FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dorost o víkendu hrál svá utkání

Devatenáctka zakončila nepovedený podzim na hřišti Sparty Brno porážkou, osmnáctka prohrála po čtyrech výhrách v řadě, sedmáctka bojovala o vítězství, ale prohrála o branku a šestnáctka porazila v derby Moravský Krumlov. Podorbnosti níže.

 
 
 
Sobota 6.11. 2010
Starší dorost A - U 19
FC Sparta Brno - 1. SC Znojmo 3:0 (2:0)
Ž.K. 0
Sestava: Svatuška (46. Doleček) - Peřinka, Slušný, Honz, Karásek - Jakub, Bula V. (28. Hověz), Šplíchal, Ulrych - Šabaka (46. Juhaňák Luděk), Benda

Domácí Sparta byla v úvodu utkání bojovnější a důraznější a neustále na naší polovině. Brankovou příležitost si přesto nevytvořili. My jsme zahrozili útočnou akcí Buly, ale jeho sentr do velkého vápna nikoho nenašel. Další útočnou akci měl Šabaka, míč zasekl a přihrál na hranici šestnáctky, tam však nikdo z jeho spoluháčů nebyl. Ve 39. minutě vstřelili domácí branku po důrazu v pokutovém uzemí, střelcem byl Líznar. Ve 43. minutě to bylo už o dvě branky, když střelu Kubíčka lehce tečoval náš hráč.

Do druhé půle udělal trenér Steinhauser pár změn v sestavě. Domácí v podvědomí, že vedou tolik neútočili. Naši hráči byli více na polovině Sparty, ale k vážnější šanci jsme se nedostali. V 73. minutě hlavičkoval Šplcíhal doprostřed brány, chvíli po něm zkoušel štěstí Hověz, ale střílel vedle. V 83 minutě uzavřel skóre utkání Cenek, když se míč k němu dostal po křídelní akci jeho spoluhráčů.

Znojemští hráči zakončili nepovedený podzim prohrou na Spartě Brno a prohráli už desátý(!) zápas v řadě, tím pádem jim patří poslední místo v tabulce.

"Do první branky jsme ještě bojovali, ale gól všechnu touho po bodech zhatil. Děláme školácké chyby a to nás stojí body, navíc si ještě nevytvoříme žádnou brankovou příležitost." řekl po utkání trenér Miroslav Steinhauser.

Mladší dorost A - U 17
FC Sparta Brno - 1.SC Znojmo 1:0 (1:0)
Ž.K. 0
Sestava: Bula R. - Hlávka (41. Nováček), Juhaňák Luděk, Uzel, Pham - Vejvalka (73. Vrbka), Řezáč, Le Minh (65. Hrazdílek), Pospíchal - Kráčman, Hověz

Utkání se hrálo na umělé trávě. Bojovnost a nasazení oběma mužstvům nechyběla. Domácí byli v úvodu střetnutí šťastnější, neboť ve 14. minutě šli do vedení, když Bula neudržel střelu a nekrytý Rýznar dal na 1:0. Utkání dále mělo svůj náboj a šance se rodily na naší straně. Střela Řezáče ke konci první půle šla jen těsně mimo.

Druhá půle jasně v naši režii, ale nedokázali jsme vsřelit branku. Hrálo se neustále na polovině brněnské Sparty. Obránci domácích hráli pozorně a vystavovaly naše útočníky do ofsajdových pastí. Střely Hověza a Pospíchala měly dobré parametry, ale svůj cíl nenašly. Domácí si výhru ubránili a zvítězili.

Znojemští zakončili první půli sezóny prohrou, ale svoje umístění budou mít šanci napravit na jaře, které mají vždy lepší jako podzim.

Neděle 7.11. 2010
Starší dorost B - U 18
FC Moravský Krumlov - 1. SC Znojmo "B" 2:1 (2:1)
Branka: Le Minh
Ž.K. 0
Sestava: Šturala - Sobotka, Šplíchal, Vítek, Karásek - Kazdera (61. Kráčman), Nováček, Le Minh, Ulrych - Šabaka, Hověz

Derby, tím se tento zápas pyšnil. Utkání začali lépe krumlovští a vstřelili ve 14. minutě branku, když se naši zadáci počínali nedůrazně v pokutovém území. Ve 14. minutě vyrovnal střelou z hranice vápna Le Minh. Utkání mělo tempo a vyznačovalo se střídáním šancí na obouch stranách. Ve 32. minutě se dostali domácí opět do vedení. Kazdera zbytečně fauloval, standartní situace doletěla až do našeho vápna, kde se opět nedomluvili naši zadáci, tentokrát s brankářem Šturalou, 2:1.

Druhá půle se odehrávala v tempu, od vápna k vápnu. Domácí si hlídali výsledek a naši hráči si nedokázali směrem k soupeřově bráně vypracovat nic a prohráli o branku.

Mladší dorost B - U 16
FC Moravský Krumlov - 1. SC Znojmo "B" 0:4 (0:3)
Branky: Novák 2, Hájek, Vrbka
Ž.K. 0
Sestava: Chmela - Binder, Kunst, Kolegar, Vrbka (55. Golomb) - Šišlák, Hrazdílek, Nehyba (50. Vala) - Novák (65. Le Minh), Zvěřina (65. Buriánek), Hájek

Utkání se pro nás ihned od začátku vyvíjelo velmi dobře. Ve 3. minutě zatáhl míč Hájek, odcentroval a Novák hlavou otevřel skóre, 0:1. Ve 14. minutě to už bylo o dvě branky, když Šišlák poslal přihrávku na Hájka, který si míč sekl na svoji slabší pravou nohu a zvýšil, 0:2. Ve 21. minutě musel brankář Chmela vyběhnout, aby míč chytil před dotírajícím útočníkem domácích, který se snažil vystřelit. Ve 24. minutě podržel Zvěřina míč a počkal si na vhodný okamžik poslat ho proti noze Vrbkovi, který vymetl všechny pavouky v bráně domácího brankáře, 0:3. Ve 28. a 34. minutě se sám před brankářem ocitl Hájek, ale oba jeho pokusy domácí golman zneškodnil.

Druhá půle se odehrála v klidnějším duchu, krumlovští zahrozili rohem ve 49. minutě, ale Chmela míč kontroloval. V 62. minutě se prosadil Novák střelou na zadní tyč y pečetil výhur 4:0 z našeho pohledu. V 71. minutě se do šance dral ješte útočník domácích, ale Kolegar jej zastavil čistě a velmi dobře.

"Dali jsme brzkou branku a to se projevilo jako velmi důležitý moment utkání, naše vítězství mohlo být ještě vyšší a mělo být vyšší. Některé útočné akce jsme neřešili dobře." řekl po utkání Miroslav Paul, trenér mužstva.

Poslední utkání celé dorostenecké kategorie se odehraje 13. listopadu 2010 na umělé trávě v Jevišovicích a to opět proti Moravskému Krumlovu. Starší začínají v 10:15 a mladší ve 12:30.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies