FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Hráči na zkoušku: O místo se uchází hráč Sparty Praha i fotbalista z Libérie

Hráči na zkoušku: O místo se uchází hráč Sparty Praha i fotbalista z Libérie Z N O J M O - Tři hráči se momentálně snaží zaujmout Františka Šturmu. Dva z nich již hlavní trenér vyzkoušel v sobotu, když se protislovenské Sereďi postavili Šimon Šmehyl a Harmon Van-Dave. Až od soustředění se poté s týmem připravuje Filip Maksič.

 
 
 

Filip Maksič (obránce)
Za necelé dva měsíce Maksičovi odbyde dvacet let. Kmenový fotbalista AC Sparty Praha se během ročníku 2018/2019 nacházel v Juniorské lize, v ní odehrál deset utkání, vsítil jednu branku a obdržel tři žluté karty. Ještě před tím se talentovaný stoper snažil zaujmout v U-19 a právě ve zmiňované Juniorské lize. Do České republiky Maksič nakoukl v létě 2017, kdy do Sparty Prahy přestoupil ze srbského CZ Bělehrad. Fotbalista pocházející z Nového Sadu je schopný zahrát také na pravém kraji obrany. Na podzim 2017 nastoupil ke třem duelům mládežnické Ligy mistrů, dvakrát ke všemu vstřelil branku.
„Prošel juniorským týmem. Vybrali jsme si ho jako mladého hráče, budeme se mu snažit dávat prostor, aby nás přesvědčil. Ještě nehrál dospělý fotbal, bude to pro něj první zkušenost. Ve Spartě patří mezi talentované hráče a předpovídají mu velkou budoucnost. Jsem rád, že jsme se na tohoto hráče dostali, a že nás nezklame,“ prohlásil o Maksičovi František Šturma.

Šimon Šmehyl (záložník)
Slovenský fotbalista naposledy hrál za ŠTK 1914 Šamorín, momentálně devátém celku druhé slovenské ligy. Šmehyl dříve působil v FC Nitře, FK Senici, Spartaku Myjava a také Bánské Bystrici. Hráč, který v den zápasu proti Sereďi oslavil pětadvacáté narozeniny, je zvyklý hrávat na krajích zálohy, cizí mu není ani role středního záložníka. První slovenskou soutěž okusil hned šedesátkrát, připsal si v ní dva góly a tři asistence. Šmehyl prošel mládežnickými kategoriemi Slovenska U-17, U-19, U-21, za U-19 se během dvou zápasů jednou gólově prosadil.

Harmon Van-Dave (útočník)
Třiadvacetiletý hráč je typickým hráčem do vápna. Pro české fanoušky může představovat velkou neznámou, jelikož pochází z Libérie, konkrétně Gbalatuahu. Za svoji rodnou zemi zvládl odehrát také jeden mezinárodní duel za „A“, utkání se konalo v rámci kvalifikace Afrického národního šampionátu, ani on během pětašedesáti minut nedokázal zamezit prohře 1:4 proti Tunisku.Van-Dave v kariéře nastupoval za Barrack YC (Libérie), Diambars (Senegal). Od července 2018 se nacházel v lotyšské Mettě, během půlroku naskočil do dvanácti zápasů, v nichž vstřelil dvě branky. Od ledna se Harmon Van-Dave stal volným hráčem.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies