FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Shrnutí podzimu očima dorosteneckých trenérů

Na závěr pozdimní části si pro Vás připravili hodnocení svých "oveček" trenéři všech dorosteneckých mužstev. Tady Vám nabízíme krátkou statistiku a jejich zmíněné ohlasy.

 
 
 
Starší dorost A - U19
16. místo, 16 zápasů, 1 výhra, 3 remízy, 12 proher, skóre 11:50, bodů 6 a -18 bodů v tabulce pravdy
Zhodnotil trenér Miroslav Steinhauser:

Do sezóny jsme vstupovali bez hráčů, kteří odešli na hostování do prvoligových klubů. (Lapeš, Hladík, Stáňa). Hned ve druhém utkání se nám zranili hráči Slušný, Odehnal, dlouhodobě Sedláček a proto se neustále hledala sestava. Když k tomu připočteme tři nesmyslná vyloučení našich hráčů, hrubé individuální chyby, tak to jsou hlavní příčiny zpackané sezony. Pouze jedno vítězství (Sparta Brno) a tři remízy (Ostrava, Třebíč, Karviná) jsou zklamáním. Zimní přípravu zaměříme na získání fyzické připravenosti, odolnosti a síly. Hráči musí vytvořit kolektiv, který bude táhnout za jeden provaz a chtít odčinit podzimní propadák. Věřím, že hráči si uvědomí, že pro úspěch je třeba tvrdě pracovat, záleží jen na nich.

Starší dorost B - U 18
8. místo, 14 zápasů, 6 výher, 3 remízy, 5 proher, skóre 33:24, bodů 21 a 0 bodů v tabulce pravdy
Zhodnotil trenér Miroslav Steinhauser:

Podzimní umístění odpovídá kvalitám notně omlazeného kolektivu. V mužstvu se objevovali hráči ročníku 94,95 a někteří překvapovali dobrým výkonem. Dále budeme dávat šanci mladším hráčům, aby si na vyšší soutěž dříve zvykli a připravili se na vyšší tempo. Výborné zápasy byly s Kuřimí, St. Lískovcem a Boskovicích. Nepovedl se nám zápas v M. Krumlově a Slatině.

Mladší dorost A - U 17
14. místo*, 16 zápasů, 4 výhry, 1 remíza, 11 proher, skóre 11:40, body 13 a -11 bodů v tabulce pravdy

Naši mladící jsou na průběžném 14. místě. Kdybychom byli na konci soutěže, nerozhodovalo by o umístění skóre jako nyní, ale vzájemná minitabulka našeho mužstva, Zlína B a Hlučína. Po tomto rozluštění by bylo umístění následovné:

12. 1. SC Znojmo
13. FC Tescoma Zlín "B"
14. FC Hlučín
Zhodnotil trenér Jiří Kotlán:

Po prvních odehraných kolech ukončil hostování Kropáček Filip a do staršího dorostu byl přeřazen Honz Jakub. Kádr byl průběžně doplňován z mladšího dorostu B. Celkem se v mistrovských utkáních vystřídalo 30 hráčů. Mužstvo ještě doplnil na střídavý start Řezáč Vojtěch (FC Moravský Krumlov). Týdně jsme se na tréninkových jednotkách scházeli 3-4x. Po podzimní tabulce jsme na 14. místě. Škoda pěti smolných zápasů, kdy jsme prohráli o jednu branku. Toto mladé mužstvo má svoji sílu a určitě ještě pěkně zamává s konečnou tabulkou. Během zimního období se bude nejen makat na fyzičce, ale pokusíme se i doplnit kádr.

Mladší dorost B - U 16
1. místo, 14 zápasů, 12 výher, 2 remízy, 0 proher, skóre 57:14, bodů 38 a +17 bodů v tabulce pravdy
Zhodnotil trenér Miroslav Paul:

Hráči se s přechodem do dorostenecké kategorie a se změnou herního systému vypořádali celkem dobře. Snažíme se produkovat útočnou hru a prioritou je rozložit herní zátěž rovnoměrně na všechny hráče. Za celý podzim jsme sice neprohráli, ale hráči se sami přesvědčili na turnaji v Brně, že tým který hraje o soutěž výš je úplně jiný level než mančaft v krajském přeboru. Zimní příprava už bude směřovat k tomu, že hráčí za půl roku budou o kategorii víš a musí se umět minimálně vyrovnat, nejlépe předčit týmy z vyšších soutěží.

Zhodnotil trenér Zdeněk Mička:

Našim hlavním úkolem je připravit kluky na přechod do staršího dorostu a pousovat jejich výkony výše. Našim osobním cílem, naučit je hrát v systému 4:3:3. Tohle je pro ně úplně nové a hlavně také zónová obrana. Když bychom se vrátili k rozestavení, zde je asi zatím nejvíce co zlepšovat. Ale jsou to spíše chyby jednotlivců a jejich nepochopení úkolu, které na jejich postu mají, ale to se časem vybrousí do dokonalosti. Mohli jsme si s naším postavením v tabulce a širokým kádrem také trochu experimentovat a měnit časteji sestavu i posty hráču na které nebyli zvyklí a i tam přišlo pár příjemných překvapení, takže jsme rádi, že máme více variant a určitě je z čeho vybírat. Ale nenašli se jen pozitivní věci, určitě je stále co zlepšovat, jako herní dovednosti jednotlivce, herní projev týmu, tréninkové docházka některých hráčů a také psychická připravenost hráčů na výkon. Mrzí mě také skončení dvou hráčů tohoto ročníku, snad tu cestu k nám u nich ještě najdem, rozhodně se o to budem pokoušet.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies