FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19: Vstup do ligy na jedničku

U19: Vstup do ligy na jedničku Z n o j mo - Perfektní vstup do Moravskoslezské dorostenecké ligy měla naše devatenáctka. Na domácí půdě předvedla proti béčku Slovácka koncentrovaný a takticky vyspělý výkon podpořený ve druhém dějství dvěma góly a jistotou gólmana Kuby Ryšavého v celém duelu.

 
 
2.kolo, sobota 12.8.2023
1.SC Znojmo-mládež, spolek - 1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)  2:0  (0:0)
Branky: 51. Durda, 58. F. Štěpánek.
Rozhodčí: Brezáni - Bodeček, Černý.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Malina, Čižek (c), Schwarz, V. Koukal, Řepa, Bernát, Prycl, Durda, Rolník, F. Štěpánek (88. J. Fruhvirt).
1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště): Klas - Gabryš (c), Vepřovský (75. Šimek), Krupko, Vrána, Jakubíček, Odiase (61. Kocman), Kosek (61. Hanslík), Lacko, Dobrovolný (61. Jandásek), Polák.

Komentář k zápasu

Znáte před prvním zápasem sezóny takovéto chvění a lehkou nervozitu, jak to dopadne. Jistě panovala i v naši kabině, borci však úvodní match zvládli doslova na jedničku. Trenérský štáb neponechal nic náhodě a na předzápasovém tréninku pečlivě piloval stadardky a taktiku. A strategický plán vyšel trenérům Havlíkovi a Adamovovi náramně. „Tým Slovácka byl tradičně silný na míči, tuto přednost soupeře jsme především v 1. poločase velice dobře eliminovali aktivitou a držením systému v napadání už na útočné polovině. Po ztrátě míče jsme se navíc dokázali dostat v dostatečném počtu hráčů pod těžiště hry, takže jsme vyjma jedné situace, kdy jsme si nepohlídali průnikovou přihrávku na levé straně hřiště, nepouštěli soupeře do otevřené obrany. Po zisku míče jsme navíc byli opravdu nebezpeční směrem k soupeřově bráně,“ rozebíral první část zápas kouče František Havlík.

První půli přitom začali lépe hosté, ale klíčový zákrok zápasu vytáhl Kuba Ryšavý, a pak už to klapalo znamenitě. Soupeři dělala problémy především naše agresivita, napadání a rychlé přechody do útoku. Dvakrát se takhle dostal do velkých šancí Filip Štěpánek, na trefu si ale musel počkat až do druhé půle. Dobrý výkon přetavil v zasloužené vedení v 51. minutě Filip Durda. Pas přes takřka celé hřiště jej našel neomylně a Filip si následně poradil i s dvěma obránci, mezi kterými se protáhl a skóroval.

To byla samozřejmě voda na náš mlýn. V 58. minutě zužitkoval další výpad Filip Štěpánek jedovatou levačkou. „Zápas jsme pak dohráli ze zhuštěného hřiště, kdy hráči velice dobře pracovali do defenzivy s tím, že jsme po zisku míče chodili rychle nahoru a opakovaně jsme tak zaměstnávali obranu a brankáře soupeře. Zasloužené vítězství, kdy každý jednotlivec na svém postu odvedl velmi dobrý výkon ve prospěch týmu,“ chválil náš lodivod, který však klidnil euforii. Ví, že nyní je důležitá pokora. Ostatně v minulé sezóně jsme si připsali v prvním kole výhru nad Baníkem, aby jsme následně shořeli v Porubě.

Pohoda ale vládla po utkání veliká a bylo by ji dobré udržet i v dalších zápasech. Úplně nadšený ale nebyl v uvozovkách druhý trenér Zdeněk Adamov, který schytal na hřišti i v kabině pořádnou vodní spršku, na druhou stranu osvěžení přišlo v horkém počasí poměrně vhod.

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): Ke třem bodům nás dovedl týmový výkon, kdy pak práci celého týmu zhodnotili Durda se Štěpánkem důležitými góly. Tým Slovácka byl tradičně silný na míči, tuto přednost soupeře jsme především v 1. poločase velice dobře eliminovali aktivitou a držením systému v napadání už na útočné polovině. Po ztrátě míče jsme se navíc dokázali dostat v dostatečném počtu hráčů pod těžiště hry, takže jsme vyjma jedné situace, kdy jsme si nepohlídali průnikovou přihrávku na levé straně hřiště, nepouštěli soupeře do otevřené obrany. Po zisku míče jsme navíc byli opravdu nebezpeční směrem k soupeřově bráně. Utkání jsme pak ve 2. poločase rozhodli dvěma góly v rozmezí 10 minut. Zápas jsme pak dohráli ze zhuštěného hřiště, kdy hráči velice dobře pracovali do defenzivy s tím, že jsme po zisku míče chodili rychle nahoru a opakovaně jsme tak zaměstnávali obranu a brankáře soupeře. Zasloužené vítězství, kdy každý jednotlivec na svém postu odvedl velmi dobrý výkon ve prospěch týmu.

 
Zápasový servis

Další

Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies