FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

2:5 je rozdíl třídy, dělali jsme hodně individuálních chyb, hodnotil utkání s Pískem Michal Holub

2:5 je rozdíl třídy, dělali jsme hodně individuálních chyb, hodnotil utkání s Pískem Michal Holub P í s e k - Nepovedené sobotní utkání na půdě Písku jsme probírali se záložníkem Michalem Holubem, ten odehrál na jihu Čech celý druhý poločas netradičně na kraji obrany. A zápas se mu pochopitelně po prohře 2:5 s třetiligovým soupeřem nehodnotil lehce. Jak sám zmínil, byl to rozdíl třídy. Pozitivem alespoň je, že se Holas cítí po problému s achilovkami fit.

 
 
 

Předně se zeptám, měl jsi v minulých dnech zdravotní problémy. Už jsi stoprocentně fit nebo je tam ještě malé procento?
Opravdu jen malé procento. Dá se říct, že už jsem stoprocentně fit.

Tvé problémy s achilovkami souvisí s umělou trávou. Jak to to bylo na umělce v Písku, všechno v pohodě?
Bylo dobré počasí, takže umělka nebyla zmrzlá. A v Písku byl hlavně kvalitní povrch, takže to nebyl na ty nohy takový nápor.

Teď už pojďme k utkání, odehrál si celý druhý poločas, ale když to vezmu i s tím prvním, jsi hodně překvapený z vývoje zápasu?
Výsledkově překvapený jsem. Snažili jsme se tvořit hru a soupeř hrozil z protiútoků. Po prvním inkasovaném gólu už jsme hráli po celý zápas do plné obrany.

Rozdíl by ale rozhodně neměl být takový?
2:5 je rozdíl třídy. Dělali jsme hodně individuálních chyb, nepokryli jsme si hráče ve vápně. V druhé půli už jsme si dokázali vytvořit více šancí a výsledek mohl být přijatelnější. Výkon ale určitě nebyl ani v první, ani v druhé půli z naší strany dobrý.

Trenér byl o přestávce hodně důrazný, začátek druhé půle se ale také nevyvedl. Hned v úvodu soupeř odskočil na 3:1...
Z protiútoků byli silní, špatně nabíráme hráče při bránění ve vápně. Další gól hned z úvodu druhé půle určitě dalšímu vývoji neprospěl. Sice jsme potom měli nějaké šance, ale proměnili jen jednu.

Jak jsi zmínil, šancí bylo v druhé půli daleko více. Soupeře jsme zatlačili, ovšem ani v ofenzivě se v přípravě nesetkáváme s extra pohodou...
Určitě, 45 minut je dost dlouhá doba na to, abychom s výsledkem něco udělali. Bohužel, jak říkáš, ani v útoku se nám nedaří.

Po Skalici říkal Urbi (Dominik Urbančok pozn. red.), že je frustrující, když hrajete, ale soupeř vám dá z první akce gól. Něco podobného byl v druhé půli proti Písku. Za stavu 3:2 pro soupeře jsme tlačili, ovšem domácí z dvou akcí 4:2, 5:2. Je to opravdu velká frustrace?
Je to tak. Snažíme se hrát fotbal a soupeř nás trestá. Kdybychom se v utkání dostali do vedení, určitě by se nám hrálo lépe, ale to se nám v přípravě vůbec nedaří. Je to sice jen příprava, ale už je to několikátý zápas po sobě, už bychom se na to měli koncentrovat a směřovat to k mistráku. (v dosavadních šesti přípravných utkáních jsme ani jednou nebyli ve vedení pozn. red.)

Nastoupil si netradičně na postu krajního obránce, jaké byly dojmy z neobvyklé pozice?
Je to podobné jako na kraji zálohy, jen je větší zodpovědnost. V záloze je za vámi obránce, tady už ne. Cítil jsem se na té pozici po zranění celkem v pohodě. Mohl jsem být ale ještě více aktivní do ofenzivy.

Právě z pravé strany ale přicházelo v druhé půli pro Písek nejvíce nebezpečí...
S Teplajzem (Kuba Teplý pozn. red.) jsme si na lajně rozuměli, do toho se přidávali ostatní hráči. Bylo tam několik nadějných centru i šancí. Pořád nás ale svazuje zakončení, nejsme schopni dát gól.

Utkání, které mělo navodit po předchozích nepovedených zápasech pohodu, se posunulo do opačné roviny. Zanechá výsledek velké šrámy?
Myslím, že to nebude mít takový dopad, i když to samozřejmě nemůžeme nechat bez povšimnutí. Trenér přípravu vyhodnotí a vykrystalizuje z toho sestavu pro první mistrák.

Na závěr se ještě vrátím k tvým problémů z podzimu, kdy jsi kvůli nemoci i zranění přišel o několik utkání. Nemáš obavy, že by se mohlo něco obdobného dít i nyní, skrz třeba i problémů s achilovkami na umělce?
Člověk na to nemůže myslet. Kdybych šel do každého zápasu s tím, že se něco stane, tak nebude myslet na nic jiného a výkony by šly dolů. Tohle nechávám stranou, beru to, tak jak to je. Snažím se do utkání dávat maximum, buď to bude stačit na základní sestavu, nebo ne. To se uvidí.

Věříš, že sis to vybral už na podzim?
Doufám, musím to zaklepat.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies