FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Představujeme hráče, kteří přišli do 1.SC Znojmo FK

Představujeme hráče, kteří přišli do 1.SC Znojmo FK Z N O J M O - Na začátků bojů o MSFL si pojďme představit ve stručnosti jednotlivé hráče, kteří nově či staronově obléknou znojemský dres ve 3.lize:

 
 
 

Začneme na postu brankáře. Zdeněk Kofroň má 34 let a přichází k nám z klubu našeho nejbližšího soupeře - SK Hanácká Slavia Kroměříž, odkud se již dříve vrátil třeba i Tomáš Okleštěk. Jméno našeho gólmana znají i třeba ve Frýdku-Místku (dnes Vratimově) či v Prostějově, kde v mužském fotbale začínal a předtím i tamtéž hrál v mládeži. Jistou dobu byl i Kralicích na Hané či Opavě. V přípravě jsme s ním i pořídili po jednom ze zápasů rozhovor, který najdete zde a větší fotografii hráče pak zde.

Ze Zbrojovky Brno se k nám přesouvají hned 3 hráči. Dva z nich na přestup, ten třetí na hostování. Martin Papež má 21 let. Krajní bek s ofenzivními výpady začínal na našem okrese v Sokole Křepice, odkud hrál i v RAFK (Rajhrad). Poté se již dostal do Brna a to nejprve do Sparty a pak v 16 letech do zmiňovaného druholigového klubu, ale hrál za juniory. V mládežnických kategoriích i reprezentoval Česko v U17 a U18. V přípravě jsme s ním i pořídili po jednom ze zápasů rozhovor, který najdete zde a větší fotografii hráče pak zde.

Druhým hráčem je pak Šimon Žalud. Tomu je teprve 19 let a usadil se během přípravných zápasů ve stoperské dvojici s Tomášem Prokešem. S fotbalem začínal v brněnských Řečkovicích, odkud se v necelých 14 letech přesunul do mládežnických týmů Zbrojovky. Za A-tým si nezahrál a tak místo divizního béčka dal přednost našemu třetiligovému klubu. Je jistě zajímavé, že se objevil i v reprezentacích U17 a U19! V přípravě jsme s ním i pořídili po jednom ze zápasů rozhovor, který najdete zde a větší fotografii hráče pak zde.

Třetím zmiňovaným hráčem, který dorazil až těsně před začátkem MSFL je David Moučka. Tento jednadvacetiletý středopolař je odchovancem Zbrojovky Brno a nikdy nepřestoupil jinam. Tak jako je u nás na hostování, tak se také v minulé sezoně objevil tímto způsobem ve Vyškově, hrající tehdy ještě také MSFL a výrazně tomuto týmu na podzim pomohl k tomu, že se nakonec vyškovští mohou v této sezoně radovat z pohybu v druholigových vodách. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Dalším hráčem, kterého si krátce představíme je Samuel Anso Asante. Tento hráč s nizozemským i ghanským pasem je záložníkem a má 23 let. Do našeho klubu přišel z polského klubu Karpaty Krosno. Je odchovancem mládežnické líhně anglických klubů Crystal Palace a Aston Villa, poté se pohyboval v klubech čtvrté až páté anglické ligy. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Jméno dalšího hráče už asi znáte, přesto sis jej představíme. Tento Brazilec už u nás působil. Od bývalých trenérů nedostal tolik prostoru, smlouvu ukončil a odletěl domů. Teď se vrací a třeba právě díky dvěma jeho brankám a dalším šancím jsme vyřadili před několika dny v poháru Mol cup Starou Říši. Matheus Gonçalves se v předchozích sezonách pohyboval v několika slovenských klubech - naposledy třeba právě v dresu jednoho z našich soupeřů v přípravě ŠTK Šamorín. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Když jsme mluvili o Slovensku, máme od našich východních bratrů i nového hráče. Je jím Dávid Kočík. Odchovanec Slovanu Bratislava a kapitán jeho B týmu k nám přichází z Popradu, kde strávil minulou sezonu. Kromě toho dříve hrál i v Senci či Spišské Nové Vsi, kde se i narodil. Tento stoper či krajní obránce ve zmiňovaném Popradu ve 2. lize odehrál 24 zápasů a vstřelil i 1 branku. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Spolu s Davidem Moučkou přišel teprve včera i Robert Russmann, který je odchovancem Baníku Ostrava, kde hrával za jeho B-tým. V minulé sezoně se objevil i ve Frýdku-Místku, jehož sestava se od nové sezony přesunula do Vratimova. Krajní záložník má také mládežnické reprezentační zkušenosti a také i s 2.ligou ve Vítkovicích. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Další jméno znojemskému fanouškovi nebude také neznámé. Do týmu se vrací po nějaké době Mirza Bašić. Tento vysoký útočník z Bosny a Hercegoviny se rozhodl po výměně trenérů vrátit. Dříve přišel do 1.FK Příbram, pak se pohyboval po klubech Rakouska, Polska či Švédska. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

V útoku se pohybuje Joao Pedro Ferreira da Silva. Tento Portugalec přišel do klubu už v zimě, ale jelikož se soutěže nerozběhly, představujeme si jej dnes. V přípravě i v poháru se gólově prosadil. Do klubu přišel z litevského klubu Minija, předtím byl v jednom nizozemském či belgickém klubu. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Další hráč má s tím předchozím dvě věci společné. I on přišel do našeho klubu v lednu a také z litevského klubu Minija. Je jím Youssouf Soubafolo Traore. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Na závěr se pojďme podívat i na mladé tváře našich odchovanců, kteří se dostali do A-týmu již přípravě.

V brance se v několika zápasech objevil Adam Polepil. Devatenáctiletý talent k nám přišel před pěti lety z Práčí. V přípravě jsme s ním i pořídili po jednom ze zápasů rozhovor, který najdete zde a větší fotografii hráče pak zde.

I další mladý hráč může nastoupit v brance. Je jím osmnáctiletý Tomáš Hamza. I on se v přípravě v brance objevil a sbíral tak do své budoucnosti zkušenosti mezi muži. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Trenér David Langer má zkušenosti s mládeží a tak se není co divit, že do přípravy A-týmu zapojil i dalšího fotbalistu z naší líhně. Je jím Petr Bakaj. Z toho mají radost jistě i v Šanově, kde Petr začínal. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Možná je jeho vzorem Alex Král, možná David Luiz či Marouane Fellaini a to nejen kvůli svým fotbalovým dovednostem, ale třeba i vizáži. Ale je zcela jisté, že Pavel Bartůněk je náš. I on se zapojil do přípravy A-týmu a třeba to jednou dotáhne tak daleko jako zmiňovaní hráči, ať už upoutá svým účesem či nikoliv. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Pátým naším fotbalistou z mládeže 1.SC je Rostislav Růžička. Záložník se ale žel zranil v poháru ve Staré Říši. Přejeme mu, aby se poraněné koleno brzy uzdravilo a on se mohl vrátit. Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Předposledním hráčem přicházejícím z naší mládeže je Jáchym Špalek. A start v A-týmu už jej také něco stál i do hráčské pokladny A-týmu, neboť se zapsal do listiny střelců v pohárovém zápase ve Staré Říši a v nastaveném čase uzavíral skóre na 5:0! Větší fotografii hráče pak najdete zde.

Jak Angličané říkají Last but not least, tedy sice poslední zmiňovaný ale určitě ne poslední co se týká významu. Martin Březina. Teprve sedmnáctiletý útočník získával v posledních zápasech cenné ostruhy a významným dílem přispěl k pohárové výhře ve Staré Říši, když na dvě branky přihrával Matheusi Gonçalvesovi. V přípravě jsme s ním i pořídili právě po tomto zápase rozhovor, který najdete zde a větší fotografii hráče pak zde.

Přidejme ještě vyjádření našeho sportovního manažera Jakuba Prokeše: "Po covidové pauze byla příprava dlouhá a nestandardní. Odehráli jsme hodně utkání i z důvodu, že jsme testovali hodně hráčů a hledali co nejvhodnější doplnění týmu. Hráči, kteří přišili, jsme přesvědčení, že nám pomůžou, i když jsme realisté, a víme, že po takové obměně bude chvíli trvat, než si to sedne. Jsou to hráči, co prošli i reprezentacemi a jejich cílem je se rychle posunout do vyšších soutěži. U Matheuse Gonçalvese a Mirzy Bašiće je označení příchod nestandardní, protože tu už loni působili, ale jejich vytížení nebylo takové a byly jim za bývalého vedení ukončené smlouvy. Ale rozhodli se vrátit a ukázat pod novým trenérem, co umí. Co se týká kádru, přestupové okno končí 22.9. Takže se může stát ještě cokoliv. Samozřejmě jsme stále aktivní i na českém i zahraničním trhu. Uvidíme, jestli se ještě někdo zajímavý objeví."

Kompletní soupisku najdete zde.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies