FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Emotivní zápas s Líšní skončil těsnou prohrou

U19: Emotivní zápas s Líšní skončil těsnou prohrou Z n o j m o - Plán devatenáctky v domácím utkání proti Líšni byl jasný, navázat na venkovní výhru v Třinci. Dostal však trhliny už v úvodu utkání, kdy se zranil klíčový útočník Filip Štěpánek. V dalším průběhu to byl především velký boj, který rozhodl jeden moment, kdy se hosté ve druhé půli prosadili po závaru v pokutovém území. Závěr zápasu pak provázely velké emoce, po sporném penaltovém momentu. Pozitivní zprávou je ale rozhodně návrat Tomáše Drozda, který v minulé sezóně působil v Jihlavě a se zapojil už do předchozího zápasu s Třincem.

 
 
8.kolo, sobota 23.9.2023
1.SC Znojmo-mládež, spolek - SK Líšeň  0:1  (0:0)
Branky: 61. Klimovič.
ŽK: V. Koukal, Rolník, Ryšavý - Klimovič, Knos, Janeček, Hochman.
ČK: Rolník, Adamov (as. trenéra) (oba Znojmo, po konci zápasu).
Rozhodčí: Malimánek - Kříž, Černý.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - T. Drozd, Řepa, Malina (70 J. Olšanský), Bernát (85. J. Kryštof), Schwarz, Štěpánek (13. Džuhan), Rolník, V. Koukal, O. Čižek (c), Durda.
SK Líšeň: Sláma - Shiaban, Aniol, Klimovič, Štoss, Cupal, Yahaya (66. Hanák), Naprelac 46. (Janeček), Hochman (c) (90+4. Linger), V. Suchomel (46. Hasoň), Horčička (59. Knos).

Komentář k zápasu

V jedenácté minutě se prodral kolem dvou obránců i brankáře a z většího úhlu zamířil do tyče. To by ještě nebyla taková pohroma, jenže Filip Štěpánek následně dopadl tak nešťastně, že si pochroumal ruku a musel střídat. Absence jednoho z klíčových hráčů sestavy byla poměrně zásadní. Další průběh utkaní přinesl především bojovný duel, kde bylo jasné, že rozhodnou jeden nebo dva momenty. „V celkovém obrazu hry to bylo utkání, které se vyznačovalo množstvím osobních soubojů, hrálo se tvrdě, ale férově z obou stran,“ hodnotil trenér František Havlík.

Klíčovou se nakonec stala situace ze 61. minuty, kdy se hosté po závaru ve vápně prosadili. Brankář Kuba Ryšavý chytil dvě střely, na další dorážku už ale nestačil. Přesto jsme měli ve zbývajících minutách nadějné možnosti na srovnání, především v závěru jsme dostali Líšeň standardkami a dlouhými auty pod tlak. „Kluci sami vědí, že situací ke vstřelení gólu jsme si vypracovali dost. Hořkost a pachuť cítíme z konce utkání, do kterého vložili kluci veškerou energii, ale diplomaticky řečeno nám nebylo přáno. Co následovalo pak, do fotbalu nepatří – z obou stran,“ narážel lodivod na závěr utkání. V posledních vteřinách následoval centr do vápna, který si zpracoval kapitán Ondra Čížek, načež přišel střet s hostujícím obráncem. Rozhodčí ale nevyhodnotil zákrok jako penaltový a emoce vzplály. Přišla strkanice z obou stran vystřižená jako z nedělního derby pražských S. Vzájemná potyčka ale bolela jen nás, jelikož jsme viděli dvě červené karty.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Fotbal dává, fotbal bere – dnes nám vzal, kdy jsme byli týmu Líšně možná více než vyrovnaným soupeřem, ale žádnou naši šanci jsme nedokázali dostat do sítě hostujícího týmu. V celkovém obrazu hry to bylo utkání, které se vyznačovalo množstvím osobních soubojů, hrálo se tvrdě, ale férově z obou stran. Kluci sami vědí, že situací ke vstřelení gólu jsme si vypracovali dost. Hořkost a pachuť cítíme z konce utkání, do kterého vložili kluci veškerou energii, ale diplomaticky řečeno nám nebylo přáno. Co následovalo pak, do fotbalu nepatří – z obou stran.

Jinak do utkání hráči opět vložili veškeré své dovednosti, emoce a energii, kdy jsme hráli na hraně našich současných možností – v tomto směru jsme vyjma utkání se Zbrojovkou spokojeni a budeme takto chtít pracovat i dál – jedině tímto týmovým pojetím můžeme získávat body a v kontextu toho mohou růst i individuální výkony jednotlivců.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies