FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Cenné zkušenosti, devatenáctka sehrála utkání proti Áčku se ctí

Cenné zkušenosti, devatenáctka sehrála utkání proti Áčku se ctí N o v ý Š a l d o r f - Pro starší dorostence byl první zápas zimní přípravy velice zajímavý a netradiční. Postavili se totiž proti našemu třetiligovému Áčku. Přes počáteční respekt sehráli kluci velice solidní zápas, který nakonec skončil výhrou Áčka 4:2.

 
 
 

Zápas se hrál na 3x 30 minut na umělém trávníku v Novém Šaldorfu a oba týmy se musely popasovat s nepříjemným větrem. U19 začala utkání svižně, ale pak byl viditelně patrný respekt z daleka zkušenějšího a fotbalově vyspělejšího protivníka. I tak ale delší dobu zůstávalo skóre bezbrankové, nakonec se svěřenci trenéra Ruie Amorima prosadili v první třicetiminutovce jen jednou milimetrovou kolmicí do vápna a přesným zakončením. Na druhý gól Áčka v prostřední části už ale dokázal starší dorost odpovědět. Matyáš Bernát z hranice velkého vápna přehodil mladého venezuelského gólmana Rodriguéze. Citelně pak bylo znát, jak hráčům U19 vzrostla sebejistota. Získané sebevědomí neovlivnil vzápětí ani třetí inkasovaný gól, naopak, mladíci se ještě jednou dokázali dotáhnout na rozdíl jedné branky, když se obdobným způsobem jako Bernát prosadil v závěrečné části Milan Rolník.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 1. SC ZNOJMO - mládež (@1scznojmomladez)

Hráči A-týmu, pro něž to bylo spíše tréninkové utkání, v průběhu duelu pochopili, že starší dorostenci jim nedají nic zadarmo. Závěr však patřil jim, na konečných 4:2 pro třetiligový manšaft zvyšoval po rohovém kopu nejlepší střelec MSFL Neto. „První utkání v zimní přípravě proti našemu áčku byla výborná zkušenost pro naše mladé hráče s fotbalem na této úrovni. Výsledek přijímáme s pokorou - víme, že soupeř měl za sebou ve středu těžké utkání s druholigovým Táborskem a toto utkání bylo o minutáži pro méně vytížené hráče. My jsme spokojeni s běžeckým výkonem hráčů, organizací a intenzitou naší hry. Z hlediska individuálních výkonů nám tento zápas ukázal především mentální nastavení a víru v sebe a svých schopností každého hráče, kdy někteří kluci byli vyplašení a zbavovali se zbytečně míčů, které by si normálně měli uhrát – to k tomu ale patří,“ hodnotil utkání trenér U19 František Havlík.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 1. SC ZNOJMO - mládež (@1scznojmomladez)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies