FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: V Prostějove sklapla Csplárova past

U19: V Prostějove sklapla Csplárova past P r o s t ě j o v / Z n o j m o - Známý pojem trenéra Josefa Csaplára potkal v sobotu v Prostějově naše fotbalisty. Po první půli sice vedli 2:0 po trefách Filipa Štěpánka, jenže v druhém poločase dokázal soupeř otočit.

 
 
12.kolo, sobota 21.10.2023
1. SK Prostějov - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  4:2  (0:2)
Branky: 48. Balenčin, 51. Kostelníček, 59. Vorlický, 82. Kostelníček - 8. a 43. F. Štěpánek.
ŽK: Kostelníček, Kratina - Prycl.
Rozhodčí: Malimánek - Labaš, Kovalský.
1. SK Prostějov: Šnajdr - Vyroubal, Racek, Procházka (c), Cihlář - Navrátil, Zapletal (87. Bílý), Balenčin (72. Strnad) - Macháň (46. Kostelníček), Vorlický (87. Kratina), Černoch (79. Hrabal).
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - T. Drozd, Malina (78. Pelán), Bernát, Schwarz, F. Štěpánek, Rolník (66. Dzhuhan), V. Koukal, Prycl, O. Čížek (c), Durda.

Komentář k zápasu

Dvě branky Filipa Štěpánka nás po první půli poslali do vedení, bylo to ale s odřenýma ušima. Museli jsme se totiž bránit aktivitě domácích hráčů. „V prvním poločase jsme ustáli tlak, kdy nám soupeře dělal problémy především otáčením hry, kdy jsme na naší levé straně reagovali pozdě a nezachytávali jsme hráče v náběhu. Situace jsme ale přestáli a naopak jsme byli velice nebezpeční v přechodové fázi, kdy jsme měli několik velmi dobrých šancí,“ popisoval první půli poločas trenér Franta Havlík.

Dvoubrankovou výhodou jsme však pohrdli a úvodní část druhé půle pro nás byla doslova zdrcující. „Pokud si necháme ve 2. poločase za úvodních šest minut srovnat na 2:2, kdy jsou oba góly z pohledu defenzivní činnosti jednoznačně řešitelné, tak si prostě vyhrát nezasloužíme,“ konstatoval kouč. Rozjetý Prostějov jsme se pak snažili zastavit různými cestami, soupeř byl ale na koni a jasně směřoval za výhrou. „Prostřídání, změna rozestavení, postů - nic z toho nám nezafungovalo. Zaslouženě jsme tak prohráli, protože na ve 2. poločase prostě přejeli,“ uznal.

Ohlasy

Matěj Vybíhal (trenér Prostějova): Utkání mohlo být rozhodnuté již v prvním poločase, ale bohužel naší nekvalitou při bránění dovolíme soupeři odskočit na 0:2. Ve druhém poločase ale odstartujeme neskutečnou jízdu všech hráčů a za 6 minut srovnáváme na 2:2, dobře napadáme skvěle kombinujeme a předvádíme skvělé individuální fyzické výkony, kdy soupeře uběháme. Po brance na 3:2 pokračujeme v nastaveném tempu ale pojišťovací branku přidáme až v 82. minutě. Za celé utkání klobouk dolů před hráči, ovšem to co předvedli ve druhém poločase, tak tím si hráči nastavili laťku dost vysoko na další utkání.

František Havlík (trenér Znojma): V prvním poločase jsme ustáli tlak, kdy nám soupeře dělal problémy především otáčením hry, kdy jsme na naší levé straně reagovali pozdě a nezachytávali jsme hráče v náběhu. Situace jsme ale přestáli a naopak jsme byli velice nebezpeční v přechodové fázi, kdy jsme měli několik velmi dobrých šancí - z toho nám dvě proměnil Filip Štěpánek. Pokud si pak ale necháme ve 2. poločase za úvodních šest minut srovnat na 2:2, kdy jsou oba góly z pohledu defenzivní činnosti jednoznačně řešitelné, tak si prostě vyhrál nezasloužíme. Sami jsme dostali domácí do laufu, ze kterého jsme je nedokázali do konce zápasu dostat. Prostřídání, změna rozestavení, postů - nic z toho nám nezafungovalo. Zaslouženě jsme tak prohráli, protože nás ve 2. poločase prostě přejeli.

Poslední dva zápasy jsme dostali 8 gólů - tady leží příčina našeho neúspěchu. Dáme 2 góly suverénní Opavě, poté 2 góly v Prostějově, a přesto nemáme ani bod, tak se všichni hráči na hřišti musí vrátit k poctivé a důsledné práci v obranné činnosti. Defenzivní i ofenzivní činnost je záležitostí celého týmu.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies