FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Opavský suverén to ve Znojmě neměl jednoduché, dobrý výkon nám ale body nepřinesl

U19: Opavský suverén to ve Znojmě neměl jednoduché, dobrý výkon nám ale body nepřinesl Z n o j m o - V sobotu narazila naše devatenáctka na nejlepší tým soutěže. Opava 2. dorostenecké lize jasně kraluje, na jih Moravy dorazila pro soupeře s děsivou bilancí - 10 zápasů, 10 výher. Jak se ale říká, každý zápas se hraje od nuly a my jsme na Čafce velkého favorita řádně potrápili, nakonec nás ale sestřelil čtyřmi góly opavský Pepa Blatný.

 
 
11.kolo, sobota 14.10.2023
1.SC Znojmo-mládež, spolek - Slezský FC Opava  2:4  (1:2)
Branky: 24. Bernát, 49. O. Čížek - 26., 30., 47. a 53. Blatný.
ŽK: V. Koukal, Pelán (oba ZNO).
Rozhodčí: Machorek - Mach, Odehnal.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Bulín - T. Drozd, Malina (62. Pelán), Bernát, Schwarz, Štěpánek, Dzhuhan (77. J. Krištof), V. Koukal, Prycl (68. J. Olšanský), O. Čížek (c), Durda.
Slezský FC Opava: Martinák - Hejhal, Šrek (c), Buchta, Cileček, K. Hendrych, Kokeš, Blahut, Vladař, Blatný, Pavlik (71. V. Hendrych)

Komentář k zápasu

Lepší začátek jsme si těžko mohli vysnít, Matyáš Bernát potvrdil svoji podzimní pohodu a nyní přidal jako bonus ve 24. minutě i vedoucí gól. Opava vůbec poprvé v sezóně prohrávala, naše radost ale trvala jen dvě minuty, pak se ke svému střeleckému představení rozjel opavský Blatný, který vzápětí přidal i další gól a do přestávky tak šli do kabiny s těsným náskokem hosté. Opavský snajpr pak z kraje půle využil naší chyby, aby následně v 53. přidal čtvrtou trefu. Ještě předtím sice korigoval stav Ondra Čížek, ale žádné další branky už nepadly. Výkon tak i bez bodu sice potěšil, mrzely ale chyby, což potvrdil i trenér Franta Havlík. „Soupeř takových kvalit vám neodpustí chyby, kterých jsme se dopustili v defenzivní činnosti – ty nás dnes stály zápas. Mrzí nás, že to především při první a třetí inkasované brance byly chyby nevynucené a udělali jsme je bez nějakého výrazného tlaku soupeře.“

Jak ale bylo řečeno, trenéři si i přesto výkon chválili. „Byli jsme spokojeni s intenzitou výkonu našeho týmu – do konce utkání bylo o co hrát, což je v konfrontaci s takto kvalitním soupeřem povzbudivé. Z týmu byla cítit energie a odhodlání, většina hráčů podala svůj maximální možný výkon,“ ocenil kouč. Zmíníme také to, že první zápas za U19 odchytal po návratu ze Zbrojovky brankář Erik Bulín. Po zranění se do sestavy vrátil Filip Prycl, což je samozřejmě věc velmi vítaná. V tabulce nám patří osmé místo

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Byli jsme spokojeni s intenzitou výkonu našeho týmu – do konce utkání bylo o co hrát, což je v konfrontaci s takto kvalitním soupeřem povzbudivé. Z týmu byla cítit energie a odhodlání, většina hráčů podala svůj maximální možný výkon. Soupeř takových kvalit vám ale neodpustí chyby, kterých jsme se dopustili v defenzivní činnosti – ty nás dnes stály zápas. Mrzí nás, že to především při první a třetí inkasované brance byly chyby nevynucené a udělali jsme je bez nějakého výrazného tlaku soupeře.

Prohráli jsme se ctí – soupeř měl větší kvalitu a efektivitu - zaslouženě si tak odváží všechny body. Rozhodně jsme mu je ale nedali lacino, čehož si s kolegou Adamovem vážíme, což kluci vědí.

Tomáš Rubý (asistent trenéra Opavy): Před tímto zápasem nám vypadli tři hráči základu a věděli jsme, že nás ve Znojmě nečeká lehký zápas. Čekali jsme hodně bojovný a hlavně soubojový zápas. Tohle se potvrdilo. Soupeř hrál pečlivě zezadu a jen nakopával míče, s čímž jsme si za celý zápas poradili na podtrženou jedničku. I když jsme poprvé v sezóně prohrávali, tak mužstvo ukázalo svou sílu a do poločasu obrátilo výsledek. Do druhé půle jsme měli dobrý vstup, kdy jsme vstřelili rychle branku. Soupeř po rohu snížil, ale my jsme opět odpověděli čtvrtou a rozhodující brankou. Tento zápas hodně ztrácel na kvalitě a hlavně v druhé půli to bylo jen o vzdušných soubojích, kde jsme opravdu kralovali.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies