FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Češky připravily fanouškům na znojemském stadionu krásný zážitek. S Islandem vybojovaly remízu

Češky připravily fanouškům na znojemském stadionu krásný zážitek. S Islandem vybojovaly remízu Z n o j m o - Krásné představení si pro více než tisícovku diváků na Městském stadionu v Horním parku připravily české reprezentantky. S Islandem sice po první půli prohrávaly, ale velkou bojovností dokázaly utkání srovnat na konečných 1:1, Když zužitkovaly velký tlak v úvodu druhé půle. Českou reprezentaci tak po zásluze vyprovázel po skončení utkání potlesk.

 
 
 

Česká republika - Island 1:1 (0:1)

Branky: 63. Bartoňová – 44. Brynjarsdottirová
ŽK: 51. Bartoňová (CZE), 83. Svítková (CZE)

Sestava ČR: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová, Sedláčková, Pincová – Divišová (70. Cahynová), Svítková, Krejčiříková, Bartoňová (85. Szewieczková) – Kožárová, Voňková.

Sestava Islandu: Gunnarsdottirová – Viggosdottirová, Atladottirová, Sigurdardottirová – Honnudottirová (82. Gardarsdottirová), Gunnarsdottirová, Brynjarsdottirová, Jonsdottirová, Gisladottirová – Albertsdottirová (66. Asbjornsdottirová), Jensenová (88. Kristjansdottirová)

Český vstoupily do utkání nebojácně, byť pro ně bylo složité propracovat se do nějaké vážné možnosti. Pokusy Svitkové a posléze i Pincové vypadaly nadějně, avšak skóre se měnilo až v závěru půle. Domácí hráčky musely hrát kvůli ošetřovaní jedné z nich na chvíli v deseti a soupeř oslabení využil. Centr z pravé strany uklidila ve 44. minutě do sítě Dagny Brynjarsdottirová a to ještě před touto situací musela zachraňovat český tým brankářka Votíková. Nicméně do kabin se šlo díky zmíněné trefě z konce první půle za stavu 1:0 pro Island.

Do druhého dějství vstoupily Češky s odhodláním s nepříznivým skóre něco udělat. Seveřanky chvílemi zamkly na vlastní polovině a dočkaly se zasloužené odměny. K odraženému míči se v 63. minutě na hranici velkého vápna dostala Eva Bartoňová a krásnou trefou o břevno spustila na stadionu euforii. Ostatně diváci český tým vydatně podporovali.

Do vyrovnání vložily svěřenkyně trenéra Rady hodně sil, který jim možná chyběly v závěru utkání. Island se dostával do nebezpečných situací především díky standardním situacím a také dalekonosným autům. Žádná ze situací však naštěstí v síti neskončila. Česká reprezentace si tak po bojovném výkonu připisuje do tabulky kvalifikační skupiny Mistrovství světa jeden bod. Společně s Islandem má shodně sedm bodů a drží se na druhém místě. Islanďanky mají ovšem zápas k dobru.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies