď dáme na 3:1, nebo domácí vyrovnají. Stalo se to druhé. Musím ale smeknout před svými hráči, kteří to nezabalili a dokázali utkání překlopit zase na naši stranu. Myslím, že jsem vyhráli zaslouženě.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies