FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Manažer klubu Michal Bělák: Chceme být co nejvýše

Z n o j m o - Před začátkem jarní části Fotbalové národní ligy přinášíme rozhovor s manažerem klubu Michalem Bělákem. V rozhovoru přišlo na řadu několik důležitých témat. Vyšel i v pondělním vydání Znojemského týdne.

 
 
 

Nejprve ke změnám kádru. Ty byly letos opravdu velké, hlavně v defenzívě...
V kádru skončil po mnoha letech Todory Yonov, odešel i druhý stoper Martin Hudec.

Dalším hráčem, který vypadl z obrany, byl Radek Buchta, který nyní působí ve Zbrojovce.
My jsme chtěli jít cestou omlazování. Na druhou stranu zase nemáme tolik bodů, abychom si byli jistí, že jsme úplně v klidu. Takže jsme se rozhodli angažovat z Olomouce Dreksu se Svozilem a doufáme, že právě vedle nich budou dostávat šanci naši mladší hráči z juniorky Hrazdílek a další. A že jim tohle pomůže, aby příště už hrávali v základní sestavě oni.

Jak těžké bylo domluvit se s Olomoucí, která hraje stejnou soutěž?
My máme s Olomoucí dlouhodobě výborné vztahy. Ta domluva byla velice rychlá, Ono pro ty týmy, které mají pod smlouvou těch hráčů opravdu hodně, to také není jednoduché pro ně najít zápasové vytížení. Domluvili jsme se, myslím velice dobře a určitě tomu pomohl hodně i trenér Kalvoda.

Z Olomouce se vrátil do Znojma i Nepožitek, který byl dlouho zraněný. Jak to vypadá s ním?
Radim po vážném zranění, které měl, naskočil pomalu do přípravy ještě v Olomouci, ale nechtěli jít do rizika, že by se mu mohlo něco stát. Pro Olomouc je nutností postoupit a bylo by to tam pro něj složité. Takže jsme se domluvili, že to zkusí u nás a zatím to vypadá dobře. Měl tréninkové manko, což je po takové době samozřejmé, ale věříme tomu, že naskočí normálně do soutěže a bude platnou posilou.

Získali jsme také zkušeného brankáře Luboše Iliziho...
Post brankáře, to je další věc, kterou jsme řešili. Kuba Andrejko tady byl na hostování z Baníku. Tam jsme neviděli naději na to, že by po skončení sezóny u nás zůstal za přijatelných podmínek. Když se objevila možnost vyzkoušet Luboše Iliziho, který chytal mimo jiné v Plzni a pak působil v Maďarsku, neváhali jsme a podařilo se nám ho získat na přestup za výhodných podmínek. Věříme, že pro nás bude velkou posilou a vedle něj může růst i mladý Jirka Doleček.

Neměnila se jen defenzíva, ale přišli hráči také do ofenzívy, i když z ní prakticky nikdo kromě Kovačiče neodešel.
Miro Kovačič se rozhodl vrátit domů. My jsme přivedli Pavla Lapeše, který je tady z regionu. Nyní působí ve Zbrojovce, ale poslední čas trávil po hostováních, naposledy byl v Břeclavi. Věříme, že pod trenérem Grmelou, se kterým se mu v juniorce dařilo, a ve známém prostředí by mohl tu svoji kariéru znovu nastartovat. Podobný případ je také Martin Lévai, který je také ze Zbrojovky a dostal se k nám přes Mikulov. Jsou to mladí hráči a trenér Grmela s nimi má dobrou zkušenost z Brna, tak doufáme, že budou platnými členy týmu.

Jakou šanci mají znojemští junioři prosadit se do kádru áčka?
Znojmo nemůže jít jinou cestou, než že bude stavět co nejvíce svých odchovanců. My jsme rádi, že juniorská liga nabízí celorepublikové srovnání. A někteří naši hráči to měřítko snesou úplně v klidu. Ať už to je Pokorný, Hrazdílek, Nehyba, Le Minh, Kirschner, Celik... Všichni mají dveře do áčka otevřeny.

Přes dobrý začátek soutěže není po podzimu situace 1. SC Znojmo úplně komfortní. Jaké jsou cíle pro jaro?
My doufáme, že příprava pomohla týmu, že si na sebe kluci více zvykli, že i ta atmosféra je lepší, než byla. Věříme, že se co nejdříve dostaneme do takových pater tabulky, abychom byli v klidu a budeme hrát co nejvýše.

Asi vás hodně strašil problém s nezaplaceným trávníkem. Zdá se, že po posledním rozhodnutím znojemských zastupitelů je ale vyřešen...
Ten problém se táhl dlouho a pro všechny v klubu znamenal obrovskou zátěž. Majitel Ota Kohoutek a ani my ostatní jsme se nemohli soustředit tolik na sportovní stránku. Bylo to jako meč, který nám visel nad hlavou a člověku se v takové situaci nepracuje moc dobře.Doufám, že pondělní zastupitelstvo, které schválilo prostředky na uhrazení rekonstrukce trávníku, pomůže atmosféře v klubu a pomůže to i výsledkům na sportovním poli, abychom mohli fotbal ve Znojmě posouvat dál.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies