FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Tři body z Ostravy, rozhodl střelecký gólostroj v druhé půli

U19: Tři body z Ostravy, rozhodl střelecký gólostroj v druhé půli O s t r a v a / Z n o j m o - Doposud jen jednou nebrala naše devatenáctka na hřištích soupeřů ani bod, dobrou venkovní formu jsme potvrdili v Poruba, kde jsme po dvou zápasech opět naplno bodovali. Proti týmu ze suterénu tabulky, jsme rozhodli ve druhé půli. A bylo to ve velkém stylu, soupeři jsme nasázeli pět branek.

 
 
10.kolo, sobota 7.10.2023
1. FC Poruba - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  0:5  (0:0)
Branky: 67. a 86. Dzhuhan, 54. J. Olšanský, 72. O. Čížek, 82. F. Štěpánek.
ŽK: Jagla, Volný - Durda.
Rozhodčí: Písečný - Krupa, Třos.
1. FC Poruba: Mladenov - Mencarini, Jagla, Svatoš, Rácz, Juřeník, Čečotka (80. Piskovský), Volný (c), Zahradník, Seman, Stachiv.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - T. Drozd, Řepa (31. J. Olšanský), Malina, Pelán, Bernát, Schwarz, F. Štěpánek (83. J. Krištof), Dzhuhan, O. Čížek (c), Durda.

Komentář k zápasu

V prvním poločase jsem se na ostravských Bazalech prali s koncovkou, i proto bylo skóre dlouho vyrovnané. „Nekvalitou v koncovce jsme drželi soupeře ve hře, nám naopak intenzita a kvalita hry po neproměněných šancích trochu spadla,“ popisoval trenér Franta Havlík.

To se však v druhém dějství radikálně změnilo. Soupeře načal v 52. minutě Kuba Olšanský, a pak už to šlo ráz na ráz. „Do druhého poločasu jsme změnili především standardní situace, kde jsme chtěli mnohem větší tlak do brány jak od zahrávajícího Durdy, tak od hráčů v náběhu. V koncovce jsme pak byli klidní (Olšanský, Dzhuhan), i důrazní (Čížek Dzhuhan),“ pochvaloval si kouč. Nakonec se zrodila naše nejvyšší výhra v letošní sezóně. Důležitý byl ale především zisk tří bodů, kterým jsme si upevnili pozici ve středu tabulky.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně, kdy jsme soupeře velmi dobře dostupovali ve vysokém postavení a po zisku míče jsme měli kvalitní přechodovou fázi, kde nám fungovaly jak náběhy ze stran, tak kombinace či individuální řešení ve středu hřiště. Samostatnou kapitolou byla ovšem naše nekvalita v koncovce. Tím jsme soupeře drželi ve hře, nám naopak intenzita a kvalita hry po neproměněných šancích trochu spadla.

Do druhého poločasu jsme změnili především standardní situace, kde jsme chtěli mnohem větší tlak do brány jak od zahrávajícího Durdy, tak od hráčů v náběhu. V koncovce jsme pak byli klidní (Olšanský, Dzhuhan), i důrazní (Čížek Dzhuhan). V celkovém kontextu to bylo utkání o trpělivosti a koncentraci v obranné činnosti – nepustit soupeře do vedení, do kontaktního gólu – to bylo důležité. Rozdíl mezi poločasy byl pak v proměňování šancí.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies