FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Rekonstrukce nového stadionu se blíží

Rekonstrukce nového stadionu se blíží Vše, co se plánovalo ohledně přestavby Městského stadionu ve Znojmě dostává stále reálnější obraz. Veledůležitým krokem bylo úterní rozhodnutí zastupitelstva města Znojma, které odsouhlasilo nejen podání žádosti o dotace, ale i finanční spoluúčast na přestavbě stadionu.

 
 
 

Od pondělí tohoto týdne probíhá výběrové řízení na trávník - tedy jeho zateplení, krátce nato výběrové řízení na osvětlení - jako jediné v Česku bude velmi speciální (stožáry osvětlení budou sklopné)proto, že stadion se nachází v historické části královského města Znojma, a nakonec i výběrové řízení na tribuny. To vše proto, že to jednak požaduje zákon, ale zároveň i zadavatel výběrových řízení doufá, že předpokládané ceny se tímto sníží.

Schválení zastupitelstvem bylo podloženo tím, že jsou předjednány dotace jak z Ministerstva financí tak také z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, město se má podílet části na dofinancování projektu.

Harmonogram staveb je připraven tak, aby mohli naši fotbalisté odehrát jako poslední a rozlučkový zápas se starou podobou stadionu první osmifinálový duel Poháru České pošty pravděpodobně se Spartou Praha (ta musí vyřadit v úterý druholigový Zlín a naši fotbalisté si musí poradit s třetiligovým Převýšovem), a to předběžně v sobotu 5.10. a pak už nic nebude bránit tomu, aby se vše začalo stavět. Mnohé práce mohou probíhat i v zimě a třeba na trávník bude stačit "jen" 32 dnů. Vše by se tak mělo podařit do prvního jarního domácího duelu Gambrinus ligy ve Znojmě, kdybychom na konci února měli hostit Jihlavu.

Sen mnoha generací fotbalových fanoušků a hráčů ve Znojmě se tak stává skutečností i ohledně stadionu. Sluší se poděkovat jak vedení našeho klubu za jeho snahu získat potřebné finance a přesvědčit kompetentní osoby, ale i starostovi města Znojma Vlastimilu Gabrhelovi a zastupitelům města. Především pak hejtmanovi JmK Michalu Haškovi, předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi, ale i všem dalším, kteří se podíleli a podílejí na přestavbě našeho stadionu. Ten tak bude připraven nejen pro Gambrinus ligu, ale i pro případné pořádání reprezentačních zápasů mládežnických celků Česka.

Nyní už zbývá jediný úkol - a ten je především na našich fotbalistech - udělat vše proto, aby se na zrekonstruovaném stadionu hrála Gambrinus liga nejen na jaře 2014, ale i na podzim následujícího roku a nejlépe i v letech dalších. No a my fanoušci k tomu musíme maximálně přispět nezdolným optimismem, slušným, ale vytrvalým fandovstvím až za hrob - a třeba hned od dalšího zápasu se Zbrojovkou Brno!

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies