FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Poslední víkend v říjnu obohatil dorostenecký fotbal

Devatenáctka prohrála s Třincem a je přikovaná na poslední místo v tabulce Už devět zápasů čekáme na bod. Sedmáctka své utkání také nezvládla a proto odjíždíme z Třince s prázdnou.

 
 
 
Neděle 31.10. 2010
Starší dorost A - U 19
FK Fotbal Třinec - 1. SC Znojmo 3:0 (1:0)
Ž.K. 0
Sestava: Svatuška - Peřinka, Slušný, Honz, Karásek (80. Pospíchal) - Benda, Jakub, Vítek (66. Čapoun), Bula V., Juhaňák Luděk - Šabaka (60. Hověz)

Oba celky od sebe dělily tři body, proto byl zápas nesmírně důležitý. Naše mužstvo už osm(!) zápasů před tímto soubojem nebodovalo a chtělo to napravit v Třinci.

Zápas se hrál za silného větru, ale sluněčného počasí. Hra se v první půli odehrávala mezi šestnáctkami a žádná vážnější šance nebyla, až na jednu, která se snad nedá ani nazvat vážnou šancí. Ve 41. minutě zahrávali standartní situaci z velké dálky třinečtí, brankář Svatuška míč neudržel a Buzek jej doklepl do sítě.

Do druhé půle se posunul k Šabakovi do útoku Benda. V 60. minutě nastoupil další útočník Hověz a v 80. minutě další útočník Pospíchal, ale k žádné brankové příležitosti to nevedlo, naopak hosté naši hru vabank využili a v 82. a 90. minutě uzavřeli skóre na 0:3. Poslední utkání se odehraje v sobotu 6.11 na půdě týmu, se kterým jsme získali jediné tři body, Sparty Brno.

Mladší dorost A - U 17
FK Fotbal Třinec - 1.SC Znojmo 2:1(2:1)
Ž.K. 0
Sestava: Bula R. - Hlávka, Honz (41. Juhaňák Luděk), Uzel, Le Minh - Čapoun, Vejvalka (75. Vrbka), Nováček, Pospíchal - Kráčman, Hověz

Utkání se hrálo za silného větru a nezáživného tempa obou mužstev. Forma některých našich hráčů je kolísavá a v tomto utkání šla křivka do mínusu. Škoda jen ,že se to týká některých opor, které mají v tomto věku na věc jiný pohled. Domácí hráli první poločas po větru a snažili se toho co nejrychleji využít. Několikeré varování z jejich nacvičených rohových kopů nealarmovali k soustředění. Ve 12. minutě si na domácí roh naběhl z poloviny hřiště obránce a střelou z dálky překvapil našeho brankáře i ostatní, 1:0. Bula nestačil na krásnou střelu doprostřed brány a pod břevno reagovat. Opět hra upadla do podprůměru. Ve 23. minutě se domácí opět trefili po standardní situaci, naše defenzíva se nastačila domluvit a do prázdné brány jednoduše zakončuje domácí útočník, 2:0. Ve 35. minutě udělala domácí obrana chybu v rozehrávce před vlastním pokutovým územím, k míči se dostal Kráčman, ten posunul míč na Hověza a ten zkušeně míč střelou napříč brány snižuje na 2:1.

Ve druhém poločase jsme měli mírnou převahu, ale bez efektu. V 70. minutě těsně vedle zakončil Le Min střelou z dálky. V 75. minutě ve velkém vápně soupeře čaroval Kráčman. Nabýzela se umístěná střela nebo přihrávka na volného Pospíchala. Bohužel se Kráčman rozhodl pro silové zakončení a střela letěla vysoko nad, naše naděje byli ještě mizivější. Nutno podotknout, že na hráčích tentokrát byla vidět snaha, opět však někteří měli víc v nohách než stačí unést.

Sobota 30.10. 2010
Starší dorost B - U 18
1. SC Znojmo "B" - FC Svratka Brno 2:0 (1:0)
Branky: Hověz, Kráčman
Ž.K Le Minh, Jakub
Sestava: Svatuška - Sobotka, Honz, Vítek, Karásek - Kazdera (46. Pospíchal), Nováček, Jakub (77. Kráčman), Le Minh - Benda (46. Šabaka), Hověz

Náš úvod byl z říše snů, ve 2. minutě vybídl Benda ke skórování Hověza a ten nedal brankáři šanci, 1:0. Branka přišla sice skvěle brzy, ale jako by tomu byl konec pěkných akcí v první půli. Dva náznaky měli hosté po chybách naší obrany ve 21. a 37. minutě.

Úvod druhé půle patřil opět nám. V 51. minutě vyhrál osobní souboj Pospíchal a jeho střet ve velkém čtverci s obráncem hostí posoudil rozhodčí jako penaltový. Vítek však penaltu nedal. Hosté se od této chvíle tlačili za vyrovnáním, byli nám rovnoceným soupeřem, ale do vážnější šance se opět nedostali. Pojistka výsledku nakonec přišla, Hověz odcentroval na vystřídajícího Kráčmana a ten se trefil přesně. Naši hráči vítězství uhájili a připsali si čtvrté vítezství v řadě.

Mladší dorost B - U 16
1. SC Znojmo "B" - FC Svratka Brno 3:0 (0:0)
Branky: Artim, Buriánek, Hrazdílek
Ž.K. Hrazdílek
Sestava: Hél - Golomb (60. Binder), Ošmera, Kolegar, Buriánek - Šišlák, Hrazdílek, Vala (12. Nehyba) - Novák, Kahaj (41. Kunst), Artim (50. Vrbka)

Kdo přišel až na druhou půli o nic závažného nepřišel. V první půli stojí za zmínku snad jen 29. minuta a střela Hrazdílka s následnou dorážkou Šišláka, kterou vyrazil brankář na roh.

Do druhé půle přeskupili trenéři řady a vysunuli na hrot Ošmeru. Ve 49. minutě se po pravé straně prosmíkl Novák, nastřelil míč před bránu, Artim ho dopravil do sítě a šel střídat. V 52. minutě měli šanci hosté na vyrovnání, Hél chyboval ve výběhu, útočník Svratky ho přeloboval, ale netrefil bránu. V 61. minutě se přes pravou stranu opět prokličkoval Novák, odcentroval na zadní tyč a tam Buriánek dopravil hlavou míč do sítě. V 66. minutě se do zakončení dostal Ošmera, ale tvrdou ranou z blízka vyprášil rukavice brankáře. V 72. minutě se do vápna dral agilní Novák. Jeho průnik zastavil obránce jen za cenu faulu a penaltu proměnil bezpečně Hrazdílek. V 77. minutě se ještě krásnou táhlou ráno zaskvěl Nehyba. Zápas krátce poté skončil vítězstvím našich barev 3:0.

"První půle byla z naší strany velmi špatná, o přestávce jsme si vyříkali v kabině pár věcí a ve druhé části už to začalo celkem klapat. Blíží se konec podzimu a zápasy se budou muset na těžkých terénech spíše ubojovat jak uhrát technicky." pronesl po utkání jeden z trenérů Miroslav Paul.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies