FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kdo s koho? 1.SC Znojmo FK versus FK Blansko

Kdo s koho? 1.SC Znojmo FK versus FK Blansko Z N O J M O - Důležitý zápas odehraje naše Áčko v pátek 20.8. od 17:00. Kdo do Znojma přijede?

 
 
 

FK Blansko v minulé sezoně si poprvé v historii vyzkoušelo druhou nejvyšší a zároveň i profesionální soutěž. Ovšem jen na rok (na rozdíl od MSFL a níže se F:L a F:NL odehrály kompletně), protože pak došly finance, klub už předem avizoval, že v této sezoně vyšší soutěž hrát nebude a nakonec i sestoupil sportovní cestou. Jak to bývá obvyklé, téměř celý profesionální kádr odešel a do nové sezony muselo FK Blansko stavět nový tým a trenéra. Po třech odehraných kolech má náš soupeř na svém kontě 6 bodů. Tři body za výhru nad FKM Vysočina Jihlava a 3 body za vítězství v posledním odehraném kole, kdy na svém trávníku přivítalo Dolní Benešov. V zápase padla ale i červená karta pro domácího obránce a bývalého hráče Znojma – Dominika Blažíka, který si tak proti nám v rámci 4.kola MSFL nezahraje.

Blansko se mimo jiné dozvědělo svého soupeře pro druhé kolo MOL Cupu. Na domácím pažitu přivítají prvoligového soupeře ze Zlína.

Vraťme se ale ke kádru našeho soupeře, který se horko těžko skládal a vlastně se ještě stále skládá. Kapitánem je de facto jediný poslední mohykán, který z druholigové sestavy zůstal - Tomáš Machálek. Borec se 77 na zádech, který je nejlepším střelcem soupeře se dvěma brankami, které zaznamenal právě v posledním zápase a moc nechybělo k hattricku. Prošel na Hané Uničovem či Prostějovem, ale i prvoligovým Jabloncem či Opavou přišel na jaře do Blanska z Líšně. Ostatně tento brněnský druholigový klub zapůjčil Blansku i Senegalce Lamineho Falla, gabonského Guye Retena Elekanu či Václav Minařík. Další hráči pak přišli většinou na přestup z různých dalších brněnských klubů. Možná za zmínku stojí ještě jednadvacetiletý Marcel Hladký, který dal třetí gól v minulém zápase a který prošel i Fastavem Zlín či Slováckem. Zmiňme, že zatím za Blansko v brance nenastoupil kvůli povinnostem v reprezentaci v malém fotbalu U23 (stříbrná medaile!) gólman David Záleský, který také oblékal náš dres.

Doposud jsme se s Blanskem utkali v mistrovských zápasech třikrát. Dvakrát jsme vyhráli v sezoně 2008/09 a to 4:2 v Blansku a 2:1 doma. V předminulé sezoně, kdy Blansko nakonec jen za vítězný podzim postoupilo do F:NL, jsme u soupeře prohráli 0:2. Obě branky jsme dostali v poslední pětiminutovce. Kromě toho jsme za poslední dva roky odehrály v Blansku i čtyři přípravná utkání, ve kterých jsme prohráli, ale v nich o výsledek až tolik nejde. Tentokrát o body půjde a my věříme, že zůstanou ve Znojmě!

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies